^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
Stefanus Sipan di Studio RTM (Miampai Artis)
Saturday, November 18, 2006
Shallom...
Selamat tengahari dunia.. moga hari yang indah dihari ini. Semalam macam biasa sia dengar radio dusun sebab mo salin "Miampai Artis" di Sabah VFM. Okee ini dia laporan semalam ;

Artis : STEFANUS SIPAN
DJ : Mattinin Yukin
Asal : Kampung Baraba Tudan, Tuaran.

> Siapa kawan² yang kamu bawa ke studio hari ini?
= Willy Sami (pelakon telemovie Bunga Baraba) dan Yapin Matinggal (sedang buat telemovie)
> Masih belajar atau sudah bekerja?
= Lama sudah habis kerja dan sekarang di kampung. Tolong ibubapa.
> Berapa umur sekarang?
= Masih muda, baru 20 tahun (ketawa)
> Setakat nie sudah memiliki berapa album?
= Baru dua. Dulu keset dan sekarang nie MTV Karaoke pula.
♥Lagu Pertama : GUMINAWO MUPUS DIKA.
> Siapa buat lagu ini?
= Lirik dan lagunya saya sendiri buat.
> Bila lagi album pertama anda keluar?
= Tahun 2004. Dan itu hanya dalam bentuk keset.
> Anda berpuas hati dengan album ini?
= Belum puas hati sebab banyak lagi yang perlu diperbaiki.
> Ada 10 buah lagu dalam album kan? Apa² rentak yang ada?
= Rancak dan sumazau.
> Kebanyakan orang suka pelbagaikan bahasa dalam album. Bagaimana pula anda?
= Dalam album saya cuma dalam bahasa dusun sahaja.
> Tahniah sebab impian anda untuk menjadi penyanyi sudah tercapai.
= Terimakasih.
> Ada CD sudah kah di Tamparuli? Berapa Harga?
= Ada.. Macam harga di pasaran biasa juga.
> Anda tidak berlakon?
= Ada, dalam telemovie "Bunga Baraba".
> Dia mana lokasi penggambaran telemovie itu?
= Di Sandakan, Nunuk Ragang dan di Baraba Tudan, Tuaran.
> Apa nombor telefon?
= SENSOR (^_^)
> Di mana anda menjual album?
= Kadang² jual di tamu juga..
> Adakah susah nak jual album selepas dirakam?
= Susah memang susah. Mo tingu kerajinan juga. Kalau tak gerak, maka tak jadi (ketawa)
> Apa tajuk lagu di cover album?
= Ulionku Kampung Kinosusuan.
♥Lagu Kedua : Gompio Noh.
> Lagu nie tentang apa?
= Piginawaan @ percintaan
> Hehe ingatkan Gompionoh pogun ku (ketawa c bro MY) Sejak bila mula menyanyi?
= Sejak bersekolah rendah lagi tapi mula menulis lagu di tingkatan 1.
> Siapa yang menggalakkan anda menyanyi?
= Diri sendiri.
> Siapakah Idola anda dikalangan penyanyi sabah?
= Francis Landong & John Gaisah.
> Selalu ikut pertandingan menyanyi?
= Kurang. Tapi semasa sekolah pernah la sebab saya nakal kan (ketawa)
> 10 lagu dalam album, semuanya anda yang cipta?
= Ya..
> Pernah rasa takut kah andainya album tak laku?
= Memang ada sebab belum tau penerimaan orang ramai.Namun kerana minat, saya buat saja.
> MTV Karaoke anda bila keluar?
= Sejak Julai 2006 lagi.
> Macam mana penerimaan peminat terhadap MTV Karaoke anda?
= Saya kurang tahu sebab jarang turun ke pekan. Selalunya di kampung saja.
> Sebagai artis, macam mana cara anda buat promosi album?
=Saya ikut cara c Opok.. berjalan sambil menjual.
> Buat album di mana?
= Dulu keset rakam di BSS dan sekarang di All Mewah Sabah kepunyaan Opok (Basiluis James)
♥Lagu Ketiga : ANDANG DOH MATAI AISO KAANDAMAN.
> Lagu nie ada kaitan dengan anda?
= Tiada.. saja² nyanyi.
(Semasa lagu berputar, baby call saya & saya minta maaf sebab tak dapat salin disini)
*Stefanus sedang nyanyi Live "Sinding Pitongkiadan" semasa saya kembali mendengar Radio.
Lagu Keempat : POMOGUNAN YATO SANGANU.

Sia Bilang :
- Semalam sia o oi jam 12 gitu la.. lepas abis dingar radio jam 11, mo awal tidur daa nga nda dapat.. langadon kenen tu.. hehe sambil² tu sia join dorang sis tingu wayang cina. Ntah pula tajuk dia sia nda check.. yang pasti wayang tu okee juga la.. menarik juga.. mm apa lai aah? jam 4.00 baru tebangun.. uiksss nenyak pula sia tetidur. Maybe telampau letih.. Baru tadi pagi, buss gogds & baby dia yg cute, Michael datang p cc.. Buss gogds bagi sia batu Made In Japan yang buss Lugu hadiahkan khas untuk saya hehe.. thaks bro :) . Sedih juga wor ari nie, dadi udah balik Ranau :( dei... & Lagi satu perkara, My Causin Birthday kenen tu ari nie.. Lum tau apa hadiah yang patut sia bagi dia. Ada lagi, My friend (Akmal) p Kedah with dia nya Family.. wa bercuti kenen diurang... & yang pasti, sia sabar menanti sms dari c baby nie... Macam² perkara yang terjadi hari ini.. apa pula selepas nie?...
posted by F!oNa @ 9:36 AM  
2 Comments:
  • At 1:11 AM, Blogger mrNose said…

    Mandak, link baru sa.. hehe

    http://allbynose.blogspot.com/2006/11/bye-bye-zirbaddotblogspotdotcom.html

     
  • At 9:17 AM, Blogger F!oNa said…

    wa bro..
    pounsikou kc tau sia :)
    Nanti sia tukar yang baru pinya kio ♥

     
Post a Comment
<< Home
 



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com