^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
AF4 vs FINAL WORLD CUP ?
Sunday, February 19, 2006

Image hosting by Photobucket

AF4 Vs Final Piala Dunia?

Demam AF datang lagi. Pengumuman mengenainya telahpun disiarkan berkali-kali di Radio Era fm. Melihat kepada tarikh uji bakat, rasa-rasanya adalah pada bulan yang sama seperti tahun lepas. Oleh itu kemungkinan besar tarikh pengajian AF4 juga hampir sama iaitu pada awal bulan Jun nanti. Ini bermakna program AF4 akan bersaing dengan program siaran langsung kejohanan final Piala Dunia.

Image hosting by Photobucket


Kenapa AF4 tidak dibuat lebih awal? Pihak ASTRO tak takut kehilangan penonton?. Piala Dunia 4 tahun sekali, AF setiap tahun. Maka, apa impaknya kepada peminat setia AF di Malaysia?. Secara logik,ada. Ini kerana program siaran langsung piala dunia adalah program paling popular di dunia setiap kali kejohanan ini diadakan.

Walau bagaimanapun saya percaya pihak ASTRO telah membuat kajian mendalam tentang perkara ini. Boleh jadi juga ASTRO telah mengambil kira fakta bahawa kebanyakan penonton AF adalah perempuan. Oleh itu dijangkakan AF akan tetap mendapat sambutan seperti tahun-tahun sebelum ini. Kepada peminat piala dunia yang mempunyai ramai ahli keluarga wanita, isyarat telah diberikan untuk anda mendapatkan sebuah TV baru.

Berminat untuk memasuki AF4?, klik Borang Di sini

Ada AF Lagu

Untuk musim keempat Akademi Fantasia (AF4) ini, penonton di rumah diberi peluang untuk memilih lagu2 yang bakal dinyanyikan oleh pelajar-pelajar AF setiap minggu di Konsert Mingguan dan juga di Konsert akhir! Penonton di rumah boleh menghantar seberapa banyak undian AFLAGU yang anda mahu menerusi SMS. Sepuluh (10) lagu yang mendapat undian tertinggi dari penonton akan disenaraikan di laman web AF4 dua kali seminggu setiap Selasa dan Jumaat.

Undian AFLAGU dibuka dari jam 12 tengah malam, 10 Februari 2006 hingga 11.59 malam, 31 Mac 2006.
AFLAGU terbuka kepada semua pengguna telefon bimbit di Malaysia:

- Maxis (012/017)
- Celcom (013/019)
- DiGi (016).


Kadar premium AFLAGU ialah RM0.50 dan kadar ini tidak termasuk kadar sms biasa yang dikenakan oleh telco.

Cara menghantar undian AFLAGU: Taip AFLAGU ke 32999
Contoh:
AFLAGU GEMILANG Jaclyn Victor
Undian AFLAGU ini tertakluk kepada
syarat dan terma.

Jadual Sesi Ujibakat
Feb 18 & Feb19: All Asia Broadcast Centre (Astro), Kuala Lumpur
Feb 25 & Feb 26: Merdeka Palace Hotel, Kuching
March 4 & March 5: Grand Continental Hotel, Johor Baru, Johor
March 9 to March 12: Le Meridien Hotel, Kota Kinabalu, Sabah

March 25 & March 26: Grand Continental Hotel, Kuala Terengganu
April 1 & April 2: All Asia Broadcast Centre (Astro), Kuala Lumpur


Anda mestilah berumur tidak kurang dari 18 tahun dan warganegara Malaysia. Isi borang dan kirimkan bersama foto bersaiz 3R kepada:
Unit Penyelaras Peserta,
Akademi Fantasia,
Tingkat 1, Pusat Penyiaran Asia,
Taman Teknologi Malaysia,
Lebuhraya Puchong-Sungai Besi,
Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur.


Senarai lagu untuk ujubakat:

Lelaki : Wanita :
- Aduh Saliha (Mawi ) - Nazam berkasih (syura)
- Pupus (Dewa) - Awan yang terpilu (Ning Baizura)
- Warkah Berlagu Pilu (Felix) - Antara Dua (Farah)
- This Love (Maroon 5) - Pilihlah Aku (Kris Dayanti)
- Kata (Hazami). - If I Aint Got You (Alicia Keys).

* Terus menyokong tapi,Vince,Linda & Felix tetap nombor 1 ..

posted by F!oNa @ 11:19 AM  
6 Comments:
  • At 1:55 PM, Blogger Ellize said…

    Saya rasa ASTRO tak mau rugi bah YAn..Itulah dorg anjurkna juga AF 4 ni..Biznes gia kan..

    Ko nda mau pi kah mandak, mana tau bernasib baik dapat..

    Yah bah, tetap sokong Linda n Felix..Hehe..

     
  • At 3:38 PM, Blogger Markie Marc said…

    Sia tetap mo World Cup!!!! Yeah!!!!
    England, Argentina, Holland! Yeah.. World Cup Rulezzzz!!!

    P/S: Bilalah Malaysia akan masuk World Cup???

     
  • At 8:21 AM, Blogger Ellize said…

    Maybe saya Tua sudah baru M'sia dapat masuk itu pun klau dapat..

    Memang arena bolasepak tak begitu menyerlah di M'sia kan.

     
  • At 9:42 AM, Blogger F!oNa said…

    Shallom ellize n marc ;)..

    hehe sa nemau la p ujibakat tu AF4,takut sia ujan 7 ari 7 malam..keke..

    Yes !! memang benar.Astro rasa af nie boleh buat duit.Tu pasal la diurang tetap teruskan nie af..

    Bagi sia,sia akan teruskan menonton af.. ntah la napa,tapi sia mcm nda li lapas nie 1 rancangan :D ..

    Pasal world cup,sia pun mo tau juga la ba gia perkembangan da kan? Marc,kc info nanti ahh ;)..

    ..mimang sia nya causin2 lalaki samua p tingu d bilik bawah tu sebab diurang mana dapat pegang remote astro asal aunty sia nya af ada miahahaha =)) selamat kami d ruang tamu atas ..hehe...

    Ukiess... pounsikou nie msg ;) ..

    Love Pecace !!!

     
  • At 5:12 PM, Blogger dBOSfm said…

    Tdk clash juga baitu schedule world cup n AF...masih dapat tengok dua2. Kalau nda silap world cup start jam 11/12 mlm sampai pagi..betulkah? Kalau d US durang tekejut...rating utk American Idol mengatasi rating Winter olympic..:))

     
  • At 9:13 AM, Blogger F!oNa said…

    adui ya ba db ?..

    bayaya juga nie..mimang selalunya majoriti urang suka tingu yang berbentuk hiburan tanpa tekanan begia..

    Ba bagus la kalo masam tu inda kopiontok tu timing kan..pounsikou db tu kc nie info..

     
Post a Comment
<< Home
 



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com