^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
KONSERT SABAH FANTASIA TOUR 2006
Tuesday, August 15, 2006
Shallom...
Kemarin sia p tingu la kenen tu kensert with my causin & bakal kakak ipar hehe... siurang check in di TD... okee nie la kenen tu laporan sepanjang sia di dalam dewan KDCA ;

Sampai di KDCA ngam² jam 7 setengah.. sia call c marc da d mana.. & dia hantar c Ron p ambi siurang sana luar dewan... thanks marc.. ron, buss gogds... ngam² strategik tempat duduk siurang nga tinggi ba tu aunty di depan siurang.. tu pasal nda dapat snap pic lawa² ..nie tangan pun begagar mo snap pic sebab tekana tu aura "fringgggggggg" hehehehe.... (pssst.. sa ada nampak c Jason nga busy tul dia.. nda sia berani p tegur dia..)

Mula mula......

♥ Persembahan dimulakan oleh penari dot dot dot (nanti sa tanya c marc apa nama tu group durang... sa lupa ba hehe) .. siuk juga durang nya tarian nie... japanese style pweet... Selepas tu sementara menunggu keenam² pelajar Af tu sampai, pengacara menjemput adik Ferona yang berumur 10 tahun tu menyanyi.adui, budak² lai suda berani menyanyi... "babakat @ berbakat" owh.. dia nyanyi 2 lagu iaitu "Apa om Ama" (lagu c clarice John Matha) dan lagu "Bunyi Gitar (p.ramlee).. Lepas tu seorang lagi penyanyi "babakat yang inda tatambus" dijemput menyanyi. Nama dia Shaniel.. dia bawa lagu "Bukan Cinta Biasa" (ct nurhaliza).. lawa nie sumandak.. cute. Lagi satu penyanyi yang dijemput ialah Shira iaitu salah satu peserta malatop One In A Milion wakil Sabah yang tia tatambus.. dia seakan² Dayang nurfaezah la ... best suara dia nyanyi "Bilang Saja (agnes monica) dan "Pohon Asmara" (jaclyn victor).

♥ Now... detik yang ditunggu² pun tiba.. keenam² pelajar af keluar di pentas!! yeahhhh happy sia.. mata sia nda abis² meliar nie mencari c Lotter... dei dogo.. punya men cute nie anak... lincah lei da melumpat sambil nyanyi tu... diurang masuk di pentas & start nyanyi lagu "Let's Get Lough" (JLo) .. dei kama... sa happy sampai nda terkata² nie... tangan masi begagar mo snap pic.. mulau noh!!! Pas nyanyi, diurang melaungkan tredmark masing².. seperti biasa, tredmark paling digemari = fringgg !!! , malatop !!! , kokodong!!! yiehaa.... Ada pula kejutan iaitu Jimmy Shenly (Trek Selebriti).. dia cakap, "jangan lupa tingu Trek Selebriti minggu depan". Jan luypa kio... & pas tu, pelajar yang lain balik ke backstage. Tinggal Nora seorang dan dia nyanyikan lagu "Bagaikan Puteri" (farah). Siok.. cute la c Nora.. mo sija p subit da tu...

Lepas Nora, Rich nyanyi.. dia bawa lagu "Sedang Ingin Bercinta" (dewa & nda lupa amirul). Suka la c Rich bawa nie lagu... malatop dari yang Amirul buat... Lepas tu, Rich jemput Velvet naik ke pentas untuk berduet nyanyi lagu "Isai Bogia Ngaran Nu" (sa netau apa tajuk nie lagu & sapa penyanyi asal) ... Siuk o durang nyanyi.. siap p cari sumandak & tanakwagu ikut durang menari hehe... Lepas tu, Rich balik ke backstage & c Velvet nyanyi lagu Langit ke-7 (syarifah zarinah). Power o suara dia.. suka sia bah!! dia dapat tepukan gemuruh...

Lepas tu? siapa?.. semestinya senior c Lotter iaitu c Felix... aduinaa best banget dia bawa lagu Dealova (dewa dan ndak lupa c Faizal)... kalah c Faizal punya persembahan masa konsert af4 lalu... Felix memang best owh!@ penuh penghayatan. Miss u gaman hehehe... Lepas tu, Felix jemput Marsha naik atas pentas dan dia nyanyi lagu "Curiga" (tia tau nie lagu sapa).

Kemunculan Lotter sangat dinanti²kan.. Dudu.. sa rindu suda dia nie.. dia main satu game dengan Marsha.. diurang jemput 2 sumandak dan dua tanakwagu. Lotter nyanyi lagu "Azizah" & Marsha berlagak seolah² Fasha Shanda .. so, tu peminat kena suru tiru gaya diurang.. happy sa tingu nie game diurang.Nda lupa peminat tu dihadiahkan VCD dan Majalah Aksi AF. Bertuah diurang. Okee... pas tu Lotter nyanyi lagu "Pria Terhebat" (sheila on-7). Sampat dia kc tingu tu tarian "giuk" dia hehe.. Jajal c dudu keke... Pas tu semua pelajar naik ke pentas & menyanyikan lagu "Malam Pesta Muda Mudi".... sambil nyanyi diurang kc edar majalah aksi af untuk semua penonton di bawah pentas... (paling penting c Nora sempat bagi sia majalah tu.. yeahhh happy tul owh.. majalah u covernya c Faizal & ada poster Finalis AF4... - nanti sa kc lekat d cc hehe) Lawa c Nora... sporting lai tu.. (haha mentang² kena bagi majalah... tus puji melangit aah hehehe)

Berbalik kepada Rich dengan lagu The Reason (hoobastank) <-- dat my fav. songs.. sia minat tul nie lagu bah.. c Rich bawa dengan sempurna sekali bah!! Tahniah Rich walaupun air matamu ndak mengalir nie kali hehe... Pas tu, Nora naik ke pentas & nyanyikan lagu "Biarlah Rasiah" (ct nurhaliza) . Suara Nora seakan² siti lah masa tarik di chorus lepas intro pertama tu... wow!! .. Lepas tu, Nora jemput Velvet ke pentas dan diurang nyanyi lagu "Teman Tapi Mesra" (ratu)... siuk owh.. mula suda sia nampak peluh c Velvet di sini.. hehe biasalaa rancak begia nie lagu...

Lepas tu, c Velvet nyanyi lagu "Kini Detiknya" (ciptaan khas buat Velvet untuk lagu taruhan di Konsert Final AF4) ... best banget la ba nie lagu.. sa suka tul sampai nie lagu ada mp3 dia di hp sia...

***** 2 b continued bisuk sebab sia mo tutup cc suda, nda sempat habiskan ari nie'

♥Okee sia sambung kenen nie ari...

Selepas Velvet selesai membuat persembahan, Marsha naik ke pentas dan mendendangkan lagu "Kelabu"
(adibah noor) .. mula² macam tia kenal nie lagu..tapi bila sampai part korus, baru la tau nie lagu c Adibah Noor ba pula.. heran juga sia napa Marsha ndak pilih lagu yang Malatop² sekarang nie... (tapi sa suka juga la nie lagu) .. okee selesai persembahan Marsha, Felix pula ganti. Dia nyanyi lagu dusun.. Lagu dusun nie dipetik dari Bakal album kedua Dusunnya.. Tajuknya "Ganit Piginawaan". Lagu ini dinyanyikan ISTIMEWA untuk peminat²nya di sabah.. pounsikou tagayo pilik.. best la nie lagu walaupun sia nda berapa dapat menghayati nie lagu sebab sia nya aunty ngam² call sia masa tu... Nda sabar tunggu kemunculan album dia. O iya if sia tia salah dingar, lirik dicipta khas oleh George Lian dan lagu oleh Sham Kamikaze.. so sorry if sia tersilap kio...

Okee... sekarang tiba geliran kesemua pelajar perempuan naik ke atas pentas dan menyanyikan lagu "Cinta Di Akhir Garisan" .. wa best banget... harmoni suara diurang. Teringat sia part chorus yang dinyanyikan oleh Daisy Ratnasari dulu... memang sempurna Marsha nyanyi... tinggi suara dia owh... maciam mo ulang tingu balik (sabar sija sia tunggu pihak penganjur keluarkan CD khas yang dirakam malam tu. (causin sia ada rakam juga but belum burn to cd) ..

Lepas tu, satu²nya pelajar yang paling sia tunggu² kemunculannya akhirnya muncul dan membawakan lagu "Yang Berlalu Tak Berluang" iaitu lagunya sendiri.... siapa lagi kalau bukan Lotter FRINGGG !!!! .... sia maciam masi nda piscaya lei ba buli nampak c dudu nie life.. atuk... happy dapat tingu dia depan mata.. kisi² randa , pindik² tagap ba da bilang tu MC ... walaubagaimanapun c dudu lincah.. if sia bediri, sia rasa dia lei la ba tinggi dari sa hehe... siok dia bawa nie lagu. Siap menari lai... Tepukan gemuruh laa.. tebayang sia time final konsert tu. Pas tu pula, c Lotter jemput Rich besama² dia nyanyi lagu "In The End" (linkin park) .. wa wah sini lai tu kenen sia rasa smart butul tu persembahan.. gabungan Lotter & Rich memang mantap. Best...

Habis ja lagu In The End, kesemua pelajar naik ke pentas dan mereka sama² menyanyikan lagu "Taragang Rasuk" ... diurang bawa peminat naik ke pentas dan nyanyi sama² ... adui meriah baa masa tu.. suka sia nampak diurang menari.. c Lotter sia perhatikan nyanyi sama tu budak kecil.. sayang anak kecil pula c Lotter nie tau.. hehe... & paling last, diurang sambung nyanyi tu lagu wajib AF = "Menuju Puncak" ... meriah, happy ja sia tingu tapi becampur sedih juga sebab sampai suda dii di penghujung nie konsert. Maknanya sampai disini sija sia dapat tingu diurang life & pas nie pulang... adui...

Lepas Konsert Sabah Fantasia Tour nie selesai, sia n causin² sia ndak terus pulang sebab tau sedia mesti sesak tu di luar.. kami tunggu dulu semua kereta tiada & kurang urang baru kami keluar.. sementara menunggu tu, sempat juga la sia tejumpa c Mamaii, Ps , Kiloy , Jason ( for the 1st time tejumpa dia nie... puti worrr masam anak sina.. peramah) , Marc, Ganda, buss Gogds, Katama dll.. aduinaa sempat juga snap pic, best worrr ... tapi sia nda nampak diurang Mamaii & the geng.. nda sempat begambar dengan diurang dii.. atau sia yang kabur penglihatan? dei dogo... & last siurang balik di TD... Pagi² check out & terus pulang ke KB sebab kerja.. aduss.. ikutkan ati mo o oi lama² tu pagi tapi mo kejar masa... kuai² sia o oi di kerita dii hehehe...

Kesimpulan, konsert sangat best walaupun tia dapat bersalaman dengan Lotter, Velvet & Marsha... Yang lain² dapat sebab diurang sporting.. turun di pentas & p di bahagian siurang duduk.. hehe... hari lain masi ada.

- In The Endz ♥
posted by F!oNa @ 3:59 PM  
5 Comments:
  • At 4:08 PM, Blogger Neo Artz said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At 4:25 PM, Blogger Neo Artz said…

    Hi, it's Riven in da house!!

    Wah!! Jelesnya baca entry ko pasal konsert Fantasia tue..saya mo pigi bah tue tapi teda kawan mo pigi..

    Letaklah gambar2x time konsert tue! Si Jimmy pun dtg skali ka? Mesti masuk Trek Selebriti lepas nie...huhuhu...

    anyway, rasanya lagu CURIGA tue lagu si Ning..

    p/s: sudah add ko di myspace..ko approve aa..

     
  • At 9:11 AM, Blogger F!oNa said…

    Holla RiveN ;)
    Shallom.. pounsikou kio sebab masuk disini..

    Dei gia kesian juga ko ndada kawan.. if dapat pigi, dapat da kan tingu diurang lotter & the geng sama² kan?

    Nanti sia taru tu pic² time konsert kio.. tapi tunggu dulu la sia ada masu luk kio sebab sekarang nie sia busy berabis nie :) ...

    Iya c Jimmy datang tu malam.. da misti kc masuk dalam trek selebriti da tu nanti ari 5 minggu depan.. jan lupa tingu da bilang tu... kita tingu sama² la kio.. nway ko urang mana begia nie ReveN ?

    o lagu c Ning ka? pounsikou kc tau sia...ba sikarang juga sa pi tingu tu myspace sia :) thanks kio..

    peace...

     
  • At 10:23 PM, Blogger tampasak said…

    waaaaaaa..surat branak sa bilang sa dusun ko cakap sa anak cina...waaaaaaa!

     
  • At 8:55 AM, Blogger F!oNa said…

    mr.Tam miahahaha.. sebab ko puti gia tu.. masam anak sina begia juga hehe... ketawa ba dia :)

     
Post a Comment
<< Home
 



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com