^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
Mentor 5
Monday, May 23, 2011
Salma Mentor-5
Shiha Mentor-5
Iqa Mentor-5

YaN Bilang :
- Setelah sekian minggu akhirnya Salmah, Shiha ataupun Iqa yang bakal bergelar Juara Mentor 5. Kepada peminat Salmah, Teruskan undian. Jangan biar nasib malang Salma pada semi final akhir semalam berulang lagi. Good luck sumandak. Kau mimang bulih bah :)
posted by F!oNa @ 10:20 AM   1 comments
Happy Kaamatan Day 2011

YaN Bilang :
- Kotobian Tadau Tagayo Do Kaamatan 2011 kumaa toinsanan tobpinai om tambalutku. Kada paalangai aramaitiih hehe .. Seperti tahun² lepas, begitu juga tahun ini sia inda tepulang kampung sia d Kampung Tambiau. Buzy kerja begia.. sedih sia ne.. harap dorang mama, papa & adik beradik semuanya gembira ♥
posted by F!oNa @ 8:20 AM   0 comments
Movie : I Am Number Four
Sunday, May 22, 2011
YaN Bilang :
- Memang best ne movie. Jangan lupa menontonnya ♥


posted by F!oNa @ 10:59 AM   0 comments
Movie : Jumbo Gajah Biru.
Saturday, May 21, 2011




YaN Bilang :

- Sia cukup terharu menonton movie ne.. memang sedih, movie yang memaparkan emosi perjuangan, kekeluargaan & kesetiaan. Lagipun Movie animasi terjemahan daripada Movie dari Thailand ini diterjemahkan oleh Akim & Mila sangat serasi. Suara yang memang ngam. Jangan lepaskan peluang menontonnya ♥
posted by F!oNa @ 11:34 PM   0 comments
Konsert AF9 Minggu Ke-7


YaN Bilang :


-Kecewa Nera tersingkir. Hilang mood tingu AF.

posted by F!oNa @ 9:00 PM   0 comments
Happy Vesak Day 2011
Monday, May 16, 2011


YaN Bilang :


- Bergembira dihari cuti ini.. Enjoy :)

posted by F!oNa @ 4:16 PM   0 comments
Selamat Hari Guru 2011
YaN Bilang ;
- Kepada semua cikgu² di luar sana khasnya Malaysia, Terima kasih kerana jasamu mendidik kami. Korang memang Cun :)

posted by F!oNa @ 4:13 PM   0 comments
Konsert AF9 Minggu Ke-6
YaN Bilang :
- Minggu ini KAY tersingkir keluar. Persembahan Hazama paling memukau. Harap² minggu akan datang diorang diberi lagu tugasan yang mencabar. Tolonglah AF... lagu² ang korang bagi ke Nera semuanya lagu santai² saja. Bagilah lagu Balada ker..ini tidah. Sia rasa minggu akan datang, Kalau bukan LENA, FINA yang akan terkeluar.

posted by F!oNa @ 2:01 PM   0 comments
Konsert AF9 Minggu Ke-5
YaN Bilang ;
- RAQIB tersingkir. Pada pendapat saya, persembahan Fina kurang menarik. Suaranya yang digembar gemburkan orang iaitu bersuara lantang, key tinggi & ton sedap tidak lari sekadar TERIAK sahaja. Anak telinga saya sakit bila mendengarkanb dia menyanyi. Apalagi sikapnya yang cerewet & suka menunjuk². Go Erul. Minggu ini persembahan Erul mantap :).

posted by F!oNa @ 1:44 PM   0 comments
Ratu Popular Kaamatan 2011
Saturday, May 07, 2011



Undian Unduk Ngadau melalui SMS Digi



Undian SMS Ratu Popular Kaamatan Peringkat Bandaraya Kota Kinabalu 2011



Untuk Mengundi : SMS MSDIGI ke 2000



Contoh : sms MSDIGI 01 dan hantar ke 2000



Undian bermula pada 07 Mei 2011 (00.00 pagi) hingga 13 Mei 2011 (09.00 malam)



Caj SMS tambahan sebanyak Rm0.50 dikenakan.




YaN Bilang :


- Good luck untuk semua specially to Ms. Evelyn Lim .. kawan FB. Kepada kawan² jangan lupa sms untuk menyokong mereka :)
posted by F!oNa @ 11:48 AM   0 comments
Happy Mothers Day again : 08 May 2011


Ibu..

Yang ku sayang,

Kau ku rindu.. tempat ku bermanja..

Ayah..

Yang ku Sanjung..

Kau ku puja.. tempat ku bernaung..

Tuhan..

Yang ku sembah..

Kau ku Cinta.. Tempat ku berharap..

Ibu sayang Ayah..Ayah sayang Ibu..

Ibu dan Ayah sayangiku

Hidup dalam cinta kasi Tuhan..


YaN Bilang :

- Sia masih teringat ne lirik lagu hasil nukilan saudara Michael Yuntog, mengisahkan kehidupan sebuah keluarga yang hampir kepada kehancuran tetapi kerana kuasa kasih Tuhan yang membuka mata hati mereka akhirnya keluarga itu bersatu dalam Cintakasih Tuhan. Amen. Thanks God.. saya mengharapkan seperti ini juga yang terwujud di tengah² keluarga saya. Love u mom & family. Berkatilah kami dan pimpinlah tangan kami menuju kepada jalanMu yang benar ♥
posted by F!oNa @ 9:20 AM   0 comments
Happy Birthday Mama :) 05 May 1964/2011
Friday, May 06, 2011



Adik Memey & Mama


YaN Bilang :


- Happy Birthday to my Lovely mama Mrs. Solimi Lajim @ Guniah. Kau Inspirasiku. Betapa kasih sayang yang telah kau berikan kepada ku dan keluarga tiada taranya. jerih payahmu membesarkan kami tidak terbalaskan walaupun sampai ke hari ini. Engkau umpama udara yang ku hirup sehari². Tanpamu, siapalah saya. Thanks ma. Semoga bahagia selalu, Murah Rezeki, panjang umur & yang paling penting, sihat selalu ♥
posted by F!oNa @ 11:19 AM   0 comments
Astro Ria : Sinetron Cinta Melody - Randy Pangalila & Chelsea Olivia.
Wednesday, May 04, 2011
YaN Bilang :
- Nampak menarik apalagi aktor & aktressnya yang sexy & Jambu. Esok mula ditayangkan di Astro Ria menggantikan Sinetron Kejora & Bintang. Jom tengok sesame ♥


posted by F!oNa @ 8:54 PM   0 comments
Korean Drama : Also known as : 장난스런 키스 / Jangnanseureon Kiseu / Playful Kiss / Naughty Kiss / 韩版惡作劇之吻



YaN Bilang :


- Drama Korean yang sia mo cari & tingu. Ndak sabar rasanya ♥
posted by F!oNa @ 8:34 PM   0 comments
Korean Drama : Tamra The Island
YaN Bilang :
- Salah satu Drama Korea yang menjadi koleksi kesayangan saya. Jangan ketinggalan untuk mendapatkan 1 untuk koleksi kesayangan anda sebelum ianya habis dipasarkan di kedai² Video berhampiran anda. Lokasi penggambaran Drama ini ialah 90% di Pulau Jeju (Tamra). Iaitu Pulau tercantik di Korea. Walaupun barisan para pelakon baru tetapi ia merupakan nafas baru dalam area senilakon Korea. Genre Drama : Lucu, Cinta, Kesetiaan, Perjuangan, Harta, Kekeluargaan & Kuasa. YaN bagi 8/10 bintang untuk Drama ini.

posted by F!oNa @ 8:19 PM   0 comments
Khurafat
YaN Bilang :
- Ada 3 kelemahan yang ada dalam wayang ini. Pertama, pencahayaan GAGAL TOTAL kerana 99.9% gelap. Filem yang boring sebab tak masuk akal langsung hospital pun boleh gelap. Kelemahan kedua yang saya perasan ialah, semasa Anna baru sahaja mengalami putus cinta, dia sentiasa ditemani 2 orang sahabatnya. Tetapi apabila Johan pergi melawat Anna, dia hanya sendirian di rumah. Kelemahan ketiga ialah sebaik sahaja bas jenazah yang membawa mayat Anna terbabas ke dalam gaung, Johan mengangkat mayat Anna sahaja. Sepatutnya Johan berlari mencari pertolongan di jalan besar dan sekiranya sendirian itu akan menjadi lebih cepat dan senang. Nampak sangat jalan cerita yang tidak bijak. Namun nilai² Penyesalan, ketakburan, nafsu, hipokrit, kasih sayang, kerinduan, kesetiaan, khurafat, keagamaan & Cinta digarap baik dalam KHURAFAT. Satu percubaan yang berani daripada Shamsul Yusuf. Kita nantikan yang lebih baik lagi pada masa akan datang. YaN bagi 2/10 bintang untuk Filem ini.

posted by F!oNa @ 6:15 PM   0 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com