^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
MY HEART
Wednesday, September 27, 2006
Shallom...
Selamat pagi semua... mm sekarang sia mo update pasal satu lagu yang paling sia suka setakat nie.. lagu "My Heart" nie dinyanyikan oleh Irwansyah dan Acha Septriasa.. dan lagu ini menjadi sountrack bagi wayang baru dari Indonesia yang hangat di pawagam sekarang, "My Heart" .. jalan cerita wayang nie memang best... dei sampai² mp3 lagu nie ada d h/p sia haha. mm garenty sia mo beli vcd dia nie nanti.. okee d bawah sia sertakan v./clip dan liriknya sekali. Enjoy da song ♥



My Heart - Irwansyah feat. Acha Septriasa
Disini kau dan aku
terbiasa bersama
menjalani kasih sayang
bahagia ku denganmu
pernahkah kau menguntai
hari paling indah
ku ukir nama kita berdua
disini surga kita
bila kita mencintai yang lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang
c/o:
if u love somebody
could we be this strong
i will fight to winour love will conquer all
wouldn't reach my love
even just one night
our love will stay in my heart
my heart
pernahkah kau menguntai
hari paling indah
ku ukir nama kita berdua
disini surga kita
bila kita mencintai yg lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang
bila kita mencintai yg lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang
if u love somebody
could we be this strong
i will fight to winour love will conquer all
wouldn't reach my love
even just one night
our love will stay in my heart
my heart ...
Ok.. enjoy & hayati lagu ini... kin nangis juga owh hehe... peace ♥
posted by F!oNa @ 10:51 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-38
Monday, September 25, 2006
Shallom...
Salam damai dalam namaNya... sekali ini lagi seperti biasa sia akan laporkan keputusan Bontugan Sinding untuk minggu yang lalu pinya... lets check it out :

BONTUGAN SINDING (24 SEPTEMBER '06)
1. Tomie Samud - Sorokitononku (kodlagu-TOM)
2. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
3. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
4. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
5. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
8. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)
9. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)
10. Robert Williams - Koposion (kod lagu-ROB)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Sia jatuh cinta sudah sama lagu c Tomie o hehe... 2 kali berturut² suda lagu dia juara.. baru masuk carta juga hehe.. sia suda jumpa dengan c Tomie.. orangnya keci sija.. cute hehe.. dia sedang bersekolah di Smk.Taun Gusi Kota Belud.. ting.6 atas .. hehe adi c John & Jai begia da nie... mm salut sama keluarga diurag nie. mm neway lagu c Ateng memang sedang terhangat dipasaran gia di Ranau sekarang.. tahniah sebab sudah 56 minggu dalam carta dan sebanyak 17 kali menjuarai carta. wah!! book of record suda nie hehe... Good luck untuk semua lagu..

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:35 AM   0 comments
HAPPY BLESSED RAMADHAN
Sunday, September 24, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting

Holla...

Selamat Berpuasa kepada rakan² muslim di mana saja..
Jangan tinggal puasa ya...

Hayati dan nikmati bulan puasa yang mulia ini...

Ikhlas dari saya,
YaN.
posted by F!oNa @ 1:31 PM   0 comments
Suki wins One in a Million
Saturday, September 23, 2006
KUALA LUMPUR: Form Five student Low Sook Wee, popularly known as Suki, won 8TV’s biggest talent-search reality show, One in a Million (OIAM), last night.

She beat two other finalists – Muhammad Alif Mohd Satar and Ahmad Faizal Mohd Tahir – and clinched the RM1mil prize consisting of cash and a recording contract, that includes collaboration with top producers and artistes, and a marketing campaign.

Met right after the show, Suki said:
“I’m happy and I thank my fans for voting and believing in me. Now that the contest is over, I plan to focus on my studies.


Photobucket - Video and Image Hosting
MILLION-RINGGIT VOICE: Suki belting out a song last night.

"I will discuss my future plans with my parents and 8TV when I complete my studies,” said Suki, who won the hearts of viewers with Audi Mok’s original composition Berdiri and pop duo M2M’s Everything.

***BERITA HARIAN
Photobucket - Video and Image Hosting
Suki diapit Faizal (kiri) dan Alif selepas diisytiharkan pemenang rancangan realiti TV, One In A Million di PWTC, malam tadi.

KUALA LUMPUR: Wang RM1 juta menjadi milik Low Sook Yee atau Suki apabila muncul juara dalam program realiti, One In A Million (OIAM) Grand Finale di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, malam tadi.

Peserta berusia 17 tahun dari Seremban, Negeri Sembilan itu memperoleh peratus undian tertinggi khidmat pesanan ringkas (SMS) dan talian tetap peminat, mengecewakan saingannya, Ahmad Faizal Mohd Tahir, 28 atau Faizal dan Muhammad Aliff Mohd Satar (Alif), 16.

Kemenangan pelajar Tingkatan Lima, Sekolah Menengah King George V, Seremban, Negeri Sembilan itu memang sudah dijangka berdasarkan undian besar yang diterimanya sepanjang pertandingan itu berlangsung.

Pada acara kemuncak itu, Suki membuktikan bakat besarnya apabila membawa penuh bertenaga lagu pilihannya sendiri, Everything nyanyian asal M2M serta lagu baru ciptaan Audi Mok, Berdiri.

Sementara itu, Faizal yang membawakan medley lagu We Will Rock You (Queen), I Don’t Wanna Be (Gavin De Graw) dan lagu baru ciptaan Audi Mok, Maha Karya Cinta gagal memberi saingan kepada Suki.

Malah, Ailif, yang mendapat sambutan gemuruh penonton apabila menyanyikan pilihan sendiri, Give Me Just One Night nyanyian asal 98 Degrees dan lagu baru ciptaan Audi Mok, Khayal, turut kecundang dalam cabaran malam tadi.

Kemenangan peserta ditentukan sepenuhnya oleh penonton menerusi SMS dan undian talian tetap. OIAM Grand Finale masih mengekalkan Syafinaz Selamat dan Paul Moss sebagai pengkritik tetap.

Sia Bilang :
- Kemenangan Suki suda dijangka..mm apa² pun, tahniah untuk suki. Juga untuk Alif dan Faizal.

****************

KONSERT AIDILFITRI DI KUNDASANG (22 SEPTEMBER'06)

- Kemarin artis² yang datang memeriahkan Konsert Aidilfitri di Kundasang ialah Nazwa Naslie, Felix Don, Bili² Do, Auni Nabila, Juhili dll ... DJ yang ada di sana dan membuat liputan ialah DJ Maidah Yungkit. Meriah juga la sia dengar.. mm kuroyon po au nokoongoi hilo. Konsert tu bermula jam 7pm.

*****************

ABABAIAN MIAMPAI ARTIS BERSAMA "WARIS KOISO" (22/09/06)

- Album kompilasi yang terdiri daripada 5 orang penyanyi iaitu Jaidi Bading, Joel DelsaYaman, Larry dan 2 lagi tiada datang ke studio semalam kerana hal masing²... nama diurang sia nda pasti sebab sambil mendengar tu, sia tengok tv. Hehehe so tak dapat tumpukan perhatian pada radio. Sedikit maklumat yang sempat sia salin : Album Waris Koiso nie suda berada dipasaran sejak tahun 2005 lagi. Diorang pilih nama "Waris Koiso" sebab semua penyanyinya bersaudara. Diurang rakam album di Cekera Sound Studio (Kobusak) Penampang.

posted by F!oNa @ 9:06 AM   2 comments
A TOUCHING STORY
Thursday, September 21, 2006
Shallom..
Okee kali nie sia update blog sia pasal satu cerita laa.. nie cerita berunsur sedih.. okee.. selamat membaca semua..

Daniel: I guess we are the left overs in this world.

Jasmine: I think so.. All of my friends have boyfriends & we are the only 2 persons left in this world without any special someone in our lives.

Daniel: Yup! I don't know what to do.

Jasmine: I know! We'll play a game.

Daniel: What game?

Jasmine: I'll be your girlfriend for 30 days & you will be my boyfriend.

Daniel
: That's a great plan in fact, I don't have anything to do for the following weeks..


DAY 1:
They watched their first movie together & were both touched in the romantic film.

DAY 4:
They went to the beach & had a picnic... Daniel & Jasmine had their quality time together.

DAY 12:
Daniel invited Jasmine to a circus and they went to a Horror House.. Jasmine was scared and she tried to touch Daniel's hand but by accident she touched someone else's and they both laughed..

DAY 14:
They saw a fortune teller down the road and asked for their future. The fortune teller said: "My darlings, please don't waste the time of your lives... spend your time together happily." Then tears flow from the teller's eyes.

DAY 20:
Jasmine invited Daniel to go to the hill and they saw a meteor... Jasmine mumbled something .

DAY 28:
They rode on a bus and because of the bumpy road, Jasmine gave her first kiss to Daniel by accident.

DAY 29:
11:37 pm
Daniel & Jasmine were sitting in the park where they first decided to play this game ...

Daniel: I'm tired Jasmine... do you want any drinks? I'll buy you one.. I'll just go down the road..

Jasmine: Apple juice would be fine,thanks.

Daniel: Wait for me...

20 minutes later... a stranger approched Jasmine.

Stranger: Are you a friend of Daniel?

Jasmine: Yes, why? What happened?

Stranger: A reckless drunken driver ran over Daniel & he is critical in the hospital .

11:57pm
The doctor came out from the emergency room & handed out an apple juice & a letter to Jasmine.

Doctor: We found this in Daniel's pocket.

Jasmine read the letter which says:
Jasmine, this past few days, I realized you are really a cute girl & I am falling for you.. your cherished smile, your everything when we played this game.. & before this game ends, I would like you to be my girlfriend for the rest of my life. I love you, Jasmine...

Jasmine crumples the paper & shouted..

"Daniel! I don't want you to die...I love you... Remember that night we saw a meteor? I mumbled something.. I wished that we would be together forever & never end this game. Please don't leave me, Daniel... I love you, you cannot do this to me !!!"

Then the clock strikes 12 Daniel's heart stop pumping
THEN IT WAS THE 30th DAY...

Always love your loved ones & show them how you feel before it's too late.. You will never know when they will be gone from your embrace.. If you were given a time to bestow petals of everlasting compassion & love to your love ones, today is the day. Love them while they are still here...

Sia Bilang :
- Actually sia dapat nie story from someone special gia... da bagi sia nie via email... doi dogo!! am so tauching lapas baca owh... sakit dada o menahan sebak! .. pengajaran yang sia dapat disini, hargai si dia kita selagi dia masih berada disisi kita ♥

P E A C E
posted by F!oNa @ 1:01 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-37
Monday, September 18, 2006
Shallom...
Hari nie sia sedih sikit la sebab my father balik Ranau suda.. dei sedih o sia.. sia nda tunjkkan sama c papa tapi sia tau dia paham juga tu.. dei gia... take care jalan kio.. kirim salam diurang c mumi & adi² di Ranau... mmm.. okee laa terus kepada laporan mingguan Bontuan Sinding.

BONTUGAN SINDING (17 SEPTEMBER '06)
1. Tommy Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
2. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
3. Jeff Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
4. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)
5. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
6. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
7. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
8. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Toh Gulu (kod lagu-ANS)
9. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
10. Robert Williams - Koposion (kod lagu-ROB)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)
- Tahniah untuk Welson (Manggatal).

Sia Bilang :
- Semalam sambil mendengar Bontugan Sinding, sambil sia tingu Mentor.. masa tu masi buli tahan la nda berapa ngantuk sebab telinga kena bahagi mo dengar Bontugan Sinding dan Mentor di tv.. mata just pandang screen TV sija dii... mulau sia rasa owh hehe... Tapi Bila Mentor habis, na mula la tu mata jadi mata Gafield.. siodop tomod! dei sampai tia sia tedingar lagu c Jeff & bro Dane.. paling last sija tedingar balik.. lagu c Tommy.. dei siuk tul lagu dia nie.. Tup² Juara kenen tu lagu c Tom, tus sia ambil h/p mo sms c Jai haha... ya la adi dia Juara kan... ngeh ngeh... mm.. sekarang kawan sia c Vin @ defoo sampai KL suda dii.. selamat kembali ke sini Sabah lai time Raya kio vin.. if sia dapat cuti, nanti sa p rumah ko juga.. pounsikou menjemput :) .. Nway, selamat Berpuasa untuk semua sahabat Muslimin sia ...

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:54 AM   0 comments
OIAM : Good Bye DAYANG !!!
Sunday, September 17, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting
Top-4 OIAM - isk isk isk... now out but congratulation Dayang !!!

Sia Bilang :
Sedih juga Dayang out tapi memang bukan rezeki dia untuk OIAM ini.. tak per dia kan penyanyi yang sudah diiktiraf.. lepas nie rezeki bertambah bah.. siapa tau kan? go go girl .. so lepas nie ada 3 orang lagi iaitu Alif, Suki dan Faizal.. sia rasa la kan, SUKI will be the 1st OIAM winner !!! if selepas nie ada OIAM lagi laa hehe ♥

Photobucket - Video and Image Hosting
OIAM top-4 : Alif, Suki, Dayang, Faizal

INFO OIAM :
♥The final will be held at the Dewan Merdeka PWTC on Friday Sept 22nd 2006.
♥The show will go live from 9:15pm until 11:45pm
♥As with previous shows - you will be voting out the 3rd placed finalist by the 22nd - then the top 2 will battle it out with the winner being annouched that night.
♥The doors will open by 7.45pm The red carpet will begin at 8.30pm Doors close by 9:00pm
♥After the show: 11.45pm there will be a press conference then the after-party.
♥THE ENTIRE SHOW IS EXCLUSIVE INVITE ONLY.
♥Tickets are limited (much smaller than MI finale)
♥Thet are free and only obtainable through contests or Quickie. BlueHyppo will have a number of tickets and we will be sorting names soon.

Official Website: http://oneinamillion.bluehyppo.com
posted by F!oNa @ 10:14 AM   0 comments
JOHN SAMUD DI STUDIO RTM (15/09/06)
Shallom...

Semalam sia dengar Radio sebab tiada rancangan Tv yang best .. Ngam² memang sia mo dengar radio sebab hari jumaat ada “Ababaian Miampai Artis”.. tertanya² juga sia sepa artis yang dijemput kali ini.. & okee.. happy juga sia sebab c bro John pula.. ba nie sedikit laporan tentang perbualan diantara c DJ Matinin, bro John & pemanggil disamping beberapa sms dari peminat :

* John berasal dari mana?
-Kampung Sarang ,Kota Belud.
* John ialah seorang penyanyi yang cukup dikenali dengan irama dangdut kan?
-Ya.. sudah semestinya (ketawa)
* Baru sampai di KK ? Kota Belud selalu hujan?
-Saya sampai sejak pagi tadi… ya di Kota Belud setiap petang mesti hujan. (ketawa)
@ Lagu pertama – OMPUNAI OKU
* Dengar² John ada album baru?
-Sebenarnya album yang baru keluar nie ialah album kompilasi kami seramai 4 orang.
* Sejak bila album nie berada di pasaran?
-Satu bulan lebih.
*Tahun berapa anda mula² aktif dalam nyanyian dan menhgasilkan album?
-Pada tahun 1991 sewaktu saya baru sahaja keluar dari Maktab.
*John aktif dalam nyanyian kan? Apa pencapaian buat masa ini?
-Sekarang saya ada Studio sendiri yang diberi nama Sabah Music Poduction.Ada banyak sudah artis yang berada dibawah naungan SMP.. Dalam setahun saya akan menghasilkan sekurang²nya 2 album.
*Apa tajuk album pertama John?
-Makan Gaji Bolou (buta) ia berentak sumazau.
*Kenapa suka irama dangdut?
- Sebab pelbagai lapisan masyarakan boleh terima lagu tu & juga menghiburkan.
*Kebanyakan lagu John berirama dangdut..Apakah John suka dengar lagu dangdut dari Indonesia?
-Saya lebih suka dengar dangdut dari Hindustan… Saya memang suka lagu dangdut sebab boleh buat kita gembira.
*Ada album yang bakal keluar ?
-Ada.. album khas Hari Natal. Ada juga Telemovie bakal keluar bulan 10 nie yang bertajuk “Kawan Makan Kawan” . Lokasi penggambaran ialah di Kota Merudu dan Kota Belud.
*Kalau tak silap anda ialag Cikgu selain dari Penyanyi.Macam mana John bahagikan masa?
-Pertama sekali, mesti ada disiplin kerja. Membahagi masa menyanyi dan mengajar iaitu pagi² saya akan berada di studio dan tengah hari pula bersiap sedia ke Sekolah untuk mengajar.
* Di mana John bertugas sebagai Cikgu?
- SMK.Arshad (ehemmmmm sono dekat sija sama rumah sia tu tau hehe studio dia pun di depan cc sia sija hehehe)
@ Lagu kedua – LOYUK RUMAMAI
*Selain irama dangdut, John boleh nyanyi lagu irama lain?
-Boleh…. Apa saja lagu sia akan nyanyi…
*Kamu memang serba boleh (ketawa) Kenapa suka guna perkataan “ARAMAITI”?
-Satu tingkahlaku yang saya lihat ada pada masyarakat dan saya dapat idea tu untuk dimasukkan dalan sesetengah lagu saya juga dalam telemovie saya. Aramaiti tak hanya bermaksud “moginum” saja tapi suatu perasaan berterimakasih dan suasana yang gembira. Senang hati.. kehidupan penuh masalah dan jangan biar masalah menguasai hidup kita.Jadi, aramaiti!! (ketawa)
*Dalam album baru nie ada 4 orang kan?
-Ya. Saya nyanyikan lagu dusun & 1 lagu rungus (Selamat Hari Lahir) lagu murut yang saya nyanyikan itu dicipta oleh kawan saya –Yunas. Junaitri dan yunas akan menyanyikan lagu berbahasa sungei dan Apir Sausun akan nyanyikan lagu rungus.
*Sampai sekarang, berapa sudaj album John?
-Album solo ada 9 buah manakala album kompilasi ada 3. Jadi kesemuanya 12 buah.
*Apa pendapat John dengan lagu baru dan lama?
-Kita kena ikut peredaran masa.. sampai kini John Gaisah masi dikenali dan diterima ramai.lagu² baru pula buat pembaharuan dalam lagu.Jadi bagi saya, lagu lama adalah sebagai landasan dan yang baru sebagai perintis masa depan. Jadi saling memerlukan dan memperbaharui.
*Macam mana cara John mempromosi album² John?
-Promote melalui RTM, Sabah Times, Buat persembahan² sewaktu hari perayaan seperti Tahun Baru Cina. Pernah juga la buat persembahan sendiri untuk promote album sendiri.
*Sebagai artis, pernah ka jual album sendiri? Kalau jual sendiri, perlukah ada rasa malu?
-Sebagai artis, kita jadi milik masyarakat. Jadi tidak perlu timbul soal malu untuk menjual album sendiri.Saya tak pernah jual sendiri sebab saya ada ejen khas yang membantu saya.
*Boleh nyanyi secara life?
-Boleh… nyanyi lagu “ANGELINA” sempat bagi tau lagu nie dicipta sewaktu John sedang mendukung anaknya Angelina.
*Selain nyanyi, John berlakon kan? Adakah Lakonan itu ialah cerita sebenar atau hanya rekaan?
- Lakonan tu Cuma rekaan semata².
*Lagu kamu ada yang seakan² lagu yang Felix nyanyi – Semut Merah. Jadi apa penjelasan John?
-Iya.. lagu tu memang lagu asal “Semut Merah” yang diterjamahkan ke bahasa dusun.
*Lagu “makan Gaji Bolou” bila nak diperbaharui?
- Setakat nie belum lagi sebab kena utamakan lagu² baru dahulu.
@ Lagu ketiga – SELAMAT HARI LAHIR (bahasa rungus)
* Dalam banyak² album, mana satu paling pemes?
- Top 10 (1) dan Aramaiti serta Album bersama Isteri saya.
*Pernah terfikir album tak laku?
-Memang ada tapi walau macamanapun terpaksa hadapi risiko. Tapi itu tak membuatkan saya putus asa.
*Apa kenangan manis sepanjang John bergelar artis?
-Berterimakasih kepada peminat yang menyambut baik saya sebagai penyanyi dan suka lagu saya. Masa album pertama tu, saya masih belajar di “U” .. jadi jualan album saya yang laris saya dapat gunakan untuk meneruskan pembelajaran saya. Paling berterimakasih kepada isteri tersayang yang memahami kerier saya sebagai artis dan sentiasa memberi dorongan kuat kepada saya dan tidak lupa juga kepada keluarga dan rakan².
* Lagu “Piginawaan Timpak Nabalu” termasuk dalam album yang keberapa?
-Album ke-2.
* John pandai nyanyi lagu yang ada jmuzik cina tak?
- Okee untuk pengetahuan ramai, Hujung tahun ini saya akan buat penggambaran satu lagu saya yang berirama cina.. baju, persekitaran dan alat muzik kesemuanya dari chaina. Cuma bahasa saja yang dusun. Kesemua kos ke chaina akan ditanggung oleh studio saya sendiri iaitu SMP.
* John rakam kesemua lagu tu dimana?
-Di studio saya sendiri iaitu Sabah Music production yang berada di Kota Belud.
* Ada nombor telefon? Mungkin nak buat temujanji rakaman nanti?
- Ada… SENSORED !! ngeh ngeh….
@ Lagu keempat – NOKOSUAI GINAWONU
* Apa pesanan terakhir?
- Terimakasih banyak² kepada peminat sebab tanpa kamu siapalah saya. Jangan lupa dapatkan telemovie “Kawan Makan Kawan” bulan oktover nanti.

Sia Bilang :
- Atukoi… happy sia dapat ikut kesemua temubual nie. Good luck bro John.


P E A C E
posted by F!oNa @ 9:03 AM   2 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-36
Monday, September 11, 2006
Shallom...

Selamat pagi semua .. apa khabar? Harap semuanya sihat dan ceria di pagi isnin ini.. semoga minggu ini membawa erti dan kebahagiaan untuk kita semua... Amen. Semalam maciam besa sia dengar rancangan kegemaran sia, Bontugan Sinding.. rindu mo dengar suara DJ dia nie c bro Matinin... okee.. ini keputusan juara lagu dusun minggu lalu :

BONTUGAN SINDING (10 SEPTEMBER '06)
1. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
2. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
3. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
4. Tommy Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
5. Jeffry Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
6. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
7. Agnes Gilid - Osorouku Timpu Pogulu (kod lagu-ANS)
8. Usal Jon Gavis - Amu Kito oh Miuhang (kod lagu-USL)
9. Robert William - Koposion (kod lagu-ROB)
10. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Semalam sia happy sebab dapat dan sempat dengar kesemua lagu² yang sia rindu mo dengar.. atuk alaid noh au nokorongou sinding don dusun eii... dalam satu minggu sija sia jarang terdengar lagu dusun.. silalu kenen dingar lagu c ATENG & JOVITA sija sebab ada dalam mp3 h/p sia.. ada juga bei lagu dusun lain tapi nda sempat sia dengar... sia mengantuk... Tahniah bro Danny jadi juara carta minggu ini.. tahniah juga untuk Nokuro29. Tidak lupa untuk Tommy Samud... wa makin maju lagu dia nie.. hehe tapi suka sia dengar c bro Matinin buat lawak time talian pemanggil dibuka untuk meneka siapa juara carta.. dei u so funny o bro hahahaha... JAJAL !!!

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:02 AM   0 comments
i'am in...
Friday, September 08, 2006
I'AM IN ....

Photobucket - Video and Image Hosting
NOW hahahaha ............

Sia Bilang :
--> Duui kama.. akhir² nie sia mimang jarang dah update sia nya blog nie.. bukan apa, sia busy.. banyak

perkara yang sia perlu buat selain update my blog, masuk di KE, LUVs, FAFc, Sum.Com, dBos-fm, ZioN etc... sia betul² need a rest.. Ntah nie.. nda penat, nda sakit juga.. nda etc tapi aku perlu rehat sementara... mo BENAFAS dulu kijap.. maciam mo NOLONOD suda sia rasa... dari kemarin sampai sekarang sia rasa nie tonsil makin menjadi², panas² sejuk nie badan... doi dogo.. c daddy nya birthday yang 5/09/.. sia kc hadiah dia t-shirt & tali pingang.. sia tau dia happy tu hehe...

*************

JAI SAMUD
Photobucket - Video and Image Hosting

akhir² nie c Jai Samud sering ke cc juga.. Kami tus maciam jadi kawan yang maciam betaun² suda kenal nie.. haha peramah juga da nie... Dia Local artis yang coming soon muncul dengan album solo.. sebelum nie dia muncul dengan album kompilasi dengan adik dia c Tommy Samud... yang istimewanya, Lagu diorang - c Jai dulu dan sekarang c Tommy Samud sedang berada Bontugan Sinding.. jangan lupa sokong lagu kita kio hehe ... okee daa~

- Coming Soon : Interview with Jai Samud

P E A C E
posted by F!oNa @ 5:09 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-35
Monday, September 04, 2006
Shallom...
Salam damai dalam namaNya.. selamat pagi.. apa khabar dunia :) harap semuanya indah hari ini.. mm semalam sia ketinggalan mendengar tu Bontugan Sinding.. atukoi kangku.. buka² sija radio tus tangga ke-4 suda :(( sedih tul sia tia tedingar lagu yang lain² .. dei dogo!! Nasip baik sis sia dari Ranau message .. da bilang, di Ranau sekarang pemes nie lagu yang d radio dusun sekarang... buka sija, c bro Matinin becakap uda.. tia sampat dingar.. Nasip pas message c bro Matinin, dia bagi senarai keputusan carta, baru sia Tau c ATENG yang sis sia maksudkan... Pounsikou bro Matinin ♥

BONTUGAN SINDING (03 SEPTEMBER '06)
1. Jefrey Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
2. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
3. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
4. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
5. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
6. Tommy Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
7. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
8. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)
9. Robert Williams - Koposion (kod lagu-ROB)
10. Agnes Gilid - Osorou Ku Timpu Pogulu (Kod lagu-ANS)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Buli tahan juga o lagu c Tommy.. minggu lalu baru dicalonkan masuk carta, pas tu melonjak naik ke tempat ke-6 .. hampir² top5 lagi tu.. hehe biasa la lagu best kan.. tahniah tom.. untuk peminat² lagu Ages dll, jangan lupa hantarkan undian sms anda berpandukan cara² di atas.. okon nopo koh dato.. isai poh ih lansanan do monokodung ngawi sinding tokou kii? mm...

INFO PENTING :
- Untuk merujuk Carta Lagu Dusun nie... pihak RTM(Sabah) suda sediakan 2 cara iaitu :
http://www.rtmsabah.net.my
♥ Daily Express (sabah) setiap hari Rabu.

P E A C E
posted by F!oNa @ 9:06 AM   1 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com