^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-43
Monday, October 30, 2006
Shallom semua..
Selamat pagi semua.. apa kabar dunia :) ari nie sukacinya sia mo update blog sia pasal Sinding Bontugan semalam di radio..

BONTUGAN SINDING (29 OCTOBER '06)
1. Auni Nabila Antari - Au Kopikito (kod lagu-ANI)
2. Tomie Samud- Sorokitonon (kod lagu-TOM)
3. C. Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
4. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
5. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
6. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
7. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
8. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)

Lagu Yang Tersingkir Keluar :
9. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi
10. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu

Lagu Yang Dicalonkan Masuk :
1. Primus Igau - Salam Pintutunan (kod lagu-PRM)
2. Caroline Yusuf - Ginawo Kagasanku (kod lagu-CRY)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)
Pemanang Teka Carta Minggu ini : Wella Freddie Dominus B. dari Tuaran.

Sia Bilang :
- Sundung tu au oku nokorongou rediu dikosodop, nga monounsikou oku tu c bro Mattinin tulung juga sia salin keputusan tu carta em send bagi saya tadi pagi sebab semalam sia pigi K.Marudu untuk dinner with Marsha.. emm nampak juga la dia perform 2 buah lagi iaitu "Imagine Without U" & "Cinta Di Akhir Garisan". sia sedih juga la ada lagu yang terkeluar.. cian c bro dane :( ... Tapi Tahniah juga sebab lagu tu memang terkesan di hati saya.. & Lagu yang dicalonkan masuk dalam carta pun lagu yang memang best!!! 2 2 best.. c Primus ada sia buat laporan pasal interview dia dengan RTM & lagu c Carol pun best.. pernah tanya dengan bro MY. Hehehe sebelah kampung sija gia durang tu hehe ♥
posted by F!oNa @ 10:55 AM   0 comments
Petronella Suan's Album sale now !!!
Saturday, October 28, 2006
Shallom...
Holla... ini update untuk kali pertama sia selepas Hari Raya.. so kepada kawan² macam mana dengan Raya tahun nie? seronok tak balik kampung? walaupun sia sedih ndak dapat balik kampung, tapi still happy but ada juga kawan² yang bagi kuih raya kat aku hehe ♥

Photobucket - Video and Image Hosting

LIST LAGU DALAM ALBUM PET :
1) Hujan Jadi Saksi (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
2) Melukai - Pet feat.Yuriz (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
3) Gila-gila (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
4) Tinggallah (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
5) Suatu Masa Bertemu Lagi (Lagu: Damian/Latifah/Pet/Yuriz , Lirik: Isyam Mastermind/Pet)
6) Laguku - Pet feat.Atama (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
7) Usha (Lagu: Pet/Yuriz , Lirik: Pet)
8) Engkaulah Yang Ku Tunggu (Lagu: Yuriz , Lirik: Pet)
9) Insan Tadau Kopiruba Wagu (Lagu: Damian/Latifah/Pet/Yuriz , Lirik: Flavia/Velarry/Pet)
10) Jangan Kau Rayu (Lagu: Greg Henderson , Lirik: Pacai)

Sia Bilang :
- Jangan lupa beli yang original. Semua lagu dalam album nie memang best terutamanya lagu duet Pet dan Yuriz, MELUKAI dan Lagu, "Suatu Masa Bertemu Lagi" dalam kedua² versi iaitu melayu dan dusun. Saya sudah beli.. c Bro Usal yang tulung sia beli. Siap signature lai tu wow memang sporting c Pet nie. Good luck mandak. ♥
posted by F!oNa @ 10:58 AM   0 comments
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2006
Monday, October 23, 2006
Shallom....
Dear Friends,

Photobucket - Video and Image Hosting

Sia Bilang :
Adeh.. sedih juga nda dapat balik Ranau but.. what to do kan? harap ada cuti la nanti nie.. sebab c defoo & dadi c Nazwa Naslie sudah jemput sa p beraya di rumah diorang.. c defoo di Kundasang dan c wawa (nazwa) di Nalapak.. ramai lai kawan² d kampung daa... okee.. neway, enjoy di Hari Raya dan Berhati² di Jalan raya... ♥
posted by F!oNa @ 2:46 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-42
Shallom...
Apa kabar dunia :) mestinya hari yang cerah hari ini kan? ngantuk² sia bangun td pagi tapi happy la hehe... ba direk pada laporan wajip setiap pagi hari isnin :

BONTUGAN SINDING (22 OCTOBER '06)
1. Auni Nabila Antari - Au Kopikitoh (kod lagu-ANI)
2. Tomie Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
3. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
4. C. Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
5. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)
6. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
7. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
8. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
9. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
10. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Semalam lewat sia balik rumah.. sebab time raya mesti mo buka kedai lama sikit.. ramai urang gia tu p membeli h/p kan.. sampai h/p sia pun nda techeck.. sampai² sija di rumah, tus direk memem.. witilon bei.. sia cepat² memem lai tu bap 30 minit uda mula tu Bontugan Sinding.. & bila sampai bilik, sa sms c Mattinin Yukim yang sia lewat dengar.. hehe happy nie dia ulang sebut kedudukan carta.. gembira o dapat salin suda. TQ bro.. c sis sia lai duluan mendingar radio.. haha tula ko lambat da bilang .. jajal tejangkit uda dia dingar Bontugan Sinding hehehe... wa.. sampai lewat sia mandi samalam.. yang penting Bontugan Sinding dulu bah :) .. adei happy o semalam.. eham... ♥
posted by F!oNa @ 9:26 AM   0 comments
Datang Uda JAJAL Sia...
Sunday, October 22, 2006
Shallom...
Okee sekarang sia mo update blog sia dengan pic² minta puji dari sa nie hehe.. manja bei nie kusing.. netau lai apa mo letak sini.. boring juga bei if hiburan sija sa letak sini... ♥

Photobucket - Video and Image Hosting
AMARAN : ini hanya satu kepura-puraan!!!

Photobucket - Video and Image Hosting
No Fear !!! samsing nie kusing hehe...

Photobucket - Video and Image Hosting
AMARAN : ini hanya sandiwara !!!

Photobucket - Video and Image Hosting
INFO : Kusing terbiar yang sangat kasihan !!! tingu style da o oi haha..

Photobucket - Video and Image Hosting
PERINGATAN : tolong laporkan kehilangan mereka ini di talian 999.

Photobucket - Video and Image Hosting
DUKACITA : Kusing yang enterframe hahaha...

Photobucket - Video and Image Hosting
Tinggal 3 hari lagi dia nie hehe....

Sia Bilang :
- Hehehehe mula uda menjajalkan diri nie... bisuk lai sia update pasal Juara Lagu Dusun. mm maybe bisuk or lusa Hari Raya uda.. malam nie mo tingu anak bulan kenen.. tapi disini ujan.. ciam mana la diurang mo tingu anak bulan nie aah ?
posted by F!oNa @ 11:39 AM   2 comments
HAPPY DEEPAVALI
Saturday, October 21, 2006
Shallom...
Dear Friends,

Photobucket - Video and Image Hosting

Enjoy today... mari kita bersama² merasakan kegembiraan kawan² kita yang menyambut Perayaan Deepavali ♥
posted by F!oNa @ 3:10 PM   0 comments
Miampai Artis di RTM (20 october'06)
Shallom...
Semalam seperti biasa sia bersedia di depan radio.. mo mendengar rancangan dusun keminatan sia selain Bontugan Sinding. Apa lagi kalau bukan tu Miampai Artis.. ba ikuti sedikit catatan perbualan diantara DJ Floris Philip dengan artis dan pendengar dibawah.

ARTIS : En. Jonuin Gunung (Jo) & En.Piloh
INFO : Album duo.

♥Lagu Pertama ( Jo) : TAMBALUT KALANGADAN.
- Album sudah ada dipasaran?
= Belum lagi.. sekarang nie masih dalam pembikinan. Dijangka pertengahan bulan 12 keluar.
- Siapa penerbit album kamu?
= Puan Joviti Robert Johnny. (wah buli tahan c sis) Dia dibantu oleh James Sami , Ateng dan Fredolin Basir sebagai pemuzik.
- Ada berapa lagu dalam album kamu?
= 5 lagu setiap kami bermakna ada 10 lagu dalam keset.
- Ada lagu yang korang duet bersama?
= Setakat ini belum ada...
- Berapa sudah album yang kamu ada?
= Sekarang nie kami baru mo buat album pertama (ketawa)
- Lama sudah kamu mula menyanyi?
= Baru juga nie.
- Rakam lagu dimana?
= Di TJC Talent Studio... di kampung Molinsou Tenghilan.. di tempat c James Sami.
- Album nie secara solo ka?
= Tidal.. kami berkongsi dua orang.. saya Januin dan kawan saya En.Piloh.
♥Lagu Kedua (Piloh) : ROTIO NODAA.
- Berapa umur umur kamu?
= Piloh (32) dan Jo (26) ...
- Setakat nie berapa kos korang habiskan untuk buat album nie?
= Belum dianggarkan lagi tapi lebih kurang 5 ribu ringgit lah tapi untuk keset dan bukan cd.
- Muzik yang korang gunakan?
= Gitar.
- Apa rentak lagu korang? ada joget? Sumazau?
= Tiada rentak joget dalam album kami. Joget ada lah ( ketawa)
- Kamu akan buat MTV Karaoke?
= Akan difikirkan kelak.
- Sudah kahwin? ( wa sualan cepu emas nie hehe)
= En.Piloh - sudah dan En. Jonuin belum lagi. Masih bujang ka be hehe...
♥Lagu Ketiga : GAMBAR PININTUTUNAN.
- Apa Cabaran semasa pembikinan album diorang (soalan untuk en.James Sami)
= Cabaran yang paling ketara ialah masa.. sebab kami masing² bekerja dan masa untuk rakaman dan perbincangan terbatas.. tapi memang senang bekerjasama dengan diorang.
- Soalan untuk Jo : Ada Girlfriend sudah?
= Banyak girlfriend saya tapi tiada yang terpikat dengan saya (ketawa)
- Bila korang mula cipta lagu tu?
= Sejak awal 2006 lagi.
- Berapa hari kamu habiskan untuk mencipta 1 lagu?
= Tak tentu..
- Apa ucapan terakhir korang untuk peminat?
= Jo : Terimakasih kepada DJ. Floris kerana sudi menjemput kami untuk diinterview. Kepada En. James Sami, terimakasih sebab sudi menemani dan bagi sokongan kami disini.
= Piloh : Terimakasi kepada pemanggil dan pengSMS yang mendengar kami di RTM.
= James Sami : Kepada pendengar, tolong berikan sokongan bila album diorang keluar di pasaran. Terimakasih juga kepada DJ Florist sebab sudi menjemput kami di studio ini..
♥Lagu Keempat (Piloh) : ABILONI.

Sia Bilang :
- Semalam sia ada sms sama c sis Jovita Robert johnny selepas tahu dia adalah penerbit bagi artis yang sedang diinterview di Studio RTM. Rupanya dia pun ada bersama diorang di sana. cuma dia di luar studio... wah.. korang memang beat la... aya nda sabar mo beli keset diorang nie.. album c sis Jovita RJ pun sa tunggu² suda nie.. Dengar kata sis, dia punya lagu BUTIA TOBULOU sudah diupgred sekarang. wow!!!! emm... ada lai sesuatu yang sia belum buli cakap disini pasal c sis Jovita. Mesti mo minta kebenaran dari dia dulu hehe...

Lagi satu, sia happy o akhir² nie sebab sia nda lai lonely hehe.... ♥
posted by F!oNa @ 9:31 AM   4 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-41
Friday, October 20, 2006
Shallom...
Nie ari mo update blog pasal Juara Lagu Dusun minggu lalu punya.. Tertangguh suda nie sia mengupdate sebab seminggu nda dapat online. Apa² pun, walaupun lambat, saya tetap akan update.. kewajiban ma nie hehehe...

BONTUGAN SINDING (15 OCTOBER '06)
1. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)
2. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
3. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-ATN)
4. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
5. Usal Jon Gavis _ Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
6. Tomie Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
7. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
8. C. Daniel Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
9. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
10. Auny Nabila Antari - Au Kopikito (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Bikin kotigog juga keputusan bontugan sinding minggu lalu sebab lagu c ateng buli p no.2 dan lagi² lagu siuk c Tomie samud buli jatuh p numbur 6.. eihhh maciam tia piscaya pula... tu pasal lah, kepada semua peminat, jangan lupa mengSMS lagu keminatan kita. Lagi satu, minggu lalu, bukan c Bro Mattinin Yukim yang kendalikan Bontugan Sinding. c sis Floris Phillip. Buli lah tahan sebab semua lagu dia kc main full hehe .. ba iri² noh ♥

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 10:28 AM   0 comments
Miampai Artis di RTM (13 october'06)
Thursday, October 19, 2006
Shallom..
Onu habar pomogunan? dui selama seminggu sia nda online wor.. di KB server down. Susah hati but now internet boleh suda. Baru kemarin dapat xs.. tapi kadang² lagging nie.. men tahan sija lor... Okee terus kepada laporan tertangguh sia (Miampai Artis di RTM melalui radio Sabah VFM Kosolimbahan Boros Dusun) .

ARTIS : Primus Igau.
♥Lagu pertama : Bunga Topurak.

* Apa tajuk album?
="Salam Pintutunan"
* Album sudah siap? Bila?
= Sudah siap sejak seminggu lalu.
* Sudah dijual?
= Masih belum ada dipasaran sekarang. Baru dipasang di RTM untu tujuan promosi.
♥Lagu kedua : Langad Dika.
* Bila anda mula serius dalam nyanyian?
= Sejak di sekolah menengah. Dan selepas ditingkatan 5, abang² ada tubuhkan band di kampung dan saya join diorang.
* Siok lagu pertama dari Primus.. sampai hangus sayur sia goreng (ketawa) .. Ada keset sudah?
= Terimakasih.. keset ada sudah cuma belum dijual dipasaran. Mungkin hujung bulan 11.
* Boleh Primus menyanyi secara live?
=Boleh juga tapi sekarang nie saya selesma, sakit tekak kerana jerebu nie. Jadi saya minta maaf kerana tak dapat nyanyi sekarang.
♥Lagu ketiga : Salam Tintad Mooi Sikul.
* Dalam album ada lagu joget?
= Tiada tapi lagu twist (ngam ka ejaan sia?) ada.
* Primus berasal dari mana?
= Kepayan Baru.
* Siapa yang mengajar di Peter Majuntin? Bukan kamu?
= Bukan itu abang saya (ketawa)
♥Lagu keempat : Janji Do Notuhuk ( lagu perkahwinan)
# info lagu : Dinyanyikan oleh Jeinol B, Nicholas dan Primus.
* Rakam lagu di mana?
= Bamboo Sound Studio (BSS)
* Sudah Khawin (uii sualan bonus nie hehe) ?
= Bujang lagi.. belum kahwin (ketawa)
* Dalam album tu berapa orang yang menyanyi?
= Saya seorang cuma lagu "Janji Do Notuhuk" saja saya berduet dengan 2 orang kawan saya.
* Berapa Primus belanjakan untuk proses membuat album nie?
= Abang² saya yang uruskan hal perbelanjaan disebabkan diorang yang mendorong saya menyanyi.
♥Lagu kelima : Salam Pintutunan.
* Apa pesanan terakhir daripada Primus untuk peminat?
= Berterimakasih kepada keluarga, Rospin Sundang, Welfred, pemain² music, Anthony, Victor, Fhilix Don, pendengar² dan semua yang menyokong saya.. Diharap korang terhibur dengan lagu dari saya.
♥Lagu keenam : Pamanahonku.

Sia Bilang :
- Buli tahan juga nie tanak wagu menyanyi... peramah lagi tu. Sia rasa if sia face 2 face becakap sama dia, senang mo berkomunikasi & bekerjasama dengan dia nie. Good Luck ♥
posted by F!oNa @ 5:03 PM   2 comments
Sesuatu yg anda tak perasan or terfikir
Wednesday, October 11, 2006
Shallom....
Salam damai dalam namanya.. tadi sia ada check sia nya friendster bah, so sia dapat nie message dari c Dane... thanks dane.. kerana sia tertarik, so sia letak la dalam blog sia...

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.
2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.
3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.
4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.
5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda, sebelum dia tidur.
6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.
7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.
8. Anda seorang yang istimewa dan unik.
9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.
10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.
11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula ;mungkin anda yang meminggirkan mereka.
12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.
13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela. 14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda ; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.
15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik,sejam untuk paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga.

sia bilang :
- Buli tahan juga owh siapa yang buat nie kata² di atas.. bikin semangat o hehe ...
posted by F!oNa @ 4:24 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-40
Monday, October 09, 2006
Shallom...
Salam damai dalam namaNya.. selamat pagi dunia.. semoga sihat² aja dihari ini.. wa happy banget deh.. semalam sia dengar radio... iya maciam besa suda sedia di depan radio, pegang kertas dan pen... siap selimut lagi hahaha siang sou (relax) worr ... tapi paling happy sebab kedudukan Bontugan Sinding memang suprise!!! okee lets check it out ;

BONTUGAN SINDING (08 OCTOBER '06)
1. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
2. Tomie Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
3. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)
4. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
5. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Daniel C. Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)
8. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
9. Auni Nabila Antari - Au Kopikitoh (kod lagu-ANI)
10. Jef Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Dei dogo !! pinya men happy sia sebab lagu c Ateng sekali lagi menjuarai carta.. dan ini bermakna sudah 18 kali dia juara o! Lagu dia sudah 58 minggu dalam carta juga.. dialah record paling lama bertahan dan paling banyak kali menjuarai carta.. buli la sia cakap, lagu c Ateng nie ialah lagu zaman.. yeah hehe... semua lagu² yang berada di carta sekarang hebat² belaka. so its up to u ... SMS la lagu kegemeran anda untuk menentukan naik turun kedudukan lagu tu ♥

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:00 AM   0 comments
Pendapat gue tentang "MY HEART"
Sunday, October 08, 2006
Shallom...
Ini sih gue ada bikin sedikit komentar tetang film "My Heart" ... sila simak :

Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

--> Semalam gue lagi ngeliat film "My Heart" iho.. ehehe abis nangis aja.. film nya sedih gitu. jalan ceritanya ringkas banget.. kadang² ng diterima akal.. kok film ini rata² hanya kisah diantara Rachael, Farel lagi Luna.. lagian ditambah pelakon pembantu iaitu bapak pemilik toko buku, 3 orang penyanyi, c penjual bunga, budak² bermain basikal juga orang² di pasar.. kok keluarganya dimana? ngapain sih diakhir cerita barusan ibubapa mereka muncul? rasa kekok banget.. Pendapatku, watak Rachel lagi terkesan di hati daripada Luna.. sebab dia cantik, cute lagi, tabah dan baik hati.. kan lebih baik kalau saja Rachael bersama Farel diakhir cerita film ini.. hehe selfish banget gue .. oke² lain kalinya biar gue aja buat film hahaha...

Gue Bilang :
- Film ini mengajar arti keikhlasan dalam persahabatan dan pengorbanan demi perjuangan cinta sejati. uhuhu haru banget ♥
posted by F!oNa @ 10:26 AM   4 comments
Defoo doing Brian Mcknight's 6 8 12 (Acoustic)
Shallom...
Hi friends... if kamurang mo tingu c defoo nyanyi live, just pisit play sija kii.. sayang o c defoo nda tingu tu kamira hehe.. malu² kusing kali da nie or da mimang mo yang low profile sija hehe ba vin tu ko yang kena jawab tu :)



Sia Bilang :
- Ko mimang jiwa music la vin ! teruskan langkah jangan berhenti.. tunjukkan bahawa Sabah pun boleh :) len kali buat lagi banyak v/c kio... Pounsikou tagaya sebab ko kc benar juga sia kc publish nie ko nya v/c ♥
posted by F!oNa @ 10:14 AM   2 comments
BAD DAY !!!!
Friday, October 06, 2006
hari nie hari yang paling sukar untuk ku lalui !!! arghhhh!!!!
posted by F!oNa @ 10:08 AM   2 comments
PIALAAN BONTUGAN SINDING DUSUN
Thursday, October 05, 2006

PERTANDINGAN LAGU JUARA ANTARA JUARA (DUSUN)

TARIKH : FEBUARI 2007
TEMPAT : ( belum pasti lagi )
PEMGANJUR : SABAH VFM (SIARAN DUSUN)
ARTIS : Ateng, Hain Jasli, Fhilix Don, Reno Rodney Fabianus, Usal Jon Gavis, Ivy Alexandra, Clarice John Matha, Saldivianna Wences, Danny F. malinggi & Sekar Madusa.

- Pertandingan antara juara² lagu dalam Bontugan Sinding dusun secara live.
- Tempat pertandingan samada di KDCA atau dewan masyarakat KK.
- 10 artis yang pernah juara dalam bontugan sinding minggu ini akan berentap.
- Hadiah lumayan menanti anda.

Maklumat lanjut akan diupdate dari masa ke semasa.

kredit info : Mattinin Yukim ( DJ MY).

Sia Bilang :
- Lama suda menanti peluang or even maciam nie dibuat.. nampaknya ndak lama lagi akan termakbul.. harap² tiada aral yang melintang. Pounsikou bro MY sebab bagi maklumat sama sia dan beri kepercayaan sama untuk sebarkan berita nie. Lagi satu, harap² di KDCA la sebab sudah biasa si sana kan. Odoi dogo... sumua artis yang datang ialah yang sia minat! mesti meriah tu nanti ♥
posted by F!oNa @ 10:24 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-39
Monday, October 02, 2006
Shallom...
Salam damai dalam namaNya.. selamat pagi semua... hari nie maciam biasa sa mo update blog sia pasal Bontugan Sinding semalam... eh, happy o semalam.. dan hari² yang sudah lalu.. dei ♥ Thanks God !!!

BONTUGAN SINDING (01 OCTOBER '06)
1. Tomie Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
2. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
3. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
4. Jef Maridala - Kada Hompid (kod lagu-JEF)
5. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu -USL)
8. Agnes Gilid - Osoru Ku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)

Lagu Yang Tersingkir Keluar Dalam Carta
9. Robert William - Koposion (16 minggu dlm carta).
10. Anney J. Gipil - Pilangadon Toh (26 minggu dalam carta)

Lagu Yang Dicalonkan Masuk Dalam Carta
1) Auni nabila Antari - Au Kopikito (kod lagu-ANI)
2) Daniel C. Bansatan - Ginawoku Ginawonu (kod lagu-DAN)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Semalam pinya men happy sa hehe.. nasip pe lagu c Ateng tetap kekal dalam carta!! yeahhhh masi bertahan baa.. dia nya lagu la lagu sepanjang jaman kangku doho laa ♥ ... lagi satu yang kin funny kan, semua tekaan sia butul juga owh sapa² lagu yang keluar.. sampai c DJ Mattinin sangka sia anak bobolian paling terkenal d Ranau miahaha jajal!!! pandai kin suspen lai ba c mattinin nie.. da bilang lagu c ateng yg. kuluar tau² da tirik² sija doi dogo hehe.. nga pasal yang sport pialaan mindakod gunung tu, harap da dapat interview lai balik naib juara yg urang kita tu.... sambil² tu, sia ada sms juga sama c Ray.. dei baik banget dia nie.. pounsikou kio ♥ Tahniah untuk lagu yang dicalonkan masuk.. Good luck untuk lagu yang terkeluar.. lagu andatetap yang terbaik ♥

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:06 AM   0 comments
KISS - Because I'm a Girl
Sunday, October 01, 2006
Shallom...
Insan poh kawagu maganu oku kosiwatan dot mamason, kotobian tulan kawawagu tih tulan kohopod toun duo noribu onom. hehe jajal juga nie mo cakap dusun tapi lida men karas dei hehe. Sekarang nie sa mo update pasal lagu paling sa minat sekarang (lama da mo update tapi baru sekarang ada masa kenen nie hehe).. okee lagu latar yang sia pasang dalam blog sia sekarang ada lagu Kiss - Because I'am a Girl. enjoy ♥

v/clip berlatarkan wayang yang menggunakan lagu ini sebagai soundtrack-nya.


sia bilang : Sedihnya nie v/clip.. belum sa tingu wayang da..

v/clip KISS Live Performance


sia bilang : Punyalah harmoni suara diurang.. rugi kalau kamurang tia tingu !!!

Orait cukup suda update sia nie petang... nie malam pula sia mo dengar radio.. mo tulis laporan pasal Bontugan Sinding.. dei nda sabar mo dengar suara c bro MY hehehe.... kee.. mo tutup cc liao.. God Bless...

P E A C E
posted by F!oNa @ 5:07 PM   0 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com