^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
Ramin M & Mariana T di RTM (Miampai Artis)
Saturday, November 25, 2006
Shallom
Selamat tengahari & salam ceria semua... sekali lagi sia mo buat laporan pasal Kosolimbahan Miampai Artis di radio Sabah VFM semalam. Untuk informasi, rancangan ini akan keudara pada setiap Jumaat, jam9.45 - 10.30 malam.

DJ : Denisius Inging
ARTIS : Ramin Masidin & Mariana Taliban.
ASAL : Kundasang, Ranau.

> Tadi korang dari mana?
= Kundasang.
> Apa kabar disana?
= Tadi pagi cerah, tidak tau sekarang.
♥Lagu Pertama : Sinding Ku Id Radio (oleh Ramin Masidin)
> Lagu tadi suda ada dalam album?
= Belum lagi. Baru 3 minggu lepas kami masuk studio untuk rakaman.
> Ada berapa lagu setakat ni untuk terbaru nie?
= Baru nak menyusn lagu.
> Pernah buat Album sebelum nie?
= Setakat ini ada 3 buah album sudah dan yang akan datang masuk ke-4.
> Ada rentak joget?
= Ada dalam album pertama saya. Tajuk lagunya "Molong-kolong id yonsirung"
> Mariana dari mana? Kota Marudu?
= Tidak.. saya dari Kundasang.
> berapa kos kamu guna untuk buat album?
= Dulu keset lebih kurang RM3000 lebih.
> Ada DC?
= Tiada. Tapi mungkin kami akan buat MTV Karaoke.
♥Lagu Kedua : Kasarahan Ku Dika (oleh Mariana Taliban)
>Siapa yang buat lagu tadi?
= Jimmy Lauson dan Kawasim (nama bapa tak sempat salin).
> Lagui baru ka tadi?
= Ya. Baru seminggu lalu. lagu yang bakal dimuatkan dalam album terbaru kami.
> Masih bujang ka?
= Ramin dan Mariana : sudah berumahtangga.
> Mariana orang Kundasang? Tempat c Hain Jasli tu?
= Ya.. satu kampung.. kami ada keluarga juga.
> Rekoding di mana?
= Ramin:Album lama rekording di Studio hain Jasli dan sekarang di studio saya sendiri.
> Harap album yang bakal keluar bersama sama CD.
= Memang ada perancangan.
♥ Lagu Ketiga : Maso Toh Id Tindalanon (oleh Ramin Masidin)
> Tahun bila mula aktif nyanyi?
= Ramin : sejak 1989 masa bersekolah, Mariana : sejak 1993.
> Selain menyanyi, apa pekerjaan lain?
= Ramin :Sekarang mengurus studio sendiri.
= Mariana : Kerja di Homestay Kg.Sinsiang & aktif dlm bdg muzik (Kinabalu Merdu Sound)
♥ Lagu Keempat : ??? (oleh Mariana Taliban -tajuk tak pasti)
> Apa no.handphone?
= SENSOR
> Apa pesanan untuk peminat?
= Ramin Masidin : Harap muda mudi yang minat menyanyi meneruskan minat. Terimakasih kepada DJ yang sudi menjemput kami.
= Mariana Taliban : Terimakasih kepada DJ yang sudi menjemput kami disini. Dan kepada semua yang teringin buat album, jangan sia-siakan. Teruskan minat dan jangan buang masa. Teruskan muzik bangsa kita.
♥Lagu kelima : Sinding Pomolingoh (oleh Ramin Masidin)

Sia Bilang :
- Artis yang dijemput sekarang ialah artis vetren & sudah pernah beberapa kali merakamkan album. Urang Ranau juga hehe... Lagu² dorang yang dipasang semalam kira best juga. Memang peramah la dorang nie. Semalam habis ja interview, sia call c Uncle Ramin ehehe anak dia yang angkat.. if sia nda silap, c Fazila or Fazira yang angkat. Buli lah.. peramah juga dorang.. mm semalam happy sija sia o oi. Ada la tu yang bikin sia happy.. u know bie...
posted by F!oNa @ 11:22 AM  
3 Comments:
  • At 11:09 PM, Blogger king said…

    tolong minta tu lagu molong kolong...penyanyi asal....puas suda saya cari tapi tida jumpa

     
  • At 10:45 PM, Blogger apiqua said…

    sy mau lirik lagu kasarahan ku dika by sekar madusa...huhu

     
  • At 12:24 AM, Blogger Kamizan said…

    Mariana taliban is my untie..haha..

     
Post a Comment
<< Home
 



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com