^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
POCAHONTAS
Sunday, October 30, 2005
Image hosted by Photobucket.com
COLOR OF THE WIND
You think you own whatever land you land on
The Earth is just a dead thing you can claim
But I know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew

c/o
Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon
Or asked the grinning bobcat why he grinned?
Can you sing with all the voices of the mountains?
Can you paint with all the colors of the wind?
Can you paint with all the colors of the wind?
Come run the hidden pine trails of the forest
Come taste the sunsweet berries of the Earth
Come roll in all the riches all around you
And for once, never wonder what they're worth
The rainstorm and the river are my brothers
The heron and the otter are my friends
And we are all connected to each other
In a circle, in a hoop that never ends

c/o
How high will the sycamore grow?
If you cut it down, then you'll never know
And you'll never hear the wolf cry to the blue corn moon
For whether we are white or copper skinned
We need to sing with all the voices of the mountains
We need to paint with all the colors of the wind
You can own the Earth and still
All you'll own is Earth until
You can paint with all the colors of the wind
**Emm,Pocahontas...color of the wind...macam mana mo komen ahh..siuk ba nie..kin tenang lau dengar lagu dia..
Ada kawan sia ..dia suka tul ba nie lagu..da cakap ma sia,siap kc terang lai apa makna disebalik lirik lagu nie..dalam kama makna nie lagu kiihoi,Aramaitih tau kunu tu malam...siap da nyanyi lai lagu nie..lembut suara dia..."siapa tu ahh" sepa makan lada terasa sendiri laa..nda paya sia cakap sini..Deii..sampai sia pun mcm terpikat kama nie lagu..siuk nie lau dingar di pergunungan or bukit..asal di tempat yang tinggi laa..ada angin..langadon dii sia Ranau eii..sana tu ada bukit bukau..Apa² pun pounsikou kio **** sebab kc kongsi sesuatu sama sia ahaksss !!!! ~sapa ada tingu Pocahontas ?? siuk kan sountrack daa..**
Untuk lebih maklumat tentang Pocahontas ; http://www.disgalaxy.addr.com/Stories/Pochontas/pocahontas.htm
posted by F!oNa @ 9:05 AM   0 comments
Jika Kau Kekasih
Friday, October 28, 2005
Image hosted by Photobucket.com
Jika Kau Kekasih
( LINDA )

Tidakkah terasa beban yang aku pikul
Menyiksa jiwaku kekasih
Kenapa kau tak pernah merasakan

Dan jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku
Itu hanya apa yang ku impikan

Bilakah kau akan mengerti

c/o

Kata hati merayu aku pergi
Meninggalkan dirimu
Tapi ku tak berdaya
Mengapa kasih harus ku alami
Setelah aku korban segala-galanya
Sanggup ku harungi hidup
Bersama dirimu meninggalkan
Semua yang aku cintai (oh….oh)

Jika kau kekasih senangkanlah hidupku
Jangan biar aku begini
Hidup di dalam kerungsingan kasih

Jika kau kekasih yang menyayangi aku
Harus kau mengerti hatiku
Itu hanya apa yang ku impikan

Bilakah kau akan mengerti

c/o , Bilakah kau akan mengerti , c/o

Kasih….
Nie bai nie..lama suda sia menanti album, c Linda keluar....baru sekarang keluar..ngeh ngeh....
Pastikan kamu beli (sia suda ada) yang ORIGINAL kama...sokong album tempatan...sokong !!! ngeh ngeh...bila masa pula sia jadi alim sangat nie ??..huhuhuhu...apa² pasal c Udui nie sia sanggup sija baa....say no for CETAK ROMPAK kalau pasal LINDA n FELIX sija la...pthuii...silaka..akakaka...
Pendek kata laa (nanti sija sia buat komen² untuk lagu yang lain) sia mo ulas pasal nie lagu dalam album baru c Udui baa..sia paling terpikat sama lagu dia yang JIKA KAU KEKASIH ..huhu....siok no...tu di atas lirik lagu dia....macam sia TERASA ba kunu ni lagu..MAMA !! kin nangis ba nie lagu (lugihad juga)..baa.. pandai kamurang sija baa..cuba dengar dan hayati lagu nie betul2..baru kamu faham apa message dalam lagu nie.. bla bla...(behis !! kekekeke )....
posted by F!oNa @ 12:54 PM   1 comments
Pic² Ging karas sia..
Monday, October 17, 2005
Ngeh ngeh..ari nie mo kc masuk pic² ging karas kodou sia lai nie...
Umbaa.. happy la kc masuk nie pic sini.. mimang lama da mo c masuk
ba nie nga indada mas n baru juga sia scan nie pic..

Image hosted by Photobucket.com
- Nie sia sama c Buss gogds (Webmaster FAF) yg 1st time jumpa punya..hehe..sian dia barabis sari sa nya cc ngeh². st1 time sa tingu c buss kan...masam ba muka c Dato Salleh..hehe..memang pun ada aura YB ba c buss nie :salute:

Image hosted by Photobucket.com
- Hehhe..buss..kada sorius be..sanyum² gia..uinaa..c buss..happy jumpa sama c Buss nie..sporting n pandai menyanyi baa...sampat lai da siul² tu lagu c Jimmy palikat (sawo kalangadan) <--jan mara buss =))

Image hosted by Photobucket.com
- Sapa kanal nie sumandak opurak rasuk?? Hehehe....lawa cute kan ??

Image hosted by Photobucket.com
- Emm...langadon suda sia sama c Liza...nta bila da balik sini..sian da busy sana sarawak...kirim salam mandak..

Image hosted by Photobucket.com
-Nie sia sama c Hafiz @Apis..hehe anak buah c sigu Faizal..da nie minat menyanyi ba..ada juga la p ujibakat af3 ..masuk semifinal juga la.tia pa,cuba lai..never give up..lawa suara dia nyanyi hip hop..yo bebe !! mizz u...

Image hosted by Photobucket.com
- Nie c Chrisson..wewitt...pelanggan tatap sia d cc kama nie..hehe..dei gia cute tu mata kuyu²..ngeh ngeh..

Image hosted by Photobucket.com
- Huhuhu...nie c jay nie sia panggil..hehe..pelanggan sa juga..da minat c Jay Chau bogia..akakak..pandai sakap sina..anak pengetua smk.Arshad..uhuk..

Uinaa..buat masa nie...sampai sini ja la...2 b continue la nanti aja bila sia nda oingolohon tulu..ahaksss!!!!
posted by F!oNa @ 1:11 PM   1 comments
CHARITY CHRISTIAN CONSERT 26 Oct 2005
Saturday, October 15, 2005
Image hosted by Photobucket.com
TARIKH: 26 OKTOBER 2005
TEMPAT: KDCA
JAM: 7.30pm
PINTU DIBUKA: 6.30pm
ARTIS: FELIX, MARSHA, LINDA & JUWITA SUWITO
HARGA TIKET: RM100, RM50, RM20
PENGANJUR: IDAMAN MEGAMAS SDN.BHD dengan kerja sama GEREJA HIS
SANCTUARY OF GLORY (AG) (088-237121)
Tiket-tiket boleh didapati dari:
1. Idaman Megamas Sdn Bhd - 088237121
2. gogds - 0128285876 (FAFC)
3. Christina - 0168151352 (Wisma Pertanian Sabah)
4. Pastor Michael Liman - 0135475140
5. Thomas - 0168407991 (Wisma Pertanian Sabah)
6. Rozita - 0168476485
7. Habil Nanuwil - 0195346287/0172812861 (KK)
8. Eric Agus - 0198093425 (Kudat)
9. Lorrendah - 0168320988/01387903
10 (Asia City KK)
Hasil kutipan akan disalurkan kepada Gereja His Sanctuary of Glory (AG) untuk diagih-agihkan kepada badan-badan kebajikan.
posted by F!oNa @ 2:40 PM   0 comments
~ Album Baru LindaAF2 ~
Thursday, October 13, 2005
Image hosted by Photobucket.com
- Cover depan vcd Linda..uinaa...men copy paste sija nie..hehe nadapatan ;p
Image hosted by Photobucket.com
- Nie pula cover belakang vcd Linda..lex ko Udui..seksi baa....
Image hosted by Photobucket.com

Album Title : JIKA KAU KEKASIH
Artist : LINDA AF2
Language : MALAY
Format of Release : CD ( FREE BONUS VCD )/MC
Catalogue No. : Z 063-2/4
Barcode : CD: 9555268000893
CASSETTE: 9555268000909
Release Date : 13/10/2005
Recommended : CD: RM25.90
Retail Price CASSETTE: RM16.90
Song List :
1. JIKA KAU KEKASIH
2. DISINI MALAM INI
3. MULI KAMPUNG
4. KAU PERGI SAJA
5. KU PERCAYA
6. MEMORI RINDU
7. KALAULAH SAJA KU BOLEH TERBANG
8. AKU CINTA KAMU

Ngeh ngeh...akhirnya penantian sia suda ada jawapan baa...Inda sia² sia menanti buah yang belum masak...Nie kali mesti mo beli album baru Linda nie...mesti la ba yang original punya....kawan² kalau mo beli,jangan lupa beli yang original ahh...hehe..sia kalau Linda punya pasal,apa lai???...misti yang original
baa...Macam GGPP..uissehh....


Lagu KALAULAH SAJA KU BOLEH TERBANG ini dicipta sendiri oleh Linda....dan lirik pula oleh Loloq...mari kita beli...nie mesti siok kali ahh...nda sabar lai sia nie..mo beli...hahaha...Macam mana pula cerita
MULI KAMPUNG tu?...Hehe..lagu original nie dinyanyikan oleh John Maduli..tapi,diberi nafas baru oleh Linda...Haihhh...nda sabar mo dingar owh..Okee....Harap² cepat la vcd Linda nie dipasarkan d Sabah...


* Langadon oku dika Udui...soira ko MULI KAMPUNG ? Ahakssss !!!!

posted by F!oNa @ 1:02 PM   4 comments
Konsert Keranamu Sabahan 1 Oct
Saturday, October 08, 2005

Bak kata orang tua2..impian menjadi kenyataan....hahaha..memang bila nampak dalam media dan life tu tak sama...Bila nampak Linda secara life...rasa benar bezanya..Uinaa...memang lawa ba c Linda nie kalau tingu dari dekat2...halus la muka dia...semakin slim pula...cantik menarik kau memang da boom da bilang ruffedge !!! Haa...mcm tu la kalau kita nak gambarkan kejelitaan ratu kita nie...Siap pakai baju pink,merun n seluar hitam...lawa...rambut disepit ala2 snggul...em,memang cantik la...

Malam tu,linda nyanyi disini malam Ini dan behind this hazel eyes ...memang siok giler la....lepas tu,Linda ada berduet dengan adam-bintang hati...berduet lagi dengan felix-kosorou ko poh nangku doho (masih kah kau ingat padaku)>>versi dusun<--tercapai hajat si mo tingu diurang dua berduet ngeh ngeh...Lepas tu...Linda duet dengan ekin,mas n marsha-bilang saja.Permulaan (pembukaan majlis diorang bertujuh ada nyanyi bersama-Malam pesta muda-mudi dan mambo)..

Sempat lai sia bersalaman sama c Linda,felix,adam dan ekin...yang lelain sia nda sempat...sesak sangat la....kak cinta..ada sia sampaikan slam mu...ekekeke...yang lelain,tak sempat cakap sebab,sesaknya orang masa tu..abang has pun senyum ja nampak sia terkial2 bersalaman dengan Linda masa tu....alalalla...sampai rasanya tak nak cuci tangan la ..Malam tu,tersenyum saurang sia...susah nak tido...panas la..tak guna selimut...agaknya aura linda n Felix lai tu....hehehe...

Pendek kata laa...Linda memang dapat memukau penonton...sia memang salute la dengan cara Linda berinteraksi ngan penonton..lancar ja dia becakap tu...bukan macam sesetengah orang tu yang tak tau laa...tapi,sia suka la sama linda sebab,dia tetap cakap style sabahan...n memang bila masuk kandang kambing,mengembek...bukan mengaum... .Lain la kalau dia di semenanjung..mesti la mo cakap slang s'jung kan??..(harap jan ada yg ambi ati)..

Macam Felix...dari dulu sampai kini tetap sama...yang bezanya..dia kini milik masyarakat..milik kita bersama...namun yang membanggakan,dia tetap dia yang dulu..sayangkan keluarganya..masih ngan slang kadusnya tuFelix Universe !!!!Ahakssss !!

Malam tu juga,sebelum konsert bermula...ada la jumpa ngan abang Has....hehe...uinaa....Rupa2 nya,abang Has nie ensem pula ya?.....hehe...tak macam muka dari semenanjung tau!!!Ingatkan orang cina pula...chinese look la yr face bang Has...:p ...ahakss!!!!! Dah lama sia perhatikan abang tu....siap ngan t'shirt LUV warna merah lagi tu bang !!!! mula2 memang dah sngka itu abang...tapi,bla lihat muka abang,tak pun macam orang s'jung....so,batalkan niat nak tegur tu...bila abang msg n cakap abang di sebelah kiri stage n pakai baju LUV merah,akakakak....tersenyum sia bang...rupanya memang betul abanglah orangnya..siap tawarkan sia tiket vvip nya...tapi sorry bang..sia menolak sebab d depan tu tak der kawan nak jerit2 nama Linda n Felix..hehe...malu..

Bahagia la bila dapat tengok Linda nya face d cam abang...linda n d geng...di tanjung Aru..Di KUWASA....dan malam itu d KDCA..ada yanie mentor lai tu...hehe..sian diorang..kepanasan lai kali..Bang...thank's ya sebab bagi sia tengok pic2 tu...haihhhhh seronok siot !!! Exlusive dari abang lai tu...bila nak burn bang?....

Uinaa...banyak dah sia tulis nie...yang pasti,bila pilik nyanyi mungkin nanti,lagu nokosuai ginawoku(lagu dusun felix),berjuta batu,terhangat di pasaran feat adam n yazer..sia happy banget....oh ya...malam tu,siap Linda cakap sma marsha .; nie,"first time nie berduet dengan second causin sia.." Walau apa2 pun,Linda tataps yang no.1 cantik!!!! Hehehe...alala...okee apa....sempat lai sia bergambar sma c encom boy...

Happy la malam tu..dapat jumpa semua kawan2 LUVs n FAF...semuanya sporting...pendek kata laa...Kin panas laa pic2 yang sia snap malam tu...nda menjadi dia...tia pa la gia..len hari ada masa lai...kalau la :D

Pounsikou tagayo untuk buss gogds sebab membenarkan sia copy paste nie pic dia ;p mmuachh !!!!


Image hosted by Photobucket.com


Tomkurus,UmandakPower punya ehem²,UmandakPower,???,Gidong,Mamaii,YanMcCaulley,Hilidus,Jason Jay.
-Di perkarangan dewan KDCA ..dengan Faf member ;p ( i love nie pic b'coz takaluar sana sabah times ba..
akakakaka)

posted by F!oNa @ 11:35 AM   3 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com