^Love^Peace^Joy^

" Love is a beautiful smile to which nothing compares A tanderlaugh,which opens your heart A single touch that melts away your fears A smell that reminds you of the tenderness of heaven A voice that reminds you of the innocence of youth "

 
:: Time Now ::
:: My BlogSite ::
.: ^Love^Peace^Joy^ :.

.: I Love Jesus :.

.: SMS Studio :.

.: TJC Talent Studio :.

.: Nazwa Naslie-Zone :.

.: SMS-Lyrics :.

.: TJC-Lyrics :.

.: Nazwa Naslie-Lyrics :.

:: My Calender ::

:: My Songs ::

:: My Foto Album ::
:: My Idol ::
My Idol

Linda AF2

Felix AF3
Lotter AF4
Hilary Duff
Jay Chou
Linda & Felix

:: YaN's Video ::
:: Who Online? ::
:: YaN's 2nd Counter ::
SALAM KEMERDEKAAN
Thursday, August 31, 2006
Shallom....
Photobucket - Video and Image Hosting


"Hayati erti Kemerdekaan"

Sia Bilang :
- Akhir² nie sia rasa betul² busy... so tied owh.. mo rehat tapi ntah napa nda okee okee juga.. awal tidur... lambat tidur.. sama ja.. duuui :( sa netau maa nie.. yang sia tau, sia perlu kawan untuk bicara.. tentang semuanya.... tentang segala-galanya.. sia tau sepa kawan yang sia perlu betul sekarang nie.. tapi dia jauh.. biarlaa ntah la nie.. sia rasa² sia masih belum dapat cari KEMERDEKAAN tu di dalam diri sia sendiri... SAKIT owh.. I NEED JOY .. I NEED PEACE !!! huaaaa :cry: bila la nie sia okee.. malas sia nie asyik² bernasip MALANG .. ingatkan okee suda tapi, satu belum selesai.. satu lagi yang datang.. ntahlaa.. maybe Tuhan sengaja mo UJI ketabahan sia samada sia LAYAK atau TIDAK jadi "anak" dia.. apa² pun, sia bersyukur atas apa yang Tuhan lakukan sama sia sebab sia TAU semua tu ada HIKMAH disebaliknya.. Harap² di HUJUNG SANA Kau janjikan TERANG untukku...

p/s : Kamarin sia call c Marc pasal tu Mini Konsert c bro Usal.. dia nda dapat pigi.. sama maciam sia.. c bro James pun ada message sia yang dia nda dapat pigi... mmm c marc suru sia Update nie blog sia ngeh ngeh :-) memunsulkan diri juga ko kan Marc.. sia pikir ko betapuk maa tu haha.. Last sekali, Tahniah bro Usal sebab dapat jayakan Mini Konsert tu ;) ...

P E A C E
posted by F!oNa @ 4:03 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-34
Monday, August 28, 2006
Shallom...
Salam damai dalam nama Tuhan.. semoga hari yang indah hari ini... semalam bila sia dingar Bontugan Sinding, buli² juga la sia sedih sebab kali nie ada lagu yag tersingkir keluar.. mari ikuti laporan Bontugan Sinding kali ini...

BONTUGAN SINDING (27 AUGUST '06)
1. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
2. Jeffry Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)

3. Ateng - Norubat piginawaan (kod lagu-ATN)
4. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
5. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
6. Robert William - Koposion (kod lagu-ROB)
7. Usal Jon Gavis - Amu Kito Noh Miuhang (kod lagu-USL)
8. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)

Lagu yang TERSINGKIR KELUAR :
9. Hain Jasli - Kada Ihad (31 minggu dalam carta , 4 kali juara)
10. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (31 minggu dalam carta)

Lagu yang DICALONKAN MASUK :
- Tommy Samud - Sorokitononku (kod lagu-TOM)
- Agnes Gilid - Osorou Ku Timpu Pogulu (kod lagu- ANS)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)
--> Tahniah Lawrance dari Talipok -tekaan tepat kedudukan carta & menang RM50.

Sia Bilang :
- Siok tomod lagu c Tommy eii slow laa.. memang best & bakal mengugat lagu² yang sedia ada.... dia lai nie adik c Cikgu John Samud & c Jai Samud.. masi muda nie tanak wagu nga sia nda tau la masi available ka tida miahahaha :evil: <-- ada niat kai nie? hahaha ..... Lagu baru dari c Agnes nie pula rentak dia ala² slow hip hop ... unik la suara dia.. dia nie cuba mo buat kelainan dalam lagu dia.. sia netau la pula samada dia nie peyanyi baru or lama... please sombody kc info daa pasal dia.. Okee setakat nie sija la dulu laporan sia kali nie.. sekian~

P E A C E
posted by F!oNa @ 10:40 AM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-32
Monday, August 21, 2006
Shallom....
Morning pomogunan ... thanks God sebab sekali lagi Kau berikan kami anak²Mu hari yang indah hari ini.. terimakasih atas nafas ini.. Amen.

Terus kepada laporan mingguan Bontugan Sinding :

BONTUGAN SINDING (20 AUGUST '06)
1. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
2. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
3. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
4. Jefrey Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
5. Danney F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
6. Robert William - Koposion (kod lagu-ROB)
7. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AJS)
8. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)
9. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
10. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HAI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)
--> Tahniah Fostinus dari Luyang -tekaan tepat kedudukan carta & menang RM50.

Sia Bilang :
-Tahniah kepada yang menang. Happy sebab lagu N29 naik ke no-2 .. Sia suka dengar lagu Jef Maridala - Kada Hompit sebab enjoy.. okee juga kalau menang tapi apa buli buat sebab jemari anda menentukan naik turun kedudukan carta. So teruskan menyokong lagu Urang Kita. FYI, Album c Jef Maridala sedang berada di pasaran. Jangan lupa dapatkan yang original.

********************
HAPPY WEDDING TO SITI NURHALIZA & DATUK KHALID MUHAMMAD JIWA. (21/08/06)

Photobucket - Video and Image Hosting
Berdebar menantikan hari keramat perkahwinannya (21 august '06)
* Happy Wedding princess .. harap ct bahagia dengan pilihan ini ... Kami akan doakan kebahagiaan kekal sepanjang hayat diantara kalian berdua.Amen.
Photobucket - Video and Image Hosting
Kebahagiaan jelas terpancar di wajah masing²
*3 perkataan keramat :
Siti Nurhaliza untuk Datuk Khalid = "DOA UNTUK KEBAIKAN"
Datuk Khalid untuk Siti Nurhaliza = "LAKUKAN DENGAN IKHLAS"
p e a c e ♥
posted by F!oNa @ 10:31 AM   0 comments
KONSERT SABAH FANTASIA TOUR 2006
Tuesday, August 15, 2006
Shallom...
Kemarin sia p tingu la kenen tu kensert with my causin & bakal kakak ipar hehe... siurang check in di TD... okee nie la kenen tu laporan sepanjang sia di dalam dewan KDCA ;

Sampai di KDCA ngam² jam 7 setengah.. sia call c marc da d mana.. & dia hantar c Ron p ambi siurang sana luar dewan... thanks marc.. ron, buss gogds... ngam² strategik tempat duduk siurang nga tinggi ba tu aunty di depan siurang.. tu pasal nda dapat snap pic lawa² ..nie tangan pun begagar mo snap pic sebab tekana tu aura "fringgggggggg" hehehehe.... (pssst.. sa ada nampak c Jason nga busy tul dia.. nda sia berani p tegur dia..)

Mula mula......

♥ Persembahan dimulakan oleh penari dot dot dot (nanti sa tanya c marc apa nama tu group durang... sa lupa ba hehe) .. siuk juga durang nya tarian nie... japanese style pweet... Selepas tu sementara menunggu keenam² pelajar Af tu sampai, pengacara menjemput adik Ferona yang berumur 10 tahun tu menyanyi.adui, budak² lai suda berani menyanyi... "babakat @ berbakat" owh.. dia nyanyi 2 lagu iaitu "Apa om Ama" (lagu c clarice John Matha) dan lagu "Bunyi Gitar (p.ramlee).. Lepas tu seorang lagi penyanyi "babakat yang inda tatambus" dijemput menyanyi. Nama dia Shaniel.. dia bawa lagu "Bukan Cinta Biasa" (ct nurhaliza).. lawa nie sumandak.. cute. Lagi satu penyanyi yang dijemput ialah Shira iaitu salah satu peserta malatop One In A Milion wakil Sabah yang tia tatambus.. dia seakan² Dayang nurfaezah la ... best suara dia nyanyi "Bilang Saja (agnes monica) dan "Pohon Asmara" (jaclyn victor).

♥ Now... detik yang ditunggu² pun tiba.. keenam² pelajar af keluar di pentas!! yeahhhh happy sia.. mata sia nda abis² meliar nie mencari c Lotter... dei dogo.. punya men cute nie anak... lincah lei da melumpat sambil nyanyi tu... diurang masuk di pentas & start nyanyi lagu "Let's Get Lough" (JLo) .. dei kama... sa happy sampai nda terkata² nie... tangan masi begagar mo snap pic.. mulau noh!!! Pas nyanyi, diurang melaungkan tredmark masing².. seperti biasa, tredmark paling digemari = fringgg !!! , malatop !!! , kokodong!!! yiehaa.... Ada pula kejutan iaitu Jimmy Shenly (Trek Selebriti).. dia cakap, "jangan lupa tingu Trek Selebriti minggu depan". Jan luypa kio... & pas tu, pelajar yang lain balik ke backstage. Tinggal Nora seorang dan dia nyanyikan lagu "Bagaikan Puteri" (farah). Siok.. cute la c Nora.. mo sija p subit da tu...

Lepas Nora, Rich nyanyi.. dia bawa lagu "Sedang Ingin Bercinta" (dewa & nda lupa amirul). Suka la c Rich bawa nie lagu... malatop dari yang Amirul buat... Lepas tu, Rich jemput Velvet naik ke pentas untuk berduet nyanyi lagu "Isai Bogia Ngaran Nu" (sa netau apa tajuk nie lagu & sapa penyanyi asal) ... Siuk o durang nyanyi.. siap p cari sumandak & tanakwagu ikut durang menari hehe... Lepas tu, Rich balik ke backstage & c Velvet nyanyi lagu Langit ke-7 (syarifah zarinah). Power o suara dia.. suka sia bah!! dia dapat tepukan gemuruh...

Lepas tu? siapa?.. semestinya senior c Lotter iaitu c Felix... aduinaa best banget dia bawa lagu Dealova (dewa dan ndak lupa c Faizal)... kalah c Faizal punya persembahan masa konsert af4 lalu... Felix memang best owh!@ penuh penghayatan. Miss u gaman hehehe... Lepas tu, Felix jemput Marsha naik atas pentas dan dia nyanyi lagu "Curiga" (tia tau nie lagu sapa).

Kemunculan Lotter sangat dinanti²kan.. Dudu.. sa rindu suda dia nie.. dia main satu game dengan Marsha.. diurang jemput 2 sumandak dan dua tanakwagu. Lotter nyanyi lagu "Azizah" & Marsha berlagak seolah² Fasha Shanda .. so, tu peminat kena suru tiru gaya diurang.. happy sa tingu nie game diurang.Nda lupa peminat tu dihadiahkan VCD dan Majalah Aksi AF. Bertuah diurang. Okee... pas tu Lotter nyanyi lagu "Pria Terhebat" (sheila on-7). Sampat dia kc tingu tu tarian "giuk" dia hehe.. Jajal c dudu keke... Pas tu semua pelajar naik ke pentas & menyanyikan lagu "Malam Pesta Muda Mudi".... sambil nyanyi diurang kc edar majalah aksi af untuk semua penonton di bawah pentas... (paling penting c Nora sempat bagi sia majalah tu.. yeahhh happy tul owh.. majalah u covernya c Faizal & ada poster Finalis AF4... - nanti sa kc lekat d cc hehe) Lawa c Nora... sporting lai tu.. (haha mentang² kena bagi majalah... tus puji melangit aah hehehe)

Berbalik kepada Rich dengan lagu The Reason (hoobastank) <-- dat my fav. songs.. sia minat tul nie lagu bah.. c Rich bawa dengan sempurna sekali bah!! Tahniah Rich walaupun air matamu ndak mengalir nie kali hehe... Pas tu, Nora naik ke pentas & nyanyikan lagu "Biarlah Rasiah" (ct nurhaliza) . Suara Nora seakan² siti lah masa tarik di chorus lepas intro pertama tu... wow!! .. Lepas tu, Nora jemput Velvet ke pentas dan diurang nyanyi lagu "Teman Tapi Mesra" (ratu)... siuk owh.. mula suda sia nampak peluh c Velvet di sini.. hehe biasalaa rancak begia nie lagu...

Lepas tu, c Velvet nyanyi lagu "Kini Detiknya" (ciptaan khas buat Velvet untuk lagu taruhan di Konsert Final AF4) ... best banget la ba nie lagu.. sa suka tul sampai nie lagu ada mp3 dia di hp sia...

***** 2 b continued bisuk sebab sia mo tutup cc suda, nda sempat habiskan ari nie'

♥Okee sia sambung kenen nie ari...

Selepas Velvet selesai membuat persembahan, Marsha naik ke pentas dan mendendangkan lagu "Kelabu"
(adibah noor) .. mula² macam tia kenal nie lagu..tapi bila sampai part korus, baru la tau nie lagu c Adibah Noor ba pula.. heran juga sia napa Marsha ndak pilih lagu yang Malatop² sekarang nie... (tapi sa suka juga la nie lagu) .. okee selesai persembahan Marsha, Felix pula ganti. Dia nyanyi lagu dusun.. Lagu dusun nie dipetik dari Bakal album kedua Dusunnya.. Tajuknya "Ganit Piginawaan". Lagu ini dinyanyikan ISTIMEWA untuk peminat²nya di sabah.. pounsikou tagayo pilik.. best la nie lagu walaupun sia nda berapa dapat menghayati nie lagu sebab sia nya aunty ngam² call sia masa tu... Nda sabar tunggu kemunculan album dia. O iya if sia tia salah dingar, lirik dicipta khas oleh George Lian dan lagu oleh Sham Kamikaze.. so sorry if sia tersilap kio...

Okee... sekarang tiba geliran kesemua pelajar perempuan naik ke atas pentas dan menyanyikan lagu "Cinta Di Akhir Garisan" .. wa best banget... harmoni suara diurang. Teringat sia part chorus yang dinyanyikan oleh Daisy Ratnasari dulu... memang sempurna Marsha nyanyi... tinggi suara dia owh... maciam mo ulang tingu balik (sabar sija sia tunggu pihak penganjur keluarkan CD khas yang dirakam malam tu. (causin sia ada rakam juga but belum burn to cd) ..

Lepas tu, satu²nya pelajar yang paling sia tunggu² kemunculannya akhirnya muncul dan membawakan lagu "Yang Berlalu Tak Berluang" iaitu lagunya sendiri.... siapa lagi kalau bukan Lotter FRINGGG !!!! .... sia maciam masi nda piscaya lei ba buli nampak c dudu nie life.. atuk... happy dapat tingu dia depan mata.. kisi² randa , pindik² tagap ba da bilang tu MC ... walaubagaimanapun c dudu lincah.. if sia bediri, sia rasa dia lei la ba tinggi dari sa hehe... siok dia bawa nie lagu. Siap menari lai... Tepukan gemuruh laa.. tebayang sia time final konsert tu. Pas tu pula, c Lotter jemput Rich besama² dia nyanyi lagu "In The End" (linkin park) .. wa wah sini lai tu kenen sia rasa smart butul tu persembahan.. gabungan Lotter & Rich memang mantap. Best...

Habis ja lagu In The End, kesemua pelajar naik ke pentas dan mereka sama² menyanyikan lagu "Taragang Rasuk" ... diurang bawa peminat naik ke pentas dan nyanyi sama² ... adui meriah baa masa tu.. suka sia nampak diurang menari.. c Lotter sia perhatikan nyanyi sama tu budak kecil.. sayang anak kecil pula c Lotter nie tau.. hehe... & paling last, diurang sambung nyanyi tu lagu wajib AF = "Menuju Puncak" ... meriah, happy ja sia tingu tapi becampur sedih juga sebab sampai suda dii di penghujung nie konsert. Maknanya sampai disini sija sia dapat tingu diurang life & pas nie pulang... adui...

Lepas Konsert Sabah Fantasia Tour nie selesai, sia n causin² sia ndak terus pulang sebab tau sedia mesti sesak tu di luar.. kami tunggu dulu semua kereta tiada & kurang urang baru kami keluar.. sementara menunggu tu, sempat juga la sia tejumpa c Mamaii, Ps , Kiloy , Jason ( for the 1st time tejumpa dia nie... puti worrr masam anak sina.. peramah) , Marc, Ganda, buss Gogds, Katama dll.. aduinaa sempat juga snap pic, best worrr ... tapi sia nda nampak diurang Mamaii & the geng.. nda sempat begambar dengan diurang dii.. atau sia yang kabur penglihatan? dei dogo... & last siurang balik di TD... Pagi² check out & terus pulang ke KB sebab kerja.. aduss.. ikutkan ati mo o oi lama² tu pagi tapi mo kejar masa... kuai² sia o oi di kerita dii hehehe...

Kesimpulan, konsert sangat best walaupun tia dapat bersalaman dengan Lotter, Velvet & Marsha... Yang lain² dapat sebab diurang sporting.. turun di pentas & p di bahagian siurang duduk.. hehe... hari lain masi ada.

- In The Endz ♥
posted by F!oNa @ 3:59 PM   5 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-32
Monday, August 14, 2006
Shallom..
Semalam sia siodop tul... ingatkan mo awal tidur.. lepas dingar Bontugan Sinding kenen mo tidur la.. kali tingu ada pula wayang best diurang sis sia pasang... iu wayang "Tiger Gate". Tula nie sampai sikarang sia siodop.. Nga last² nda juga sia dapat kc abis tingu tu wayang.. Masa dingar Bontugan Sinding, sambil² juga sia tingu tu Mentor. Tahniah untuk Fik (sabah) sebab yang tertinggi dalam kumpulan B. Ba masuk ke Laporan tiap minggu sia ;

BONTUGAN SINDING (13 AUGUST '06)
1. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
2. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
3. Jefrey Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
4. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
5. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HAI)
8. Anney J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)
9. Robert William - Koposion (kod lagu-ROB)
10. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AJS)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Ari nie mo p KDCA.. harap semuanya baik² sija... jam 2pm siurang akan bertolak dari KB.. pas tu check in di TD.. & petang baru kc jalan projek lai nie... sedih gia nie sebab c Dave tia dapat p... Okee.. Have a nice day & Harap Bapa sertai kami sepanjang perjalanan kami hari ini.. Amen.♥ lagu best di blog sia :

Kini Detiknya - Velvet
Lagu : Sharon Paul
Lirik : Fedtri Yahya

Bintang di langit terindah
Melambai kau yang bersedihan
Tinggalkan saja sangkar lara
Pelangi di awan menanti kau dendangkan lagu cinta

Gemakan hati bergetaran
Hembuskan nafas sedamainya
Biar sang burung bersinggahan
Di halaman cinta
Sambil menyanyikan simfoni rindu

Chorus :
Kini detiknya..menjelma
Kita berdua berbicara
Dan menguntumlah setiap senyummu
Bersemi mesra kemanisan.janji

Buka rahsia hatimu
Kau luaskan kepercayaan
Tiada lagi sempadannya
Merenda asmara menyambut kau lafazkan kata cinta

Bridge :
Tak perlu kenang lagi derita lama
Tak perlu ada keraguan sewenang menghalang
Atas nama cinta tanpa curiga..berjanjilah

posted by F!oNa @ 9:56 AM   0 comments
ADMIN KE DI CC SIA (10 AUGUST '06)
Friday, August 11, 2006
Shallom....
Hehehe... butul² c marc buat suprise sama sa owh kamarin.. ada kaa pagi² sia buka sia nya blog, tus tenampak message yang da bagi sa... da bilang, da busy tapi da ada suprise uintuk sa... erm bertanya juga sa apa kenen suprise da... datang sini? mustajil sa bilang bap da busy... TAPI, apa yang mustahil tia jadi mustahil bap tul² durang datang d cc begia kamarin.. kotigog my heart! Dei dogo kangku dika hahaha.... dia sama c buss gogds & c baby ( anak c buss gogds) ...

Photobucket - Video and Image Hosting
Admin KE = Marc & buss gogds
Photobucket - Video and Image Hosting
Dadi & shin chan - kuang² last² tejumpa juga ma tambalut kalangadan aka abang paling jajal sa nie kekekeke
Photobucket - Video and Image Hosting
Buss gogds & me - ekeke baru semalam call bap mo order tiket.. pagi² tus datang hehe
Photobucket - Video and Image Hosting
Baby & me - duui gia.. cute neh c baby.. pengawas sk.Luyang nie :P senyum ja da ..
Photobucket - Video and Image Hosting
Buss gogds & baby - Na tingu papa borek, anak rintik kai tu? satu cop sija kan? cute & jajal c buss :)
Photobucket - Video and Image Hosting
Marc - Sa minta da jadi model kenen tu... kc lekat tu poster Konsert Fantasia Tour sini dinding cc sia..
Photobucket - Video and Image Hosting
Buss gogds - Cute!!! maciam c danjoe nya cute hehe... buss jan mara aah.. suka ba sia nie pic ko..
Photobucket - Video and Image Hosting
Marc - ekekeke jajal c marc.. da datang d cc kenen sebab mo p menyapu sija! JAJAL!!
Photobucket - Video and Image Hosting
Buss gogds - senyuman cute c buss .. maciam Menteri Belia dan Sukan ba da if masam nie putungan tu rambut :)
Photobucket - Video and Image Hosting
Marc - Sa suru da pakai tu baju KRU Konsert.. kekeke tu nama "KaDuS" yang betulis sono baju yang mahal da bilang c Marc kekekeke...
Photobucket - Video and Image Hosting
Marc - "Jaaaaangan ketinggalan tawaran yang istimewa .. jantan rebutan terhangat di pasaran.." masam tu kai tu marc aka Yusry KRU :) ekekeke...
Odoi dogo... hehehe happy tul nie.. nanti lai kayo we jumpa time di Penampang kio.. nda puas beserita sama diurang.. maciam sikijap ja diurang di cc sa wor.. nga ekekeke... Pounsikou nokorikot kio.. lebih² lai sa baru 1st time nokoruba tambalut kalangadan aka abang paling JaJaL sa nie (marc) .. last² tebejumpa juga kita kan? .."Rikot noh hiti.. oi tambalut kalangadan...." yaiii nie kaka tu lagu wajib siurang.... Nanti lai la tu.. lum lei sa puas subit ko marc... buss.. ingat kama tu t'shirt warna hitam kio... bawa c baby & mumi masa di KDCA..♥
P E A C E
posted by F!oNa @ 1:28 PM   0 comments
JUARA LAGU DUSUN MINGGU KE-31
Monday, August 07, 2006
Shallom...
Onu habar... kopisanangan dongkosuabon kumaa toinsanan tambalutku doid nongo nopo... alansan daa dot ongolidas kou... semoga hari yang indah hari ini. Okee nie keputusan Bontugan Sinding semalam...

BONTUGAN SINDING (06 AUGUST '06)
1. Aldro John Gaisah - Superstar (kod lagu-DRO)
2. Jeffry Maridala - Kada Hompit (kod lagu-JEF)
3. Usal Jon Gavis - Amu Kito No Miuhang (kod lagu-USL)
4. Ateng - Norubat Piginawaan (kod lagu-ATN)
5. Danny F. Malinggi - Okon Koh Winonsoi-wonsoi (kod lagu-DFM)
6. Nokuro29 - Nokuro Tu (kod lagu-NOK)
7. Robert William - Koposion (kod lagu-ROB)
8. Ajis Aling - Koruol Dot Ginawo (kod lagu-AJS)
9. Hain Jasli - Kada Ihad (kod lagu-HAI)
10. Annie J. Gipil - Pilangadan Toh (kod lagu-ANI)

Cara mengSMS : JLD > "kod lagu" > 32770
Cara meneka kedudukan carta : JLD > "kod lagu" > 32770 (kalau menang dapat RM50)

Sia Bilang :
- Kedudukan carta naik turun.. jangan lupa mengSMS lagu kegemaran masing². Kalau bukan kita siapa lagi yang mo sukung lagu² kita kan?.. Nie pagi aah.. punya la sia mengantuk... sebab semalam siurang tingu tu wayang "pirates of the carrebien" part I .... nie malam pula mo sambung tingu yang part II punya (yeah tia sabar mo malam nie) .

P/S : Sia happy gia nie sebab sia ada tambalut kawawagu yang paling lucu & peramah... memahami lai tu.. siurang ada minat yang sama.. yeahhh sa jumpa kawan paling baik wor... tia rugi kenal sama dia nie.. ailebiu pren (angeley) ♥
posted by F!oNa @ 10:02 AM   2 comments
LOTTER NAIB JOHAN AF4 (TAHNIAH!!!)
Sunday, August 06, 2006
Shallom....
Photobucket - Video and Image Hosting
Nie kali sia malas mo ulas panjang².. sia mo buat yang paling ringkas sija.. pendek kata la kan, Happy banget la LOTTER berjaya jadi Naib Juara AF4. Sia sangat² lah berpuas hati.. sekarang sia tia dapat pikir banyak² sebap apa yag ada di pikiran, hanya mo say pounsikou tagayo kumaa Kinorohingan. Om LOTTERIANS yang butul² setia mengafundi LOTTER sampailah Lotter kita tu dapat no2. Siurang tunggu kepulanganmu... 2 b continue~

Lotter u really² make me angauz ♥ ^(^_^)^ ♥ yahahakssssssss !!!!
posted by F!oNa @ 1:52 PM   0 comments
MAX DI DAILY EXPRESS (06 AUGUST '06)
KONTROVERSI SKYLINE BATAL KONTRAK MAX ?
Photobucket - Video and Image Hosting
-Daily Express-
"IMPIAN SAYA HANYA SATU. SAYA INGIN MEMAJUKAN DIRI SAYA DALAM BIDANG INI. KALAU ADA ALBUM TETAPI TIDAK DIPROMOSI, IA TIDAK AKAN MEMBAWA SAYA KE MANA-MANA". -MAX
Photobucket - Video and Image Hosting
Tinggal Kenangan-gambar ini dirakamkan di premis Sabah Records beberapa bulan sebelum
Max meninggalkan syarikat rakaman itu.
"DARI APA YANG SAYA TAHU, MAX TIDAK PERNAH MENANDATANGANI APA-APA KONTRAK DENGAN SKYLINE. SAYA TIDAK FAHAM KENAPA DAKWAAN SEPERTI INI BOLEH TIMBUL" - EDWARD C.K. SEAH (SKYLINE)
Photobucket - Video and Image Hosting
-Artikel mengenai Max (Daily Express)-
"NO COMMENT" - C.T. SIONG (SABAH RECORDS)
Sia Bilang :
- Menantikan kemunculan album kedua Max.. harap² ada pihak yang sudi memasarkan album kedua Max kelak. Terimakasih yang tak terhingga kepada EMP kerana sudi menerbitkan album kedua Max. Kepada Max, jangan putus asa kerana anda berbakat besar dalam bidang ini.
P/S : C Max ada bagitau saya, untuk album keduanya, kepelbagaian genre akan ditampilkan. Begitu juga bahasa yang digunakan. Nantikan kemunculan album kedua Max !!!
posted by F!oNa @ 9:34 AM   0 comments
USAL DI STUDIO RTM (SABAH VFM)
Saturday, August 05, 2006
Shallom...
Petang kemarin sia dapat message dari c bro Usal Jon Gavis -penyanyi lagu "Amu Kito Noh Miuhang". Malam nie geliran dia ditemubual oleh DJ Rina Salutan dalam rancangan "Miampai Artis" -Kosolimbahan Boros Dusun. Seperti biasa, perbualan ini akan dibuka kepada pemanggil. Tidak lupa juga sms² yang dihantar.

Photobucket - Video and Image Hosting
~ Usal semasa di cc sia.. dengan cover-CD nya ~
*Selamat malam usal.. apa kabar?
♥LAGU PERTAMA - AMU KITO NOH MIUHANG
-Baik .. harap kamu juga sihat... (ketawa)
*Di mana asal sebenar usal?
-Dari kampung Wokok Tampasuk 1 di Kota Belud.
*Sejak bila mula menyanyi?
-Sejak kecil lagi ..(baru sia tau toki tu "kecil" ba pula hehe)
*Dalam album ada berapa banyak lagu?
-10 (dusun) , 1(kadazan) & 1 (melayu-khas untuk kawan² melayu)
*Sejak bila album berada dipasaran?
-Sejak 1 July 2006.
*Dora (sandakan) - Apa kabar Usal? siok² lagu ko.. tidak teringin ke akademi fantasia?
-Umur sudah lanjut.. tida lagi (ketawa)
*Ada MTV karaoke ka?
-Belum ada lagi.Terimakasih diatas sokongan dora..
*Sms-Ko ka yang bikin tu lagu? (means tu lagu Amu Kito Noh Miuhang lai tu)
-lagu oleh George Simon @ Joj dan lirik oleh saya sendiri...
*Lagu "Amu Kitoh Noh Miuhang" ada kaitan dengan hidup Usal?
- mungkin ada (hehehehe kedapatan c bro :P wakakakaka)
*Walter(luyang) - Tiada perancangan mo buat TELEMOVIE?
-Memang dalam perancangan tapi buat masa nie belum lagi laa..
*Macam mana mo cari CD dan keset kalau tiada di kedai?
-Mungkin boleh minta tolong dari kawan² ...
*Pernah ikut pertandingan ka?
-Pernah .. karaoke dan sugandoi sekitar tahun 2005 - 2006
*Fred(putatan) - Ada perancangan album kedua selepas album pertama?
-Kalau tiada masalah, buat juga la album kedua.
*SMS(gudok>Taginambur KB) - Siok lagu dan lirik... berapa suda umur ko?
-Dalam 30-an gitu la (ketawa)
*Patrick(KB) - Di mana album Usal dirakam?
-Di studio kawan saya.. Apai yang diberi nama D'EQ Production.. di kk.
*Tidak teringin berlakon?
-Mo tingu bakat juga tu.. (ketawa)
♥LAGU KEDUA - KADA OKU HULUAI
*Apa maksud "huluai" ?
-Maksudnya "pujuk" (insasamadai)
*Apa pekerjaan Usal?
-Kerja di Kolaj PTPL di Sembulan di bahagian Pentadbiran.
*Setakat nie selalu buat show di mana?
-Ada.. di sugarbun dll...
*Arnol(KK) - Ada keset dan CD ? Bila lagi ada dipasaran?
-Keset dan DC ada dipasaran sejak 1 Julai 2006 lagi...
*Apa no. telefon Usal ?
- %@*&+ bla bla.... (sensored yahahakssssssssssss!!!!)
*Rosmina(Brunei) SOALAN CEPU EMAS - SUDAH KAWIN ??
- BUJANG LAGI (baaaaaaa apa lai tongo kosumandakan ngawi hahahaha)
*Joy(Beaufort) - Apa petua mo kc bagus suara?
-Sia teda amalkan petua² nie (ketawa)
******masa nie sa tia tedingar radio.. kawan sia call hehehehe***************
-Lagu "Amu Kito Noh Miuhang" masih ada dalam carta Bontugan Sinding. (lps abis b'telefon)
*Apa harapan/pesanan kepada penyokong?
-Terimakasih kerana beli album saya & harap sokongan kamu semua di masa akan datang juga.
♥LAGU TERAKHIR - SINDUOL GINAWO.
*Apa ucapan terakhir Usal?
-Terimakasih kepada semua pendengar dan DJ Rina juga kerana sudi menjemput saya.
*DJ Rina- Terima kasih juga kerana sudi datang ke RTM.
Sia Bilang
- Wa... mimang sia tia sabar suda mo update nie blog sia pasal temubual semalam punya. Lepas sija sia dingar nie "Miampai Artis".. sia sms c DJ Rina Salutan say thanks sama dia sebab sudi menjemput c bro Usal di RTM... lepas tu.. tus tia ingat apa² lai.. sa tus tetidur hahaha.. penat tul bei... pagi² ja sia bangun, berlambak sms & mis call.. dui siou kio nda terlayan kamurang...♥
P E A C E
posted by F!oNa @ 9:11 AM   1 comments
LOTTER SAINGAN HEBAT KONSERT AKHIR AF4
Tuesday, August 01, 2006
Shallom...
Kemarin c Tomkurus sms sia kc ingat sia jan lupa beli News Sabah Times (NST) sebab ada artikel pasal c Lotter ( dia kenen yang tulis) .. yahahaksss... pounsikou tomm.

Photobucket - Video and Image Hosting
~News Sabah Times~
PUAS HATI !!! mungkin itulah perasaan peminat² Lotter apabila beliau berjaya diserap semula untuk memasuki Akademi Fantasia musim keempat (AF4) sekaligus membuat persembahan pada Konsert Akhir AF4 yang akan diadakan pada Sabtu ini. ( Lotter = 46% , Rich = 31% )
# Disebalik kesibukan peminat² AF memperkatakan tentang AFMASUK ini serta kejayaan Lotter, ada juga suara² sumbang yang mengatakan AFMASUK ini adalah produk "kitar semula"
* Pada pandangan penulis, walaupun AFMASUK ini bukan lagi satu kejutan, namun ini merupakan salah satu kaedah bagi memastikan dan memberikan peluang kepada pelajar yang berbakat, berkebolehan dan berkeyakinan tinggi seperti Lotter agar terus dapat mengembangkan bakatnya.
* Jika benar pelajar AFMASUK ini dilabel sebagai produk "kitar semula", apakah jawapannya terhadap kejayaan Linda yang berjaya mendapat tempat kedua pada AF musim ke-2 yang lalu? Jawapannya sudah tentulah bakat semulajadi pelajar ini yang menyerlah bagaikan Pesona Bintang.
Sia Bilang :
- AFUNDI LOTTER > 32999 , TALIAN TETAP > 13707, SAY NO FOR ch@15 . fringgggggg !!!
posted by F!oNa @ 4:40 PM   1 comments



:: About Me ::

Name: F!oNa
Home: RaNaU, SaBaH, Malaysia
About Me: Funny,sporting,understanding
See my complete profile
:: Let's Chat Here ::

:: YaN's Promo ::

Dapatkan di pasaran sekarang Juga.Cepat!! Sementara stok masih ada.. Beli yang Original :)

:: INFINATEZ 4EVA ::

:: Cutie Logo ::

:: My Friends ::
:: My Fav. Web/Blogsite ::




About Kaamatan








Noni AF5 Blog

Secret Loves




:: Sabahan Artis ZonE ::
:: Studio Rakaman ::
:: Ch@Radio/TV ::
:: Songs,Mp3&Lyrics ::


:: Kredit & Fav.Grup ::
:: Previous Post ::
:: Archives ::
:: Powered by ::

Free Blogger Templates

BLOGGER

© ^Love^Peace^Joy^ Template by Isnaini Dot Com