^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
Happy New Year 2007
Sunday, December 31, 2006


Shallom to all..
Teristimewa buat sahabat²ku ;

Dikesempatan ini terlebih dahulu kususun sepuluh jari, kuhulurkan kepadamu dan kupohon sejuta keampunan seandainya sepanjang tahun 2006 ini pernah berbuat salah samada dalam sedar atau sebaliknya... Aku hanya manusia biasa yang tak lari dari berbuat kesilapan.. Ku ingin menjadi sesempurna yang mungkin untuk membuatmu gembira bersamaku dan semuanya ini datang dari diriku yang masih terlalu lemah atas nama manusia biasa ciptaanNya. Tapi kerana inilah ku bangun dan terus bangun untuk memperbaiki segala kelemahanku dan berlari menggapai pelangi yang diidam²kan. Inginku raih semuanya ini bersamamu.. Sebab itu, mari genggam jemariku, bersama kita melangkah ke tahun 2007 dengan senyuman dan semangat penuh kesyukuran dan perjuangan tanpa bernoktah... Satu yang ingin ku ungkapkan sekian lama : gembira bersama kalian semua. God Bless ♥


Thanks for everything u do for me.. tiada kata yang dapat menggambarkan betapa bertuahnya berpeluang mengenali insan seperti kalian semua.. Semoga damai Tuhan senantiasa bersama kalian.. Doa dan harapanku, semoga di Tahun baru nanti semua impian kita akan terlaksana dan menjadi mudah dengan usaha dan semangat waja. Good Luck for everything u do... just believe.. DIA disana mendengarkan segala doa² kita..
Percaya dan teruskan langkah :)>
posted by F!oNa @ 4:51 PM   0 comments
Selamat Hari Raya Aidiladha 2006
Shallom...
Dear muslimin & musliman friends, dipenghujung tahun ini iaitu dihari yang mulia ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan ;



Maafkan segala salah dan silapku, Semoga diberkati Allah S.W.T sekeluarga ^(^_^)^

.:: YaN / F!oNa / yanmccaulley / elviena ::.
posted by F!oNa @ 3:50 PM   0 comments
Jovita Robert Johnny di RTM SabahVFM.
Saturday, December 30, 2006
Shallom...
Morning all.. Happy la nie pagi sebab nda sabar mo buat laporan pasal Miampai Artis di Radio SabahVFM semalam. Okee lets check it out;



DJ : DJ Maidah Yungkit
ARTIS : Jovita Robert Johnny
Asal : KG.Melisau, Tenghilan.

- Kopisanangan totuong tobpinai
= kopisanangan totuong
- om Pintutun noh gia isai ngaran?
= Yoho ie Jovita Robert Johnny
- Mantad?
= Mantad Tenghilan.
- Onu ngaran kampung?
= Hilo Melisau Tenghilan.
- 2 tulun yolo tih. Hiti negi koruhang di sio ie James Sami.
♥ Sinding Koiso : KOTUMBAYAI NOH (lagu Jovita,lirik DJ Mai)
- Isai minomonsoi tih sinding Jovita?
= om iti nopo sinding nowonsoiku sondiri nga ie roitan nopo sorohon sondiri :)
- Do baino nakapalabus noh dot album solo kumoiso?
= Om lumabus nodaa tih.
- Lumabus nogi? Au po nakalabus?
= Au poh nakalabus.
= onu o ngaran diti album nu tih?
= Ngaran nopo tih ambum ku tih nga "Butia Tobulou"
- Mantad di soira po aparagat ko kaganaan diti suminding?
= Mantad dit 16 toun negi om suminding noh manud-tanud do band nga baino negi dot nokorikot iman-imanon dot momonsoi album solo kaka.
- Suai koh rock, loyuk dot sinding dit korohian di Jovita nopo nga id alternatif,kio?
= e'em..
- om orohian isio dot susuminding ie Ella om Shima kah hiti
= iya.
- Id pirongou² kasari ie Butia Tobulou nga nokuro baino haro kawagu Butia Tobulou rockestra..nokuro tih?
= Iti nopo suang album tih nga haro 2 versi dot Butia Tobulou. Iso ie Butia Tobulou Rokestra om iso id pirongou² kasari.
- Sopisuai nangku ot karanga-rangahai sinding diti? mokinongou tokou ;
♥ Sinding Kumoduo : BUTIA TOBULOU (versi Rokestra)
- Okee Javita, isai minowonsoi di sinding tih?
= om yoho negi..
- Soira kalalabus album nu tih?
= Kira² do kalabus dot pintangaan bulan satu kantoh..
- Nokuro tu minomili koh tih konsep do rock?
= Iti noh konsep toi ko gaya muzik dit kororohian ku kopio mantad dit gulu po.
- Piro noh album nu di baino tih?
= Kumoiso negi album solo.
- Nokosoliwan noh?
= Amu po tih.. pintangaan bulan 1 kantoh..
- Haro it nowonsoi² tongo karaoke² dau?
= Mumbal negi daa tih.Haro nogi daa rancangan tih dot MTV Karaoke kah tih nga ala laid po. Keset po om CD poguluon.
- Hinonggoh o pinarakaman nu diti sinding²?
= Hilo Studio ku sondiri. Home Studio kad tih hilo'd Tenghilan.TJC Talent Studio.
- Haro noh nangku tanak nu?
= Hehehe sualan bonus noh? Haro noh..
- Ie Koruhang nu, penyanyi nangku koh poingkuro? artis ie nangku koh poingkuro?
= Mimbalajar negi kanto lo jumadi dot artis lo..
- Nokuro tu amu kou berduet?
= Om manganu id kawagu. Haro duet nga au di poinsuang do hiti id album.
- Suai koh penyanyi, nunu po kawagu id karaja nu suai?
= Aiso ie karaja suai tih.Pengurus Studio noh kaka tih
- Onu korohian nu id timpu terluang
= Mananam do bunga, menyanyi om momonsoi do sinding.. iri noh..
- Ogumu noh bunga nu?
= Haro² ie (ketawa)
♥ Sinding Kumotolu : AU OKU NOKOILOH
- Isai minowonsoi sinding diti Jovita?
= Yoho sondiri.
- Om ie album nu tih, piro ot lagu poinsuang diti?
= Haro 11. Haro iso sinding dot Kadazan-Moing Tondu(Roiton-Masrith John), Iso sinding urang puti, om iso ot malayu.
- o komoyon diti dot 7 sinding dot dusun, 3 ot sinding boros dot suai kio?
= emm..
- Osonong tomod sinding nu dii..irad po Ella :) Aiso o suai dot sinding nu dot komoyon dot miagal sumazau kaa..
= Aiso :) (maidah-Haro sinding disio dot Joget.. kio Jovita?
-Poingkuro koh dika cara dika dit o momonsoi do lagu ko sinding?
= Aiso komoyon dotips diti tu songira² nopo haro timpu om haro idea em momonsoi noh lagu.
- Ba potilombuson no ot tongo rock n roll nu.
= Pounsikou..
♥ Sinding Kumaapat : JOGET MOGKORUMOH
- Isai ngawi o momonsoi dot tunion?
= Haro tolu tulun, ie Ateng, Ie Fredoline Basir om ie koruhang ku sondiri Ie James.
- Poingkuro koh dot manamong do rolou nu moi dot osonong kasai suminding?
= aiso ie tips tie o ingkaa noh ..(ketawa)
- Koubasanan noh tulun tu au mangakan di opodos om konginum waig ie oomis..
= Om idari suam kah gia..
- Onu gia'd numbur talipaun di studio duyuh?
= 088-981 614.
- Om pogulu mokinongou tokou sinding di tumohuri noh, onu pason nu kumaa toinsanan ie mokikinongou Jovita?
= Om pounsikou kumaa id monolipaun hiti studio totuong diti om ie mokikinongou, kumaa DJ Maidah id o sporting..
♥ Sinding Kumolimo : KADA
- Isai minomonsoi sinding diti Jovita?
= Yoho sondiri..



Sia Bilang :
- Sia happy dapat dengar Miampai Artis semalam. Lebih² lagi sis JovitaRJ artis jemputan. Nda sabar tunggu bulan 1 sebab mo beli album c sis.. Jangan lupa dapatkan yang oiriginal.. Beli Original bermakna kita sokong Industri Music kita ♥
posted by F!oNa @ 11:20 AM   2 comments
Bawang Merah Bawang Putih
Friday, December 29, 2006


Pelakon :
Revalina S.Temat, Dimaz Andrean, Nena Rosier, Nia Ramadani, Dwi Yan, dll

Produksi : MD Entertainment

Sinopsis :
Cerita yang diinspirasikan oleh legenda tradisional di Jawa, Bawang Merah Bawang Putih, tetapi telah dimodifikasi menjadi cerita masa kini digarap secara modern sehingga lebih menarik. Esensi cerita tetap, yakni seorang anak (Bawang Putih) bernasib kurang mujur setelah hidup bersama saudara tiri (Bawang Putih) dan ibu tiri yang haus akan kekayaan dan hanya ingin menguasai harta ayahnya. Alya (Revalina S.Temat) harus rela kehilangan kebahagiaan ketika Ibu tercinta meninggal dunia karena racun yang diberikan secara diam-diam oleh Rika, wanita gila harta yang kelak menjadi ibu tirinya, karena menikah dengan Indra, ayahnya akibat bujukan Siska (Nia Ramadani) anak kandung Rika yang kelak menjadi saudara tirinya.


Tinggal dalam sebuah rumah mewah, bukan jaminan kebahagiaan karena ketamakan Rika dan Siska semakin hari semakin tak terkendali.

Semua langkah Alya dalam berbagai bidang kehidupan selalu akan terhenti oleh Siska, termasuk ketika Ferdy (Dimaz Andrean) menaruh hati pada Alya, serta merta Siska menghalangi dan dialah yang berusaha mengambil hati Ferdy.

Dalam kesedihan Alya selalu berteman dengan Putri (Nena Rosier), peri baik hati yang selalu memberi nasihat kebaikan, sehinga Alya tetap bisa mengendalikan diri walau sejahat apapun kelakuan Siska kepadanya.

Dia tetap bersabar dengan semua kejahatan Bawang Merah. Hukum Tuhan tetap akan berlaku, siapa yang tetap bersabar dan berbuat baik, pasti akan mendapat kebahagiaan dan siapa yang jahat pada akhirnya harus menanggung akibat dari kejahatannya. Sinetron ini berhasil menduduki Rating pertama selama lebih dari 8 minggu berturut - turut sejak penayangan perdana. Jadi, siapa yang hendak kamu pilih jadi si putih atau si merah? (c59store.com).
posted by F!oNa @ 3:51 PM   0 comments
FIQ : Juara antara Juara (24 Dec'06)
Thursday, December 28, 2006
Shallom to all..
Sedih banget nie.. line internet di cc gue lagi busy.. duh bikit repotin segala. Gue lagi bingung memikirkan udah lama banget nie nggak ngeblog. Hari ini, cuaca cerah walau awan mendung..line internet bolehlah tahan.. so gue teruskan kerja yang tertangguh nie.



Tanggal 24 December 06, bertempat di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), seperti yang dinanti²kan, Pertandingan diantara Fiq (Mentor 2 -Malaysia) dan Ima (Bintang Cari Bintang-Indonesia)diadakan. Namun seperti yang dijangkakan FIQ menjuarai pertandingan ini dengan membawa pulang wang tunai RM18,500 dan sebuah trofi. Tahniah FIQ.

FiQ (Mohd.Firdaus Abdul Halim)
- Mentor : Amy Search
- Lagu Solo : Pelesit Kota (Rock) & Teguh (Balada)
- Lagu duet dengan Ima : Sedang Ingin Bercinta (Rock Dangdut)
- Status : Juara
- Markah : JURI(35.3%),SMS(60%)
- JUMLAH MATA KEMENANGAN : 95.3%

IMA (Chalimatus Sa'diyah)
- Mentor : Inul Darasista
- Lagu Solo : Halo Dangdut (dangdut) & Goyang Inul (dangdut)
- Lagu duet dengan Ima : Sedang Ingin Bercinta (Rock Dangdut)
- Status : Tewas kepada Fiq melalui undian sms
- Markah : JURI(36.5%),SMS(40%)
- JUMLAH MATA TERKUMPUL : 76.5%



JURI
- Zainal Abidin(MY),Iskandar Mirza(S'pura),Irnaniar Nursaid(I'sia)



Yang Mengambil Bahagian Dalam Persembahan Salingan.
- Mendua Group (I'sia) (Lagu Tema Bintang Cari Bintang)
- Mentor 2(Lagu Tema Mentor)
- Siti Nurhaliza (Cahaya Cinta)
- Kat'Mentor2 feat S.Nurhaliza (Berdua Lebih Baik)
- Nieyl'Mentor2 feat Nurul (Persada)
- Mendua Group'Bintang Cari Bintang-I'sia (Medly Ada Apa denganmu & Dan)
- Amy Search (Isabela & oops lupa tajuk)

Sia Bilang :
- Pendek kata la.. sia rasa sikit kecewa dengan keputusan Juri sebab Fiq kalah dengan Ima..tapi sia bangga sebab Fiq bawa lagu yang berlainan genre dalam pertandingan nie. Masalah pitching masih berulang untuk lagu pertama Fiq namun lagu kedua perfect. Kalau Ima, hehe seperti kata Zainal & Iskandar,"Saya harapkan suatu kejutan daripada Ima tapi ternyata lagu pertama dan kedua tetap dangdut" - no komen :)- Happy sebab FiQ mampu buktikan yang dia adalah JUARA ANTARA JUARA.
posted by F!oNa @ 11:37 AM   0 comments
Lonely Christmas :(
Sunday, December 24, 2006
Shallom all..

Photobucket - Video and Image Hosting

Happy Christmas 2006 to all my Friends...

sehari sebalum Natal nie.. pelbagai perasaan berbaur di dalam hati sia.. sedih ada, gembira ada, rasa mo nangis ada, rindu ada...

Adedei.. sama seperti tahun² lalu, sia berkrismas di cc saja.. itupun sambil bekerja.. adei.. i feel so lonely dis Krismas.. pinya men sedih *cry* now..

Nung kisundu oku daa, tumulud oku muli Ranau.. sia siuli Ranau nga what to do.. kerja pinya pasal.. lagipun, sia sayang mo kc tinggal cc sia.. adeii... So Sorry mum.. sia nda tepulang Rumah nie taun.. Tahun depan bulan Febuary time Chinese New Year barulaa sia tebalik Ranau.. siou kio ama...

I Really² miss u Mum, dad, sis, grandma, ging² karas kodou... nanti barulaa we dapat jumpa.. cuma doakan saya dikejauhan ini.. God Bless.. namun sia percaya, walau dimana saja kita berada, walau jauh beribu batu, walau dipisahkan lautan berapi sekalipun, kita tatap dekat dihati.. kenapa buli ada tu perasaan RINDU? sebab sia sayang kamurang.. sebab ada cintakasih yang bertumbuh subur di hati kita..
Thanks God coz u give me sekeping hati yang ndak mudah mengalah, ndak mudah jatuh walau tanpa keluarga sia disisi...

Apa²pun, Happy Birthday Jesus.. i really² LOVE u.. Tiada hadiah yang lebih bermakna.. cuma sekeping hati yang suci kuhadiahkan teristimewa untukMU dihari Lahirmu.. Kepada umat kristian sedunia, marilah kita hayati Misteri KelahiranNya.

God Bless & Peace.
posted by F!oNa @ 5:26 PM   0 comments
Happy Birthday Baby :)
Tuesday, December 19, 2006
Dear baby,




Shallom.. siou telambat satu ari posting nie wish untuk baby :) .. moga dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang hidup dan gembira selalu.. Jesus Love u bie & sia juga. Thanks for everything u do for me ♥

- er -
posted by F!oNa @ 10:43 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-50
Monday, December 18, 2006
Shallom...
Selamat pagi semua.. selamat hari Isnin :) hehe.. orait seperti biasa sia buat laporan pasal Bontugan Sinding semalam.. let's check it out ;

BONTUGAN SINDING (17 DECEMBER '06)
1. Tomie Samud - Sorokitonon (kod lagu-TOM)
2. Caroline Yusuf - Ginawo Kagasanku (kod lagu-CRY)
3. Nevsen Goluang - Polombusanku Suang Ginawo (kod lagu-SON)
4. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
5. C. Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
6. Jeffry Martin - Kosindualan Id Piupusan (kod lagu-POY)
7. Primus Igau - Salam Pintutunan (kod lagu-PRM)
8. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
9. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
10. Auni Nabila Antari - Au Kopikito (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kesemua kod lagu" > 32770 (Hadiah RM50)

Photobucket - Video and Image Hosting
- NOKURO29 -

Sia Bilang :
- Tahniah untuk lagu c Tomie sebab sekali lagi menjuarai carta :) .. kesimpulannya, naikturun lagu dalam carta 100% ditentukan oleh sms daripada peminat. Teruskan mengSMS lagu kegemaran anda. Kesian c bro Mattinin semalam.. masi lai dia longohon.. mm lepas nie dia mo balik Kampung.. rehat sambil bercuti Natal kali.. Jaga kesihatan kio bro.. sia tau ko masuk juga sini blog sia tu.. adui.. sedih nie sebab sementara nie Bontugan Sinding bukan lai c bro MY yang kc kendali..


SUPERNATURAL ( TV(3) Series )
Photobucket - Video and Image Hosting
Sam Winchester (Jared Padalecki) & older brother Dean Winchester (Jensen Ackles)

- Inilah Wayang paling sia terangau sikarang hehe.. nda perna termiss tingu worr.. sedikit ulasan mengenai wayang ini, dorang dua beradik nie, Jared & Dean dalam perjalanan mencari daddy diorang yang menghilang ntah kemana. Mummy dorang mati dalam misteri.. begitu juga girlfriend Jared, Jessica yang juga mati dalam misteri. Kemahiran dua beradik ini dalam menyelesaikan misteri alam ghaib diwarisi dari daddy dorang berpandukan buku catatan peninggalannya. Walau daddy dorang menghilang, tapi dia seolah² berada dekat dengan dorang sebab segala gerak geri dorang seperti diperhatikan.. mm itulah yang menariknya wayang nie.. pendek kata, wayang ini mengisahkan pelbagai misteri aneh (berkaitan dengan makhluk ghaib) yang dilalui oleh Jared & Dean sepanjang pengembaraan mencari daddy dorang. Yeah ♥
posted by F!oNa @ 9:34 AM   0 comments
FELIX AGUS's 1st ALBUM - SALE NOW !!!
Sunday, December 17, 2006
TAJUK : AKU PENCINTAMU
Photobucket - Video and Image Hosting
- Album Baru Felix af3 -

1. Aku Pencintamu
2. Jiwa Kita Cinta Kita
3. Padam dan Nyala
4. Ganit Piginawaan ( Luka dalam Percintaan - Dusun )
5. Setia Menanti
6. Hakikat
7. Syair Cintaku
8. Medly Kuda Ku Lari & Berjuta Batu

Sia Bilang :
- Full album Felix ini boleh didapati dipasaran dengan harga RM21.00 (CD) . Pastikan kita beli yang original kio. Sia nda sabar mo tunggu album dia sampai di Sabah. Dengar kata, Felix akan ke K.Belud 23hb December nie untuk mempromosikan albumnya sulungnya. Satu yang sia sedih nie, kenapalah 8 lagu ja dalam album Felix? its not fair!! tak berbaloilah menunggu selama setahun hanya untuk 8 lagu sahaja.. seperti ada sedikit ketidakadilan disini.. but, what to do kan.. Felix sendiri pun nda mo semua nie terjadi.. ia memang sudah dirancang sejak dari awal.. macam Linda Nanuwil juga.. nasip baiklah ada lagu ciptaan masing².. Lagu Dusun - Ganit Piginawaan tu sia sudah dengar Felix nyanyi Live time Sabah Fantasia Tour (14 Ogos'06) lalu.. mamang siok lah.. okee, to FAFc & peminat Felix di luar sana, jom serbu Album Felix maciam Pisang Goreng yeah !!!!

posted by F!oNa @ 10:27 AM   3 comments
ARNOLD WENCES LINUS - SabahVFM (15/12/06)
Saturday, December 16, 2006
Shallom..
Hari ini walaupun sia kurang sihat, sia memang happy sebab hari nie c baby kc celebrate birthday dia.. awal 2 hari la kenen tu... adei busy kenen dia mengoreng kentucky tu sikarang.. :) rajin o.. hope baby enjoy & kuai² aja ari nie.. Okee.. semalam sia dengar Radio (SabahVFM-Miampai Artis) sambil sia tingu wayang Titanic part-2.. sedih tu wayang o.. banyak kali uda tingu nga tetap sedih hehe.. salute sama tu pengarah Titanic sebab buli terfikir idea mo buat nie film sinta rumantik :) Ba tus kepada laporan Perbualan antara artis, DJ & pemanggil ;

Photobucket - Video and Image Hosting
- Clare Petrus Edwin & Arnold Wences Linus -

DJ : Puan Florice Philip
Artis : Arnold Wences Linus
Asal Artis : Kampung Toboh, Tambunan.

- Okee Arnol.. sebelum kita ke soalan seterusnya, apakata kita dengar lagu dulu...
= ok
♥Lagu Pertama : BYE² SIMPANGAN
- Bukankah lagu ini pernah dinyanyikan sebelum ini?
= Ya.. sia perbaharui lagu Bapa saya dulu, Linus.
- Siapa yang main muzik untuk lagu tadi?
= Albert Ginun & Pius Kating (bungkau & Seruling)
- Berapa umur?
= 18 tahun.. muda lagi (ketawa)
- Sedang buat apa sekarang?
= Tahun lalu saya baru habis belajar.. sekarang tunggu tawaran untuk sambung pelajaran.
- Ada album sudah?
= Ada tapi belum keluar. If tiada masalah, maybe minggu depan sebelum Krismas.
- Ada berapa lagu dalam album?
= 10 buah lagu.
- Ada CD sudah?
= Setakat nie, baru keset sahaja. Tapi belum keluar. Sebelum krismas la kalau tiada masalah.
- Sejak bila minat menyanyi?
= sejak tadika. Walaupun belum pandai membaca tapi tau melodi lagu la (ketawa)
- Sudah Khawin?
= Belum lagi.. masi bujang (ketawa)
- Album Arnold akan dijual diseluruh Sabah?
= Saya akan buat promosi di Tambunan dulu. Lepas tu baru fikir di mana² yag akan diedarkan.
- Di Studio mana Arnold rakam lagu?
= Vision Record Studio di Tambunan. Studio baru..
- Kesepuluh² lagu dalam album siapa yang buat?
= Bapa (Linus), Fhilix Don, Leonard Ingging, Jeffry Martin (poyee), Jauri & saya sendiri.
- Kamu ada lagu duet dengan Martha Ginun kan? Mari kita dengarkan lagu itu sekarang..
= ya ada... baa..
♥Lagu Kedua - POGIROTO BATOS TOH (feat Martha Ginun)
- Sebagai penyanyi muda, apa pandangan anda dengan persaingan dengan artis yang sedia ada?
= Saya anggap bukan sebagai saingan tapi mempelbagaikan pilihan lagu.
- Selain menyanyi, Arnold pandai main muzik?
= Buli la kampung².. gitar, keybord & drum.
- Tiada niat nak sambung belajar?
= Memang ada. Sekarang ni pun sedang tunggu tawaran melanjutkan pelajaran.
- Arnold pemenang Sugandoi Kaamatan 2006 kan? Tahniah kepada anda.
= Ya.. pounsikou.
** (soalan sia nda dengar.. telampat tingu tu titanic di tv2 hehe)
- Siapa artis tempatan yang menjadi idola anda?
= John Gaisah, Tom Jons, & bapa saya sendiri,Wences Linus.
- Selain penyanyi, apa pekerjaan anda sekarang?
= Tiada.. cuma menunggu tawaran belajar sahaja.
♥Lagu Ketiga - SIOU DIKA KOGINAWAANKU
- Siapa yang buat lagu ini?
= Bapa saya, Wences Linus. Lagu ini pernah dinyanyikan oleh bapa saya suatu masa dulu.
- Berapa adik beradik Arnold?
= 7 orang dan saya anak sulung.
- Sebagai penyanyi muda, apa tips anda untuk mereka yang berbakat & berminat nyanyi?
= Cuba ikut pertandingan nyanyi atau karaoke yang boleh menguji bakat nyayian anda.
- Ada keinginan/perancangan untuk buat VCD Karaoke?
= Memang ada tapi kemudian la sebab nak lihat sambutan keset dulu.
- Apa no. h/p ?
= SENSOR
- Apa warna kulit keset?
= Kecokletan dan di depan keset ada warna pink sikit :)
- Apa ucapan kepada peminat?
= Pounsikou untuk DJ Florice Philip dan RTM kerana sudi menjemput saya datang ditemuramah dalam Rancangan Miampai Artis ini, kepada semua pemanggil di studio tadi, kepada semua peminat yang sudi menghantar sms & semua pendengar. Pounsikou dan selamat berkrismas.
♥Lagu Keempat - OSOROUKU

Sia Bilang :
- Memang peramah c enol (arnold) nie tau hehe.. uda becakap sama dia.. nway Good Luck. Sia mo beli nie dia nya keset. Kepada kawan² jom beli yang original kio ☻
posted by F!oNa @ 10:44 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-49
Monday, December 11, 2006
Shallom...
Morning all.. maciam besa sia mo buat laporan pasal Bontugan Sinding Minggu Diti semalam punya tu.. orait lets check it out ;

Bontugan Sinding (10 DECEMBER '06)
1. Caroline Yusuf - Ginawo Kagasanku (kod lagu-CRY)
2. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
3. C. Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
4. Tomie Samud - Sorikotonon (kod lagu-TOM)
5. Nevsen Goluang - Polombusonku Suang Ginawo (kod lagu-SON)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Jeffry Martin - Kosindualan Id Piupusan (kod lagu-POY)
8. Primus Igau - Salam Pintutunan (kod lagu-PRM)
9. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
10. Auni Nabila Antari - Au Kopikito (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (Hadiah RM50)

Sia Bilang :
- Semalam sambil dengar Radio, sia tingu tv - Jom Heboh & Supernatural. Hebat la FIQ & Amy nyanyi duet.. walaupun bida tingu Fiq pakai spek besar tu, tapi ndak apa.. yang penting suara siuk. Pasal Supernatural pula, memang siuk!! Bikin takut juga nie.. kisah semalam pasal hantu yang rasuk merasuk nie.. satu persoalan dalam wayangs Supernatural, ke manakah papa diorang menghilangkan diri?? mm makin best la nie wayang :) ... happy tingu wayang wajib siurang nie :) .
posted by F!oNa @ 11:37 AM   0 comments
Happy Birthday To Me ^(^_^)^
Thursday, December 07, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting
Specially thanks For my Dear Baby, bb, Dave, sis Sandy, Rum_JR , Faye, Danny FM, bro Usal, olumis, MarshaFC, mummy & daddy, Andy (ko pun birthday tu ari nie), Lyvnn (my twin pun birthday ari nie juga), my sis & causin, LotterFC, Ah Pink, kawan² dari myspace, Yati, MsCalista, arriieeff, kawan² di cc, tatung019 , gundam_mine & yang tak tertulis disini... pounsikou ucapkan Selamat Hari Lahir untuk sia.. adei nda tau pimaciam mo balas.. tapi korang semua make me happy hari ini & selalu.. thanks aah... mmuahhh!~!!

Photobucket - Video and Image Hosting
♥ cute puppy doll !!

Photobucket - Video and Image Hosting
- Favourite Flower : SunFlower -

Photobucket - Video and Image Hosting
- Bunga impian : Lavender -

Sia Bilang :
- Shallom.. Birthday kali ini sia uda berumur 21 tahun.. gontua uda :) , macam nda percaya yang sia uda mencapai usia 21 .. ehehe tapi kena percaya juga la.. makin banyak tanggungjawab yang harus kupikul, masih banyak yang harus kuhadapi & birthday kali ini for the 1st time au oku osongulunan.. sundung tu sopinsodu toh nga hiti koh ie pointoning doho kasasari :) .. pounsikou baby.. Thanks God. Tentang pic diatas, sia mo ulas sikit pasal binatang paling sia sayang.. semestinya puppy.. tu pasal patung puppy.. & bunga Matahari & Lavender tu, sia paling suka.. walau kebanyakan gadis suka rose etc, tapi sia lebih suka kedua² bunga diatas.. nda tau la tapi ia membuatku tenang, gembira & tersenyum :) .. My dear God, semoga Engkau sentiasa menyertaiku disetiap langkahku.

posted by F!oNa @ 1:08 PM   2 comments
FIQ Juara Mentor Musim ke- 2
Monday, December 04, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting
- akhirnya menang juga pilihan sia nie -

FIQ (Mohd. Firdaus Abdul Halim -24)
Status : Juara
Mentor : Amy Search ( Dapat wang RM20.000 )
Pratus kemenangan : 119.3 %
Lagu : Tiada lagi, Bujang Senang, Isi dan Kulit (+Amy) & Fantasia Bulan Madu (+Deja)
Hadiah : Wang Rm50.000 , Tawaran Artis rakaman EMI Music Sdn. Bhd. & Trofi

NIEYL (Nuriylia Jailani)
Status : Naib Juara
Mentor : Nurul ( Dapat wang RM10.000 )
Pratus Kemenangan : 98.2 %
Lagu: Elergi Sepi, Sway, Objection (duet Nurul) & Seiring Sejalan (duet Ajai)
Hadiah : Wang RM20.000 & Trofi

KAT (Siti Khatijah Hassan)
Status : Ketiga
Mentor : Datuk Siti Nurhaliza ( Dapat wang RM3000 )
Pratus : 74.5 %
Lagu : Lagenda, Nuri, Big Spender (+Siti Nurhaliza) & Kita Insan Biasa (+Hattan)
Hadiah : Wang RM7000 & Trofi

Tarikh : 3 December 2006
Tempat : Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA)
Juri : Roslan Aziz, Liza Hanim, Zainal Abidin (mengadili untuk 50% markah)

INFO PENTING : ROCK VS DANGDUT
- 24 December bertempat di Pusat Dagangan Putra (PWTC) KL , FIQ akan berentap dengan IMA (pemenang "Bintang Cari Bintang" Indonesia yang bermentorkan Inul) untuk merebut gelaran JUARA ANTARA JUARA. (Kita tingu sama² kio)

Sia Bilang :
- Bestnya tingu Mentor semalam :) .. Happy sangat pilihan sia (FIQ) menjuarai Mentor musim ke-2 nie. Tahniah Fiq.. pas nie, kalahkan c IMA pula.. Tebus maruah sewaktu FIQ ke Indonesia dulu tu.. (bila tingu imbasan persembahan Ima semalam, elele maciam penari kelab malam pula sia tingu ooopsss jan mara) . Sedih sia tingu Roslan cakap main hentam ja yang Fiq tak boleh nyanyi la.. sumbang sana sini la.. tapi, Bangga juga la selepas dia sendiri kata "jika saya diberi peluang untuk mengundi, saya akan menyesal kalau tak undi FIQ!!!" Bangga dengan Fiq.. tambah 1 lagi bintang dari Sabah :) hehe .. Tapi paling happy bila tingu Mentor semalam with baby :-)


posted by F!oNa @ 11:52 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-48
Shallom...
Salam damai dan ceria.. selamat pagi dunia.. yeah.. ari nie maciam besa sia mo update pasal Bontugan Sinding Minggu Diti semalam.. simak aja di bawah :

Bontugan Sinding (03 DECEMBER'06)
1. Caroline Yusuf - Ginawo Kagasanku (kod lagu-CRY)
2. Tomie Samud - Sorokitonon (kod lagu-TOM)
3. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
4. Jef Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
5. Primus Igau - Salam Pintutunan (kod lagu-PRM)
6. Auni Nabila Antari - Au Kopikitoh (kod lagu-ANI)
7. Jeffry Martin - Kosindualan Id Piupusan (kod lagu-POY)
8. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
9. Nevsen Goluang - Polombuson ku Suang Ginawo (kod lagu-SON)
10. C.Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > Kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Kesian c bro Mattinin semalam longohon gia. Sakit leher. Jaga kesihatan kama.. jan p men ujan ehehehe..emm semalam sambil mendengar Radio (salin carta) , sia tingu Final Mentor. Siuk oo.. satu telinga mendengar radio & satu lagi dengar suara tv duui ekeke.. Nway, tahniah untuk Caroline. 5 kali uda dia juara. Tahniah juga untuk Ateng sebab sudah 66 minggu dalam carta.

Photobucket - Video and Image Hosting
-Tadiku yang jajal ... Good Luck STPM ...

posted by F!oNa @ 9:30 AM   0 comments
Apai & Welfred - RTM Sabah VFM (01 Dec '06)
Saturday, December 02, 2006
Shallom...
Selamat pagi semua.. moga sihat dan ceria seperti cuaca di KB pagi nie.. semalam sia mendengar radio sambil tingu tv3- Muzik muzik separuh akhir kategori balada. Okee nie dia sedikit perbualan "Miampai Artis" di Radio semalam (01 dec'06) .

DJ : Puan Florice Philip
Artis : Andrew Poninting ( Apai) & Welfred Sindam.
Asal : Kota Belud.

* Berapa lagu dalam album?
= 10 buah lagu.
* Album nie perseorangan atau 2 orang punya?
= Kompilasi 5 orang iaitu saya (Apai) , Welfred Sindam , Jai samud Selis Lee & Jee Leslee.
* Apa tajuk album kamu?
= Sinding Sinding Piginawaan.
* Ada CD atau Keset sudah?
= Belum ada sebab berlainan studio rakaman & nanti kami akan gabungkan bila sudah siap.
* Di mana studio rakaman?
= Di D'EQ Production (luyang) , Sabah Music Production (KB milik John Samud)
♥Lagu pertama : POTILOMBUSONKU KOPOSION (by Welfred).
* Siapa yang buat lagu tadi?
= Lagu dan lirik saya sendiri buat.
* CD atau Keset sudah ada di pasaran kah?
= Belum ada. Inilah tujuan kami dijemput di RTM nie untuk mempromote album kami.
* Bila keluar album nie?
= Mungkin bulan Januari 2007.
* Untuk apai, berapa sudah album kamu?
= Setakat ni 1 album bertajuk "Igitanku Gisom Kapataion". Album kedua akan menyusul...
* Untuk Welfred, Sejak bila mula mencipta lagu?
= Sejak 2001 lagi tapi belum pernah buat album lagi. Baru sekarang nie.
* Berapa umur dan status korang berdua?
= Welfred : baru mo masuk 21 dan masih bujang. Apai : 30-an dan masih bujang juga.
♥Lagu Kedua : SOIRA OSOROUKU (by Apai).
* Berapa bulan korang rakam?
- Apai : Di studio saya senang & sekejap saja sebab lagu suda siap sedia.
* Macam mana cara korang buat lagu?
= Apai : ada aunty yang bagi lirik dan lagu saya buat (untuk lagu dangdut tu). Welfred : lagu dan lirik saya sendiri. Muzik pula Apai yang tolong..
* Saya ada 4 lagu sekarang nie. Jadi macam mana tu? (soalan untuk apai)
= Apai : Kita boleh bincang dan kamu datang di studio saya saja. Bawa kawan join kamu..
♥Lagu Ketiga : RALAN TUPUSKU (by Welfred).
* Apa alamat Studio & barapa no h/p untuk dihubungi?
= Apai bagi no. telefonnya..
* Sudah berpunya?
= Apai & Welfred : Belum (ketawa)
* Apapekerjaan selain penyanyi?
= Apai : U.Yayasan Sabah bahagian muzik dan sekarang diberi peluang untuk ambil Master dalam bidang Muzik juga. Welfred : Kerja sendiri.
* Apa pesanan atau ucapan kepada peminat ?
= Apai : Terimakasih atas sokongan peminat kerana sokongan anda memertabatkan Industri Muzik tanakair kita. Welfred : Terimakasih kepada RTM kerana sudi menjemput kami disini dan juga kepada peminat semua.. onuai yahai ralan do tumilombus...
♥Lagi Keempat : BIE KOUPUSANKU (by Apai).

Sia Bilang :
- Memang best la lagu dorang.. sia akan tunggu nie album keluar. Mo beli nanti yeah... semalam tus message c sitaring & apai.. keke.. o iya, sia suda order album Natal dorang.. siuk!! Nga bulum ada tempat sia.. baru order.. Nda sabar lai o.. Adei, ada urang aramaiti o semalam.. 2 ari uda nda terdengar suara dia....

***************
Muzik Muzik (balada) - separuh akhir
Yang terpilih ke Final : Adibah Noor , Hazami , Nora & Misha Omar.

Sia Bilang :
- Sedih sangat sebab ramai Fans fanatik Mawi yang kutuk Felix. Dorang salahkan Felix sebab lagu Kian by Mawi tu ndak tercalon semalam. Its not fair owh .. Felix udah buat yang terbaik malah bulilah dikatakan lebih best dari Mawi nyanyi.. but its okee.. dari dorang aja. Yang penting ini pilihan Juri dan bukannya SMS ekekeke...


♥k a l a n g a d a n k u p o i n t i l o m b u s k u m a a d i k a s o n g u l u n
posted by F!oNa @ 10:26 AM   4 comments
Caroline Yusuf - GINAWO KAGASANKU 's lyrics
Friday, December 01, 2006
Loyuk : Ben Simon Bukag
Roiton : Jastri Raiting
Tajuk : Ginawo Kagasanku
Vokal : Caroline Yusuf

Otilib tobuk nawayaan dilo tongus
Noukab om kokitoku turosnu
Ngingis nu di tolumis.. om kolihis ginawoku
Soira nokoruba oku diya

Au oku daa sitongkiad diya
Matoku au napasan mintong diya
Igitai ti longonku.. purimono ginawoku
Oupus oku diya sogigisom

chorus :
Alansan oku no daa.. hiti ko po da kasari
Pologoso no daa iti piupusan toh
mulong pia sopinsodu uh, kito ngoduo
Ginawoku uh.. kagasanku
Au ku iduon do mupus diya ah...

Translate dalam bahasa melayu :

KU IKAT HATIKU
Rambut berterbangan ditiup angin
Terbuka dan ku melihat wajahmu
Senyum mu yang menawan.. dan menghiburkan hatiku
Bila ku bertemu denganmu

Tak ingin rasanya berpisah denganmu
Mataku tak jemu memandangmu
Pegang tanganku.. rasailah hatiku
Ku mencintaimu selamanya

chorus :
Ku berharap.. Kau disini selalu
Biarkan cinta kita ini
Walaupun berjauhan uh, kite berdua
Hatiku uh.. ku ikat
Takkan ku buka kan selalu mencintaimu ah...

Sia Bilang :
- Memang happy la sebab udah becakap dengan Caroline Yusuf.. pounsikou bro Matinin (u know bro... thanks aah ) . Lepas tu, sia minta lirik lagu pemes dia yang sia update di atas... banyak request bei ehehe.. udah juga sia upload lirik lagu tu di KaDus Entertaiment (KE). C Carol rupanya tinggal di KG.Gaur KB.. nga sekarang dia lebih kerap di Inanam tempat aunty dia. Paling bikin kotigog, dia muda pula 1 tahun dari sia - 20 tahun (1986) !! . Peramah o dia.. & salute sama dia juga.. Sepa mo jumpa dia, datanglah ke Konsert Krismas Sabah VFM di Tenghilan 5hb December nie. Selamat melangkah di bulan December ♥
posted by F!oNa @ 12:56 PM   1 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com