^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-25
Monday, June 26, 2006
SHALLOM ...
Selamat pagi dunia.. tri'ma kasih Bapa sekali lagi Kau berikan hari yang baik untuk kami. Lakukanlah kami menurut kehendakMu.Amen.

Okee sekarang nie sia mo buat laporan pasal Bontugan Sinding semalam.. simak aja ;

BONTUGAN SINDING ( 25 JUNE '06)
1. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HAI)
2. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
3. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
4. Linus K Claudius - Piginawaan Togirot ( kod lagu-LIN)
5. Jeffry Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
8. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AJS)
9. Jai Samud - Romou Piniupusan (kod lagu-JAI)
10. Annie J. Gipil - Pilandadan Toh (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770

Sia Bilang ;
Dei dogo sia agak sedih la sebab band keminatan sia (N29) jatuh 6 anak tangga p numbur 6. maybe sumua kawan² demam WC & AF kan.. so mo undi lebih sikit la nie ehheheh.. Tapi tahniah untuk c bro Usal sebab berjaya kekalkan kedudukan di tempat ke-3 sama seperti minggu lalu juga. Tahniah juga untuk Hain Jasli & Ateng.. sekali lagi lagu senior dapat tempat pertama ;) .Lagu paling cemerlang ialah "Kada Hompit" by Jeffry Maridala. Sebab minggu lalu baru dicalonkan dan sekarang melonjak 5 anak tangga.Tahniah untuk semua.

P/S ; Album ATENG akan berada di pasaran mulai minggu ini ( menurut c bro MY). Lagu Norubat Piginawaan by Ateng ini suda berada 47 minggu dalam carta dan pernah Juara sebanyak 17 kali. Dan ia telah mencita rekod paling lama berada di carta serta paling banyak kali Juara. Tahniah untuk Ateng dan Beli Album Ateng yang ORIGINAL.

P E A C E ....
posted by F!oNa @ 10:45 AM   0 comments
KEPUTUSAN KONSERT AF4 MINGGU KE-4
Sunday, June 25, 2006
Shallom..
selamat tengahari semua.. duui sia masi siodop oo dei hehe... Nie kali mo update la pula pasal keputusan AF4 dan ulasan dia serba sedikit..

Photobucket - Video and Image Hosting
ZILA - seorang pelajar perempuan yang sia langsung tak sedar kehadiran dia di akademi fantasia4. Kurang menonjol dari yang lain.Nasip baik saja dia terpilih untuk menyanyikan lagu "JIKA KAU KEKASIH by LINDA af2, barula saya perasan akan kehadirannya di AF4. Pun begitu, zila tak dapat menandingi kemerduan suara Linda. Tempoh lari dan feel tak sampai.Namun senyumannya yang comel dan pandai menari membuatkan saya tak jemu memandangnya. Semalam Zila mendapat pratusan undian yang paling terendah dan tersingkir keluar.Good luck zila.. kamu sudah cuba yang terbaik semalam.Jangan putus asa..

sia bilang ;
LOTTER - suka sia suara dia semasa dia menyanyikan lagu di part yang tinggi semalam. Namun suara agak tenggelam bila part yang rendah.Maciam kak Ani cakap.Lagu tu bila rendah, sangatlah rendah.. bila tinggi, sangatlah tinggi.. suara Lotter tia sesuai bawa lagu semalam tu baa. Ntah apa² ntah lagu yang dia bawa.. nda siok tu lagu.. so bagi sia, persembahan lotter di tahap sederhana ja.. (maciam Adlin cakap juga) .. Tapi kan, lucu tul o gurauan pasal "ngok ngok" tu haha.. sakit perut ketawa oo.. & yang paling mendebarkan + lucu saat c Aznil panggil Lotter. Awal² kenen c lotter pegang bagasi tu dei nie anak aah ;) takut & berdoa juga sia dia tia keluar.. nasip selamat !!! Good luck Lotter ;-)
VELVET - "Kamu pandai menyembunyikan kelemahan yang ada pada kamu." <-- kata² kak Ani sia rasa memang betul.Persembahan Velvet memang bertenaga dan menghiburkan semalam.Namun vokal dan lengok lagu belum dapat menandingi kelunakan dan kemerduan suara kak Ani.Bagi saya persembahan velvet minggu ini ditahap "biasa" sija. tapi velvet memang cute dan pandai menarik perhatian enonton.Syabas velvet.. go go go!!
AMIRUL - Minggu nie sia puas hati sebab dapat dengar suara c cute nie lontarkan suara dia. "oooo orang kita.. khatulistiwa.." mm memang best dan sia terhibur walaupun persembahan yang biasa² saja.Sampai sekarang suara dia terngian² di telinga sia ;-)
FAIZAL - Terus terang , Faizal adalah pelajar paling cemerlang semalam kalau melalui penilaian sia laa. Memang OKEE la dia nie.WO !! versi Faizal memang ada kelas.. tia berkedip mata sia tingu persembahan Faizal.Aku sungguh terhibur.Lontaran suara sesuai dengan tarian dia.
FARHAN - Dia nie, bagi ja apa² lagu mesti dia bawa dengan baik.Dia pelajar kedua terbaik pilihan saya semalam.Suka la dengan Farhan nie.. sia cukup tenang dan yakin dia nda mungkin tersingkir.Persembahan yang bersahaja dan penuh tenaga.Cute juga dia nie kadang² kan? hehe
HAZIQ - sia cukup tia minat dia punya ala² ketradisionalan nie... tapi buli juga la jadi contoh anak muda melayu asli terakhir.suara dia biasa ja.. banyak urang ada ba suara maciam dia nie.. tapi semalam kira bernasip baik la sebab terselamat... suka senyuman Haziq terutama gigi dia.
SALIMA - Sampat sia TETIDUR semalam waktu dia nyanyi dei.Sepatutnya waktu dia nyanyi Obsesi by Juliana Banos dia yang OUT. Tapi nda dinafikan, dia bakal mengugat wahida dan Beinda.salima nie cute juga ;-)
DIDDY - Dia triada masalah di mata sia malah cukup bersemangat dan ada extra tenaga waktu buat persembahan.Ya la urang cakap banyak suda pengalaman sebagai penyanyi sembilan kan. Cuma dia perlu lebih tegak waktu menyanyi dan kurangkan bongkokkan badan tu.Buat yang terbaik diddy.. kadang² sia nda perasan pula kehadiran diddy dalam akademi.Macho juga la.

p/s : Adei.. maciam kurang AJINOMOTO ba AF4 tahun nie.. bagi sia, AF2 dan AF4 maciam sama ja.Sesiapa pun ada harapan menang.Bukan maciam AF1 dan AF3 dapat dapat teka Vince dan Mawi MEMANG akan menang.Apa² pun kita tunggu dan lihat siapa yang menang ;-)
posted by F!oNa @ 3:01 PM   0 comments
AFUNDI LOTTER > 32999
Saturday, June 24, 2006
Photobucket - Video and Image Hosting
LOTTER @ DUDU
Nama : Lotter Petrus Edwin Edin
Nama Panggilan : Dudu
Umur : 24 tahun
Tarikh Lahir : 30 April 1982
Bangsa : Kadazan
Zodiak : Taurus
Tinggi : 157 cm
Berat : 50 kg
Asal : Kampung Dungau,Mambakut
Pendidikan : SK.Tahak,Mambakut & SMK.St.Patrick,Mambakut.
Bapa : Pertus Edwin Edin (49)
Ibu : Justina Loimin Kalaka (44)
Adik beradik : Clare (23), Lister (22), Luther (21), Charline (19), Leill (16).
Pengalaman : Pernah menjadi guru sandaran di sekolah rendah daerah Tuaran.
Pekerjaan : Menolong bapa menjual ikan di tamu Mambakut dan bertani.
Hobi : M'bersihkan kawasan rumah & berkumpul dgn sepupu² & adik² sambil bermain gitar.
Tentang Lotter : Suka berlawak, anak sulung daripada 6 orang adik beradik.Hormat kepada orang tua dan rajin.Mudah tersenyum dan pandai bermain alat muzik ;)
Kata Ibu : "Hati ibu yang mana tidak gembira apabila anaknya terpilih ke Akademi.Tapi memikirkan kedaifan keluarga kami, sayu pula tengok dia bertolak ke Kuala Lumpur dengan wang saku hanya RM35 dan dengan pakaian yang lusuh dan kasut yang koyak. Tapi dia sudah melepasi permulaan yang sangat sukar itu.Saya harap anak saya tidak akan lupa asal-usulnya. Perjalanannya masih jauh dan doa kami sekeluarga sentiasa mengiringinya."
Kata Bapa : "Jangal lupa diri, Jangan lupa Dari." Ringkas dan penuh bermakna.
sia bilang : LOTTER FUN CLUB sudah ditubuhkan di Mambakut, Keningau, Kuala Penyu, Sipitang, Papar, Menumuok dan Bongawan (kota belud dan ranau bila? hehehe) .Pengerusi Lotter Fun Club iaitu En.Rimo Pirin berterimakasih kepada mereka yang tak jemu mengafundi Lotter. Katanya lagi, tidak lama lagi, website untuk Fun Club Lotter akan dibuat... so peminat² di luar sana jangan lupa melayari websitenya nanti :-) sia harap Lotter akan tetap kekal di akademi sampailah ke final :pray: hehehe....
posted by F!oNa @ 10:17 AM   2 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-24
Monday, June 19, 2006
Shallom
Salam ceria dan selamat menjalani hari yang bahagia hari ini.. hari ini sia happy bah.. hehe ntah napa nie.. mm maybe "KAU TERCIPTA UNTUK KU" hehehe.... okee hari ini, maciam besa sia mo buat laporan pasal Bontugan Sinding semalam... ;

BONTUGAN SINDING (19 JUNE 2006)
1. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
2. Piginawaan Togirot - Linus k Claudius (kod lagu-LIN)
3. Amu Kito No Miuhang - Usal Jon Gavis (kod lagu-USL)
4. Norubat Piginawaan - Ateng (kod lagu-ATN)
5. Danny F Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod-lagu-DFM)
6. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HEI)
7. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AJS)
8. Annie J Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)

Lagu Yang TERSINGKIR Minggu Ini ;
9. Freddy Komeng - Tambalut Kalangadan (kod lagu-FRE)
10. Reno Rodney Fabianus - Milangad-langad Toh (kod lagu-ROD)

Lagu Yang DICALONKAN minggu ini ;
1. Jai Samud - Romou Piniupusan (kod lagu-JAI)
2. Jeffry Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)

Cara meng"SMS" = JLD > "kod lagu" > 32770

sia bilang = Pounsikou tagayo kumaa ii DJ MY (Matinin Yukim) sebab bagi sia senarai keputusan Bontugan Sinding nie.. dei happy no kopio sebab DJ dia sendiri yang bagi nie nie list.. (sebab sia minta <-- men jajal sia haha) yeah .. pounsikou bro.. mm monongkosikou juga sama c bro Usal Jon Gavis .. dia pun ada tulung sia salin semalam.. mula² sia mo minta tulung dia nga dia bilang, dia driving.. tia dapat salin.. so iktiar terakhir kunu minta tulung c bro MY. (malu sia.. kc men berani sija dii) sa segan suda kaka mo minta tulung c Uyu29.. padahal dia bilang ada juga dii ma dia salin untuk sa!! (wakakaka men jajal sia kc susa anak urang !!) .. awal juga dii c bro Usal sampai ruma kali.. atau dia salin time driving ? dei.. SIOU dot menyusahkan.. dei dogo!!

cakap butul = Begini ba cerita tu.. tu hari sia CALL sana RTM ( EN.JANIN) sebab sia nda tahan lagi nie kc biar pertanyaan di dalam utak sia nie TANPA JAWAPAN. Line Radio di sini Kota Belud, terutamanya kawasan pekan KB langsung nda dapat. Kalau mo modified pakai wayar sono antena radio buli laa.. tapi still tia jelas.. sengsara owh.. nga if ko dengar radio di h/p lagi la nda dapat.. DEI !!! Da bilang En.Janin.. ada kunu urang² yang tia betanggungjawab p "TAPAU" tu kabel di sana stesen di Bukit Tombol.. sekarang diurang sedang betungkus-lumus kc siap laa tu.. cian juga.. nie lai nie nasip.. tepaksa kc susa diurang² yang jadi MANGSA sia.. hehe :pray: SIOU :-D ....

p/s : Tahniah sekali lagi untuk band Fav sia NOKURO29 sebab berjaya jadi juara !! lagu c bro Usal pun tenaik suda dii pi numbur 3 ;-) .. nga lagu c bro Danny turun 2 anak tangga ke no.5 .. nokuro gia ri ? Marc .. mana suda ko tu :-P hehehe... ADEH !! sedih juga la lagu wajib sia ma c Marc takaluar nie minggu (Tambalut Kalangadan) .. & tu lagu c Reno yang MALATUP juga... tia pa.Yang penting , kedua² nie lagu sedah pernah jadi juara dan berada lama dalam carta Bontugan Sinding. Yeahhh !!! okee Good luck kio...

info ulangan : Bontugan Sinding ini disiarkan di Radio Sabah VFM "Kosolimbahan Boros Dusun" tiap² hari Ahad, jam 9.45pm hingga jam 10.30pm. Rancangan ini dikendalikan oleh DJ yang nda asing lagi iaitu DJ Matinin Yukim (MY) .. jika anda ingin memilih DJ ini sebagai DJ Keminatan (DJ KOROHIAN) anda, anda boleh meng"SMS" = DJS > MY > 32770 . Pounsikou ;-) ....

P E A C E ....
posted by F!oNa @ 10:07 AM   3 comments
KEPUTUSAN KONSERT AF4 MINGGU KE-3
Sunday, June 18, 2006
Shallom ...
Good evening & Happy Father's Day ;-)

okee terus kepada keputusan Konsert AF4 ke-3 .. sia mo ulas la kunu tu sikit² ja laa.

Photobucket - Video and Image Hosting
RICH - Anak muda kelahiran Sabah yang berasal dari Penampang... berketurunan kadazan.. sebelum nie dia mempunyai band yang dinamakan "ESTRANGED" .. lagu terakhir dia nyanyi ialah MUSTIKA yang pernah dipopularkan oleh sifu M.Nasir. Punya men bagus suda sa dingar da nyanyi tu.. bagus dari minggu lalu. Penuh penghayatan lai tu.. napa buli jadi maciam nie? Neway.. Go RICH ! Go England ( cian nda kesampaian da mo tingu Cawan Dunia kan?.. ) . teruskan impian sebab anda baru melangkah di muka pintu ...

sa bilang ;

LOTTER - Tadi dia bawa lagu IRIS .. sama maciam minggu lalu.. sia terhibur tapi vokal dia tia mantap... apa yang kurang? ntah la.. tapi AWIE lebih sesuai bawa lagu nie.. maybe dia patut beganti lagu sama c RICH ? .. hehe sian juga lotter.. kepunan mo tingu world cup ..
VELVET - Nyanyi lagu TEMAN TAPI MESRA by RATU .. 3 minggu berturut² suda sia suka persembahan c velvet nie.. tapi dia nya low tone tia kedengaran jelas.. memang sia paham sebab pembukaan lagu dia memang key yang rendah.. if la sia nyanyi, mimang tia jelas suara sia juga tu.. TAPI dia nya vokal memang power la! men tinggi da nyanyi? kotogog my heart.. di akhir lagu memang mengagumkan sebab velvet mampu UP kan tenaga dalam vokal.. langsung tak semput biarpun badan cute..
FARHAN - Aku salute la sama minah nie... dier.. bagi jer lagu apa pun.. sura dia bawa dengan relax.. dengan vokal yang ala² penyanyi berkulit hitam tu.. yeah bebe.. i love your performance!
AMIRUL - Nyanyi lagu YESTERDAY by THE BEATLES .. da bilang Adlin, ko terlalu relax kan? ngam tu.. cuba ko buat sesuatu yang lain dari yang lain.. jangan sekadar nyanyi dan cepat² mo kc abis nyanyi tu lagu .. neway.. your vokal memang terkeluar habis la Amirul.. baru sa dingar nie kali hehe .. cute ba nie baby tapi sa mo dia tunjukkan dia bertahan di af bukan kerana dia paling baby .. go go amirul :) .. terfiling sa dingar da nyanyi o haha....

p/s : yang len sa malas mo komen.. tingu dulu bisuk laa hehehe...
posted by F!oNa @ 3:55 PM   0 comments
HAPPY FATHER'S DAY 2006
Friday, June 16, 2006
Shallom...

Photobucket - Video and Image Hosting

Timpu diti.. maganu ku nogi kosiwatan.. mamason Kotobian Tadau Tapa kumaa ii Dadi ku.. Guminawo oku dika gisom-sogigisom... Pounsikou Apa tu ikaa noh kasasari moginsasamod doho.. soira mihad oku... kosorou ku po ii ri.. hehehe langadon oku dika Apa.. mm koiloh koh?.. sundung tu miagal diti koposion toh.. nga guminawo ku kasari dika... ika noh kalansanan dagai ;) ... Pounsikou Apa.

p/s : Untuk insan yang bernama lelaki.. jadilah pelindung yang terbaik untuk wanita.. Berbahagialah kamu yang dibanggakan dan disanjungi ;) ...
posted by F!oNa @ 11:39 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-23
Monday, June 12, 2006
Shallom...
Salam ceria dan OKEE OKEE sija kio .. mm pagi nie nda sabar mo bangun.. mo p update blog sia baa hehe... mentang² la ada berita gembira.. o iya, terimalah lagu NOKURO TU by NOKURO29 ;

BONTUGAN SINDING (11 JUNE 2006)
1. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
2. Linus K Claudius - Piginawaan Togirot (kod lagu-LIN)
3. Danny F Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
4. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
5. Usal John Gavis - Au Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
6. Freddy Komeng - Tambalut Kalangadan (kod lagu-FRE)
7. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HEI)
8. Agis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AGS)
9. Reno Rodney Fabianus - Milangad-langad Toh (kod lagu-ROD)
10. Annie J Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)

sia bilang -> Adeh pounsikou noh tagayo kumaa ii uyu29 tu kc tulung sia salin nie keputusan Bontugan Sinding punya Carta.. Pounsikou kio *hugs* adeh.. nung ingaa koh, ukam isai poh dii miloh lansanon ... osibuk gia ngawi tambalut ko bei hehe .. neway.. sa lagi happy sebab NOKURO29 jadi JUARA Bontugan Sinding minggu ini.. maciam ndak piscaya baa.. haha.. sampai beguling di tilam kai tu uyu ? tahniah kio vince,rydu,uyu.. berusaha lagi !! pounsikou kawan² yang sama² mengSMS. Jadi sejarah lagu rancak jadi pilihan baa.. mm da bilang c buss dBosFM, bagi nafas baru kai tu ?.. Tahniah juga untuk bro Danny & Usal.. chia yuo² !! .. untuk lagu wajib sia, Tambalut Kalangadan.. aku konpius bai nie.. napa dari juara buli p numbul 6 ? di mana kesilapan ? mana suda tu pengundi ?.. mbaa berusaha lagi kio..

p/s : Ramalan sia, lagu c sist Jovita Robert Johnny - Butia Tobolou BAKAL masuk carta Bontugan Sinding... ini merupakan Lagu Rancak FAV sia... :pray: sia berharap sangat !!!

.....................................................

KEPUTUSAN KONSERT KE-2 AF4 (12 JUNE 2006 - AHAD)
Photobucket - Video and Image Hosting
KAREN --> Satu-satunya peserta yang berasal dari Kelantan. Sangat comel.. dia merupakan peserta perempuan pertama dalam akademi fantasia yang berbangsa cina. Menjadi pelajar ke-2 yang tersingkir dalam konsert yang ke-2. Lagu terakhir beliau bertajuk "KERNA TERPAKSA" seolah-olah memberi message yang beliau bakal mengherat sebuah lagi bagasi dengan perasaan terpaksa.. tetapi tidak mengapa sebab perjuangan baru bermula. Chia yuo² !!!

sia bilang -->
-> Adui c LOTTER jadi autromen kai tu ? hehe.. pembawaan watak dan penyampaian memang best.. tapi suara dia masi nda dapat tanding def-gep-c (sa tia pandai eja baa) ..
-> c VELVET punya persembahan nothing wrong.. everything is PERFECT da bilang sist Fran kan? mimang pun !! malah lebih baik dari penyanyi asal Langit ke-7 , Syarifah Zarinah (oopss sorry.. nie sa nya pendapat jujur) . penyanyi asal nampak "tersiksa" bawa lagu tu.. tapi velvet nampak selamba dan sa rasa dia boleh bawa lagu tu lagi tinggi dari key semalam..
-> c RICH ? Aku nda nampak di masa salahnya "bermain gitar ala luar negara" .. dia nak buat skill dan cara dia.. tak ikut skill KUNO yang lama tu.. tak kan nak buat BODOH ikut style lama pula kan? adei.. kasar bahasa uda nie tau.. Tapi serius sia mo cakap.. Rich kan suda bilang, dia mo nyanyi & menari sija.. cikgu dia yang suru main gitar tu.. nga.. sa JUJUR mengatakan sia nda enjoy tingu persembahan Rich oo.. if la dia yang bawa lagu "semalam yang hangat" tu, POWER gila ehh !! ..
-> AMIRUL ? hahaha dia bawa lagu FIONA laa... sebuah nama yang ndak asing bagi sia. hehe.. pembukaan lagu nampak hambar dan sangat berhati2.. kenapa ba ko tu Amirul? tia paya berhati² baa .. nyanyi dengan yakin begia .. tapi selepas intro lagu, barulaa nampak tu bunga² nyanyian Amirul dan nampak dia lebih yakin. Maciam band MACHI with MACHI Didi dari Taiwan ba pula sa nampak diurang semalam bila 4U2C keluar... harap next week dia lebih yakin dan bersemangat tingu depan.. jan banyak tunduk waktu nyanyi... keluarkan suara tu baa..

P E A C E
posted by F!oNa @ 10:08 AM   1 comments
DJ KOROHIAN ( mari kita mengSMS )
Friday, June 09, 2006
Shallom & salam ceria.. sia kembali lagi...

Okee untuk nda membuang masa, sia terus kepada isi update pertama saya selepas sia kembali dari bercuti di Ranau ;

DJ KOROHIAN
sebanyak 7 DeeJay Sabahan yang bertugas untuk Radio SabahVFM kosolimbahan boros Dusun kan? so, kini tibalah lagi saat kita memilih siapa DJ keminatan kita masing². Untuk menentukan siapakah DJ keminatan ramai, Kita ditugaskan untuk mengundi mereka dengan mengSMS ;

Susana Basil - Kod Nama ( SUSAN )
Alifin Manap - Kod Nama ( GAMAN )
Matinin Yukim - Kod Nama ( MY )
Florice Philip - Kod Nama ( ELYS )
Rina Salutan - Kod Nama ( RINA )
Maidah Yungkit - Kod Nama ( MAY )
Denysius Ingging - Kod Nama
( DENYS )

Cara mengSMS = Taip DJS > "Kod Nama" > 32770

***************************************

JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-22
-> BONTUGAN SINDING Dibatalkan... yeah maciam da tau sija sia bercuti nie hehe...

***************************************

WEDDING DAY
-> Insan po kawagu, Kotobian Tadau Pisasawaan kumaa dii yaka ku ii Mc Frennye Vivienne Richard om sawo dau ii Edwin Lucian Yulong (5 JUNE'06) om koduo² tambalut ku negi ii Chelsey Luciana Jaimie om sawo dau ii Clare Michael Yuntog (8 JUNE'06) ... Alansan daa tu toririmo kou masi ii ralan di otulid ii notuduk dii Kinorohingan.. insasamadai noh ii tua do koginawaan duyuh.

***************************************

APA CERITA SEPANJANG SIA BERCUTI ?

-> Apa kunu tu aah ?.. pertama, sia balik 3hb.. tus tilombus p kampung sia (Tambiau) Sa happy gila eh sebab dapat jumpa durang mumi,sist,ninie & kawan². & petang dia sia balik p Pekan Ranau.. sebab mo p melawat my auntie.. sambil tingu Konsert AF4 yang pertama (NORA out hehe) .. malam tu dapat khabar yang diurang Nokuro29 akan perform di Rimba Sound.. Maan noh kopio kio.. ailebiu :-D -so apa dii cerita kamurang?..
-> Pagi² 04hb sia, dadi, mumi, ben², mei², Vica & laala balik kampung.. mo p sembayang. Sia mo p sembayang d kampung sebab lama nda p sana.Di sana jumpa ramai kawan².. dei, punya sayu sia.Kerinduan sia terubat ba bila suda masuk Rumah Tuhan.. mm pas tu, jumpa kawan rapat sia, Etan.. dia bawa gitar p rumah sia ( ba apa lai? nyanyi la hehe) ..b4 dat, kami p gerai mumi dia.. p makan mee sup Ranau haha... Sampai ruma, kami mulai busy buat persediaan wedding sist sia.. gantung reben la, tiup belon, buat pentas bla bla bla.. Malam dia siurang putung sayur, bla bla la.. adeh sa bilang.. pounsikou la semua tambalut belia yg datang p tulung ;) .. sulian ku dikoyu suai tadau ngeh ngeh.. dingar juga daa BOntugan Sinding nga dibatalkan pula malam tu.thank's .Maciam da mo kc rehat sia ja nie hehe .. malam tu sempat la tu adegan jeling-menjeling miahahaha !!! tanakwagu @ sumandak suda semua o yahahaksss..
-> 5hb ? yeah !! akhirnya sist sia selamat berkahwin dengan jejaka pilihan dia. selamat berbahagia ben.. sa doakan kamu berbahagia sampai akhir hayat. Punya la ramai urang yang datang. pagi dia sia temankan sist sia p saloon, duui maciam pengapit pula haha.. pas tu sia & causin sia duduk dalam kereta pengantin. Sempat sia usik diurang.. "ben, igad... apa la perasaan kamu? " haha.. jaat ba sia.. lawa o diurang.. pas tu dalam hati sia, "adeh, when my turn aah?" haha... kali jadi sister sia nie.. malam tu, sumua urang bergumbira.. c dadi ada jemput band but sa tia p nyanyi.. malu hehe.. tapi, sia sempat menari la.. with X-BF sia.. yahahakss.. dia bawa sia kan.. ngam² sia suda janji sama Etan.. bila dia nyanyi , sia akan menari.. dance lai tu.. ngam² fav song sia yang "kosorou Ko Po Nangku Doho" .. haha terimbas kenangan silam.. mulau !!! Malam tu sia betul² happy o tau !!!... & dapat bertukar² no phone sama kawan²...
-> 06hb ? Pagi² tu sia bangun lewat baa hahaha...maklum la semalam punyalah penat kan ?.. sia tebangun pagi tu pun setelah sia tedingar kawan² sia main gitar di luar rumah.. lagu c Felix lai tu & Lagu c Ateng yang Norubat Piginawaan ;-) ... odoi dogo.. malam tadi ramai urang p menyanyi.. ada pelbagai ragam.. ada yang sumbeng nga nunu podulion kan? asal diurang happy haha.. kami mula suda membersihkan kawasan rumah. Ramai yang datang p tulung. Pounsikou aah. Petang tu sia p jumpa Etan lai.. Kami nyanyi n dia men gitar.. sambil tu kami duduk di atas bukit.. ada angin, yeah.. mengimbas semua kenangan time sikul lai tu haha... pas tu tenampak sia nya sinta lama dengan abang dia limpas d Kampung sia (jiran kampung baa).. hehe nasip da tia nampak sia... rindu juga o sama dia.. yaiiiiiiii ...
->07hb ? sepatutnya hari nie siurang balik KB tapi my dadi bilang, "yan.. bisuk la kita balik KB kio.. papa ada mo urus lai nie.." emm okee sia bilang. Yahooo.. best la dapat tambah cuti lai nie yahahaksss... hari tu sia sempat gunting rambut nenek, sist & mumi sia.. hahaha tiak tau apa jadi sama kepala diurang. Jadi bahan ujian sia lai nie hahaha... nga, misti tu setiap sia balik kampung, diurang minta sia jadi tukang gunting rambut diurang.. dei sa bilang.. haha ... petang ? Ada seseorang yang call sia bertanyakan pasal Bontugan Sinding.. hehehe happy pula masa tu tau.. thank's for calling kio.. berabis podii sia mencari line masa tu.. funny o ! pas tu, maciam besa sia p jumpa Etan & kali nie siurang lepak di bus stop.. kerja kami ? p manalob sesiapa yang limpas di bus stop.. haha .. gila² o.. tapi kan, mimang best la.. sempat minum petang sama etan di gerai mumi da.. kuih pisang da, dei sedap o.. sa bilang sama Etan," ten.. bila lai ndoh kita dapat lepak sama² nie?.. mm lau ko mo kawin, jan ndoh lupa jemput sia kio.. " hahaha maciam² la pula sia sakap nie haha... malam tu sia sempat mo nangis sebab nie malam terakhir sia d ranau :(( ...
-> 08hb? Yeah... pagi dia siurang p di ST.Peter Claver Church ... di Pekan Ranau.. sebab abang angkat dan kawan baik sia kawin gia.. siurang sebagai rombongan dari Tambiau lai tu kunu.. Time Misa Perkahwinan diurang, sampat juga sia imagine yang sia kunu tu pengantin ! palui sia hahaha :hammer: adeh.. best o kan if tekawin di church ? deii.... masa tu ada 2 pasang mempelai.. satu lai da nya pengantin dari KB.. haha muka² yang sia kanal juga.. ada saturang tu sia nya customer yg selalu men d cc hehe... Tejumpa kawan² dari gereja pekan juga la.. siok juga sia nyanyi time misa tu..Sa betul² happy sebab dapat Menyambut Tubuh dan DarahNya hari tu.. Rev.Fr Frederick yang kc berkat perkahwinan diurang... & lepas sessi bergambar dengan pengantin, siurang pun jalan² cari makan di pekan Ranau.. & balik Kampung la.. sebab hari ini sia balik KB kan.. kira² jam 3.30pm, sia, dadi & Laala bertolak dari Ranau pulang p KB.. :(( sia tahan airmata sia dari keluar baa... punya la sedih saat tu.. sa sedih... muka mumi & durang sist maciam tahan sedih.. sa tia sanggup o.. nga kuroyon po kii tu mogihum oku koposion maa tih.. mm selesma pula sia masa tu. sejuk baa.. maybe perubahan cuaca yg buat sia selesma.. lai pun, sia rindu juga ba mo search internet..

& now, sia sedang duduk di depan pc sambil update my blog.. hehe.. pounsikou PM di KE... pounsikou comments di blog sia.. pounsikou SMS & pounsikou semuanya... sia kini mula lai balik mengaktifkan diri dalam dunia siber.. yeahhh ;-) . Rindu kamurang semua....
posted by F!oNa @ 11:07 AM   0 comments
SIA MULI KAMPUING ( RANAU )
Friday, June 02, 2006
Shallom all...

Dikesempatan yang mimang sampit nie, sia mo ambil peluang mengucapkan selamat melalui bulan June .. Harap semuanya berhasil di bulan ini.. adeh, sebenarnya suda lama sia menanti mo balik kampung (ranau) nie. Tapi kan, netau.. bila waktunya hampir tiba, sia maciam sedih pula. Tah nepa nie.. maybe sia terfikir yang if sia suda balik ranau, laaaama lagi la baru sia dapat peluang balik kampung p jumpa family sia :-( .. adeh so sad o.. . Napa sia ada nie perasaan ? sa sepatutnya happy ba nie sebab BISUK sia dapat jumpa mumi suda. Bisuk (03 June) sia balik sana nie.

Tujuan pertama balik Ranau, mo jumpa Family.., Tujuan kedua, sist sia khawin 5 june nie.. so, sia sebagai adi dia misti ada sana kan ? hehe..(moga dia bahagia.. adeh :-D ) malas ba sia nie.. misti sia nda selesa lau banyak urang di ruma. Paling bagus daa kalau masa sia balik Ranau, cuti sia bersama diurang sija.. malas kalau berkongsi sama urang len... lama suda ba tia tejumpa diurang :-( ... langadon suda nie. Emm ama apa... adi.. aka.. yini... sia sampai di Ranau bisuk.. yeah tunggu ja aah ...

Apa² pun, biar busy maciam mana pun persediaan kawin tu, sia harap sia dapat buka radio dingar Bontugan Sinding :pray: .. oh please.. harap² ada harapan sia dingar... Seketika sia di Ranau, maybe ndada masa sia terOnline nie. mm.. maciam mana la nie aah.. susa hati tia teronline nie tau. Tapi tia pa la.. biar laa ... yang penting ada durang mumi :-D ..

" Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon... " dai teingat sia nie lagu Colour Of The Wind ba... sana kampung sejuk² ... ada bukit.. n buli la sia merasa tiupan angin yang nyaman nanti :-P .. yeahhhhhhhhhh !!!! .... sa akan rindu urang yang sedang membaca sekarang nie...

y a n m c c a u l l e y e l v i e n a r i c h a r d
posted by F!oNa @ 2:38 PM   2 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com