^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
AFUNDI LOTTER > 32999
Saturday, June 24, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting
LOTTER @ DUDU
Nama : Lotter Petrus Edwin Edin
Nama Panggilan : Dudu
Umur : 24 tahun
Tarikh Lahir : 30 April 1982
Bangsa : Kadazan
Zodiak : Taurus
Tinggi : 157 cm
Berat : 50 kg
Asal : Kampung Dungau,Mambakut
Pendidikan : SK.Tahak,Mambakut & SMK.St.Patrick,Mambakut.
Bapa : Pertus Edwin Edin (49)
Ibu : Justina Loimin Kalaka (44)
Adik beradik : Clare (23), Lister (22), Luther (21), Charline (19), Leill (16).
Pengalaman : Pernah menjadi guru sandaran di sekolah rendah daerah Tuaran.
Pekerjaan : Menolong bapa menjual ikan di tamu Mambakut dan bertani.
Hobi : M'bersihkan kawasan rumah & berkumpul dgn sepupu² & adik² sambil bermain gitar.
Tentang Lotter : Suka berlawak, anak sulung daripada 6 orang adik beradik.Hormat kepada orang tua dan rajin.Mudah tersenyum dan pandai bermain alat muzik ;)
Kata Ibu : "Hati ibu yang mana tidak gembira apabila anaknya terpilih ke Akademi.Tapi memikirkan kedaifan keluarga kami, sayu pula tengok dia bertolak ke Kuala Lumpur dengan wang saku hanya RM35 dan dengan pakaian yang lusuh dan kasut yang koyak. Tapi dia sudah melepasi permulaan yang sangat sukar itu.Saya harap anak saya tidak akan lupa asal-usulnya. Perjalanannya masih jauh dan doa kami sekeluarga sentiasa mengiringinya."
Kata Bapa : "Jangal lupa diri, Jangan lupa Dari." Ringkas dan penuh bermakna.
sia bilang : LOTTER FUN CLUB sudah ditubuhkan di Mambakut, Keningau, Kuala Penyu, Sipitang, Papar, Menumuok dan Bongawan (kota belud dan ranau bila? hehehe) .Pengerusi Lotter Fun Club iaitu En.Rimo Pirin berterimakasih kepada mereka yang tak jemu mengafundi Lotter. Katanya lagi, tidak lama lagi, website untuk Fun Club Lotter akan dibuat... so peminat² di luar sana jangan lupa melayari websitenya nanti :-) sia harap Lotter akan tetap kekal di akademi sampailah ke final :pray: hehehe....
posted by F!oNa @ 10:17 AM  
2 Comments:
  • At 7:48 PM, Blogger scias said…

    Yan
    Lotter & Clare...kembar kah? sama umur diorang kan?

     
  • At 10:07 AM, Blogger F!oNa said…

    shallom..
    scias mandak.. c clare adi c lotter tu ;)hehe artis pusakag ;)

    neway.. afundi LOTTER kio ;)

     
Post a Comment
<< Home
 



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com